Spaniens ESC-bidrag 2013

2013-02-28 (torsdag)

Tisdagen den 26:e februari utsåg Spanien sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom en låtuttagningsshow där en grupp både framförde och hade skrivit alla de tävlande bidragen.

Internvalda El Sueño de Morfeo framförde tre låtar (varav ett blivit utvald genom en onlineuttagning) och sedan var det upp till en jury (bestående av Rosa López, Marco Mengoni och Jose María Íñigo) och tittarna att 50/50 utse det vinnande bidraget. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Spaniens ESC-bidrag 2013 här:
El Sueño de Morfeo – “Contigo hasta el final”

Resultatet av Spaniens ESC-2013-uttagning:
Juryröster
Teleröster Summa
1. “Contigo hasta el final“, El Sueño de Morfeo 12+12+12= 36 p. 36 p. 72 p.
2. “Atrévete“, El Sueño de Morfeo 10+10+10= 30 p. 30 p. 60 p.
3. “Dame tu voz“, El Sueño de Morfeo 8+8+8= 24 p. 24 p. 48 p.
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: När alla de tre jurymedlemmarna, tittarna och jag själv är rörande överens om i vilken ordning alla de tävlande bidragen ska placeras i så finns det inte så mycket att tillägga. 😀

Bästa låten vann och som Big Five-land är Spanien direktkvalificerad till finalen i Malmö. Nu återstår det bara att se om de kan placera sig ännu bättre än Pastora Soler gjorde förra året, då hon kom tia med “Quédate conmigo“. Jag har i nuläget svårt att tro det men så länge man inte vet vilka konkurrenterna är så är det ju så klart omöjligt att sia om. Jag önskar dem i alla fall lycka till.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Spaniens ESC-bidrag 2013”

 1. Rickard

  Svaret på placeringsfrågan är ett rungande NEJ! Och det kan jag sträcka ut hakan och säga redan nu. Inte för att årets låt eller artist är dålig, men Pastora Soler hade en låt som var något utöver det vanliga! och 10:e platsen var i underkant! Det var snudd på en topp 5 låt!

  Men Spanien kan nog hoppas på en hyfsad placering i år också! Att man hamnar i skiktet 15-20 är ingen vild gissning!

 2. Kristina

  Jag måste gå emot Rickard 🙂 Ett rungande JA! En av mina absoluta favoriter så här långt. Älskar blandningen av det keltiska och det spanska.

 3. Adri

  Jag tror att låten kan komma vid 7-13:e plats. Då ungefär som Pastoras 2012.

 4. Nathalie

  Riktigt tråkig låt, men med en sådan extremt dålig livesångerska kan man väl inte förvänta sig mer. Pastora däremot var fantastiskt bra, i stil med Celine Dion!

 5. Sixten

  Riktigt stark låt som bygger sig allt starkare genom låten. Vinnarpotential!

 6. Kerstin

  Har haft väldigt svårt för Spaniens bidrag de senaste åren och förra året var inget undantag. Årets bidrag gillar jag bättre än förra årets men i nuläget känns det som en ok låt men inget mer.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se