Rysslands ESC-bidrag 2013

2013-02-24 (söndag)

För några dagar sedan avslöjade Channel One, TV-bolaget i Ryssland, att de tänker skicka “The Voice”-vinnaren Dina Garipova till Eurovision Song Contest 2013 med låten “What if” av svenskarna Gabriel Alares och Joakim Börnberg i samarbete med den ryske musikern Leonid Gutkin. Nu har deras ESC-bidrag blivit officiellt presenterat, se länken nedan:

Lyssna på Rysslands ESC-bidrag 2013 här:
Dina Garipova – “What if”
(Källa: escwebs.net)

Schlagerpinglan: För det första så tycker jag inte om bidrag som köpts in från andra länder, för det andra så hade jag förhoppningar om en helt annan artist och för det tredje så är jag trött på ballader med samvets-texter.

Trots allt detta så märker jag att jag ungefär halvvägs in i låten börjar mjukna och nästan gillar vad jag hör. Njae… jag låter den växa till sig ett tag till och inväntar ett live-framträdande från Dina innan jag ger ett slutligt omdöme.

Helt klart är i alla fall att jag är väldigt besviken över att de inte skickar ett ryskt bidrag till Malmö.. men, men när reglerna är som de är så får man väl rikta kritiken mot EBU och inte deltagarländerna.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Rysslands ESC-bidrag 2013”

  1. Rickard

    Riktigt bra låt! Den lägger sig topp 5 så här långt! Jag håller med om att det är trist när länder “hyr in” artister! Men nu är det som det är! Jag är fortfarande glad att juryn kom tillbaka och ser det som ett litet steg i rätt riktning. Men det finns mycket kvar att göra! 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Rickard, Ja med tanke på vilket bra jobb EBU gjort när gäller att få röstningen att bli mer rättvis så kan man inte vara för hård mot dem när det gäller låtskrivar-reglerna. Man kan inte fixa allt på en gång, huvudsaken att de hela tiden förbättrar sig.

  3. AA

    Oerhört dålig låt som känns konstruerad. plagiat

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se