Inför kvällens Andra Chansen

2013-03-02 (lördag)

Schlagerpinglan: I kväll kommer Andra Chansen att avgöras i Karlstad. För eventuella nytillkomna läsare så kan jag meddela att det är den femte deltävlingen av Melodifestivalen 2013 och de sista två finalisterna ska utses. 😉

Sändningen startar kl. 20:00 och kan ses på både SVT1 och svt.se, där ni för övrigt även kommer att kunna hitta alla aktuella telefonnummer och annat intressant som rör deltävlingen.

Här nedan ser ni länkarna till de bidag som tävlat i någon av de föregående fyra deltävlingarna och som alltså i kväll får en andra chans att ta sig vidare till final:

Startordningen, Andra chansen, Karlstad 2:a mars:
1. “You”, Robin Stjernberg
2. “Vi kommer aldrig att förlora”, Eric Gadd
3. “Hon har inte”, Caroline af Ugglas
4. “Jalla Dansa Sawa”, Behrang Miri
5. “Hello Goodbye”, Erik Segerstedt & Tone Damli
6. “Begging”, Anton Ewald
7. “Burning Flags”, Cookies N Beans
8. “In And Out Of Love”, Martin Rolinski

Schlagerpinglan: Efter att alla de åtta bidragen framförts kommer som vanligt tittarna att få rösta på sina favoriter. Om nu jag får bestämma så blir det “In and out of love“, “You“, “Vi kommer aldrig att förlora“, “Hello Goodbye“, och “Burning Flags” som blir de fem som tar sig vidare till den andra omgången.

Därefter uppmanas tittarna att rösta ytterligare lite till för att utse de fyra slutliga duell-deltagarna. Vid det laget så hoppas jag att mina två finalister är två av dem som blir kvar.

När väl räkneverket nollställts och tittarna ytterligare en gång kastat sig på telefonerna för att avgöra de två slutliga duellerna (där 1:a möter 4:an och 2:an möter 3:an) så hoppas jag att Martin Rolinski är en av finalisterna samt att den andra är Eric Gadd eller Robin Stjernberg.

Av oddsen att döma så tror jag faktiskt att jag har en ganska stor chans att kunna ha ett riktigt stort leende på läpparna efter att resultatet meddelats, men det är ju sådant man aldrig vet förrän efterråt. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför kvällens Andra Chansen”

 1. Kerstin

  De fem jag vill ha vidare är.

  Rolinski
  Robin
  Gadd
  Ewald
  Behrang Miri

 2. Christopher

  Min top 8 inför andra chansen:
  1. Martin Rolinski
  2. Caroline af Ugglas
  ——————TILL FINAL
  3. Behrang Miri
  4. Eric Gadd
  5. Robin Sjernberg
  ——————TILL ANDRA OMGÅNGEN
  6. Anton Ewald
  7. Erik Segerstedt och Tone Damli
  8. Cookies N Beans

  Inga av bidragen är dåliga, alla är minst 3/5 så andra chansen är ganska stark i år.

 3. André

  Hejar på Caroline ikväll! Den andra finalisten hoppas jag är antingen Martin eller Robin.

 4. Daniela

  Jag tycker att detta är ett mycket starkt startfält; faktum är att hela min topp-3 av årets 32 tävlande bidrag återfinns här, vilket känns både glädjande och tråkigt. Glädjande för att det betyder att jag kommer att få njuta av många bra bidrag i kväll, men tråkigt för att jag naturligtvis tycker att de alla tre hade varit värda att få gå direkt till final. Men, som sagt, hade jag fått bestämma skulle i princip hela Andra chansen- respektive final-startfältet fått byta plats så att dessa åtta bidrag redan hade varit finalklara och tvärtom… Om det sedan säger mer om min smak eller årets tävling vet jag inte. 😉 Hur som helst, mina tre stora favoriter i kväll är Robin, Martin samt Erik & Tone, och som fjärde bidrag väljer jag Behrang Miri. Vilka av dessa jag helst vill se i finalen känns däremot som en omöjlig fråga, då de i mina ögon alla vore självklara där. Med tanke på hur det har gått för mina favoriter hittills i år sätter jag ribban lågt och nöjer mig med att säga att jag är nöjd så länge ett av dessa fyra nämnda bidrag går till final i kväll. 🙂

 5. Rickard

  1. Caroline ag Ugglas
  2. Erik & Tone
  ———————–
  3. Cookies N Beans
  4. Martin Rolinski
  5. Anton Ewald
  ———————–
  6. Erik Gadd
  7. Robin Sjernberg
  8. Behrang Miri

 6. Kristina

  1. Caroline af Ugglas
  2. Martin Rolinski
  ———————–
  3. Erik & Tone
  4. Cookies N Beans
  5. Erik Gadd
  ———————–
  6. Robin Sjernberg
  7. Anton Ewald
  8. Behrang Miri

 7. Nathalie

  Som jag vill ha det:
  1. Martin Rolinski
  2. Erik Segerstedt & Tone Damli
  *
  3. Caroline af Ugglas
  4. Cookies N Beans
  5. Behrang Miri
  *
  6. Anton Ewald
  7. Robin Stjernberg
  8. Erik Gadd

  Men jag tror snarare att det blir så här:
  1. Anton Ewald
  2. Robin Stjernberg
  *
  3. Martin Rolinski
  4. Erik Segerstedt & Tone Damli
  5. Behrang Miri
  *
  6. Erik Gadd
  7. Caroline af Ugglas
  8. Cookies N Beans

 8. Schlagerpinglan

  Här var det blandade åsikter. Roligt på sitt sätt men lite oroväckande ändå, det finns ju trots allt bara två finalplatser och ovanligt många bra låtar. Kan bli en riktig rysare. 🙂

 9. Kristina

  Ja om inte kvällens tävling en gång för alltid bevisat att det är barnen och småtjejerna som är de som ringer och röstar då vet jag inte vad som behövs mer.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se