Schlagerpinglan: Då var även Andra Chansen avklarad och nu har vi hela finalfältet för Melodifestivalen 2013 klart. Resultatet av kvällens inledande omröstningarna (när först fem, sedan fyra bidrag valdes ut) samt de avgörande duellerna hittar ni här nedan, liksom länkar till framträdandena från de fyra första deltävlingarna.

Duell nr 1:
Till Final: Anton Ewald – “Begging
Utslagen: Behrang Miri – “Jalla Dansa Sawa

Duell nr 2:
Till Final: Robin Stjernberg – “You
Utslagen: Martin Rolinski – “In And Out Of Love

Utslagen efter andra omröstningsomgången:
5. “Hello Goodbye”, Erik Segerstedt & Tone Damli

Utslagna efter första omröstningsomgången, i resultatordning:
6. “Hon har inte”, Caroline af Ugglas
7. “Burning Flags”, Cookies N Beans
8. “Vi kommer aldrig att förlora”, Eric Gadd

Mellanakter m.m.:
Jedward duellerar mot Danny och Gina
Peter Jöback som Fantomen i Melodifestivalen

Schlagerpinglan: För en gångs skull så hade jag ganska stora förhoppningar om att Andra Chansen skulle gå precis som jag hoppades… men naturligtvis så utvecklade det sig (som vanligt) till en gigantisk besvikelse.

Inte nog med att Martin Rolinski inte fick någon final-biljett, på något sätt så lyckades “Begging” snuva åt sig en plats i finalen, vilket känns extra orättvist när snarlika (men, enligt mig, betydligt bättre) “Alibi” åkte ut direkt. Nej, inte mycket gick som jag hade hoppats men det är i alla fall en liten tröst att en av finalplatserna gick till Robin Stjernberg och hans intressanta tolkning av “You“. Alltid något.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2013: Andra Chansen”

 1. Nathalie

  Helt och hållet patetisk smörja! Att jag spenderade 1 tim & 30 min framför den här smörjan, är ett mysterium. Jag hoppades någonstans inom mig att det “småpojkarna” inte skulle ta sig till final- men som vanligt hade jag fel. Dansanta småpojkar med påklistrade smil verkar vara något svenska folket aldrig får nog av. Till alla småflickor som slängt ut föräldrarnas pengar på detta, säger jag bara en sak. Köp vibratorer!
  Nästa lördag tänker jag läsa en bra bok, och skippa gubbfesten en gång för alla. Yohio är bra, men inte tillräckligt bra för att jag ska lägga ner 2 timmar på honom.

  Slutligen en sammanfattning!

  1. Robin-Börje Ahlstedt-kopia- som ung- herregud en sådan falsksång. (1/5)

  2. Erik Gadd- Han växte faktiskt för mig. Riktigt bra radiopop faktiskt. (3+/5)

  3. Caroline af Ugglas- Jag irriteras av att hon helt och hållet kopierar Janis Joplins rörelser och stil på scenen. (2/5)

  4. Behrang Miri- Trevlig refräng, småkul- betydligt bättre än bananen. (3/5)

  5. Erik & Tone- Vacker par som sjöng lika vacker. De fick min röst. (4/5)

  6. Anton Edwall- Bedrövligt dåligt. En sådan inställsam artist får man leta efter. (-1/5)

  7. Cookies N Beans- Överraskade mig faktiskt. Riktigt bra. (4/5)

  8. Martin Rolinski- Har alltid diggat hans och BWOs- låtar. Härlig 80-tals poplåt, som jag tyvärr förstod var chanslös. (4+/5)

 2. Nathalie

  Sverige behöver någon som Svetlana Loboda tycker jag. Då tog det väl hus i helvete i norrlandsstugorna, bland jamte-padrasket & bland fjortisarna. Det vore något tycker jag. Har läst diskussionen på Aftonbladet där många håller med mig. Och tycker att det är skandalöst att svenska flickor vänder bort när någon vacker ung flicka sjunger. Skandalöst dåligt. Hur är det med jämställdheten i Sverige frågar jag? Alla kvinnor kan ju inte se ut som gråa tråkiga råttor. Var är glamouren i Sverige?

 3. bengt

  Anton Edwall, “dansant småpojke” säger du Natalie.

  Ja, mina döttrar älskade honom.
  Själv tycker jag låten var en av tävlingens bästa och hoppas han vinner finalen
  Väldigt modernt lite electro-funkigt sound och otroligt catchy refräng
  För en gång skull har han smilfinken (kommer inte på namnet) skrivit en riktigt bra låt

  Sen att dansen helt otroligt bra, bland det bästa jag sett i schlagern faktiskt. hjortde inte saken sämre
  Sången var helt OK, med tanke på dansen exeptionellt bra.

 4. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Själv tycker jag nog att YOHIO är tillräckligt bra för att man ska offra två timmar på honom, så jag kommer att följa finalen med spänning och hoppas på ett roligare resultat än det Andra Chansen bjöd på.

  @bengt, Roligt att få läsa lite positiva tongångar från en som är nöjd med resultatet. Håller inte alls med dig (angående låten, som dansare är Anton fenomenal) men är glad att någon får som de vill. 😀

 5. Kristina

  Vill inte vara så hård som Nathalie men jag håller definitivt med om en sak: Jag är så trött på dessa dansanta småpojkar med påklistrade smile och robotliknande dansare runt sig. Så långt är vi två helt överens.

  Men Nathalie det positiva är att det där tydligen bara handlar om Sverige. Kolla ut i Europa och låtar som kommer att representera sina länder i år. Hur många såna finns det bland dem? Känns som vi är lite efter i vårt avlånga land. Åtminstone hoppas jag det för jag klarar inte av så många år till med detta stuket.

  Känns som ett mycket tunt startfält i årets final. Faktum är att det är nästan så att jag börjar hoppas på att Tommy Körberg och grabbarna sätter smilpojkarna på plats. Om inte så finns det för mig bara två låtar som är skapliga och de är Yohio och Ulrik Munther.

  Bengt: Köper det du säger men det bekräftar samtidigt det jag sagt att det är barn och småtjejer som röstar. Om det inte varit bevisat förut så slogs det väl direkt fast nu 🙂

 6. elin

  vet du vad dansarna bakom anton ewald heter? har letat överallt med hittar inga namn :/

 7. Kristina

  Schlagerpinglan: Önskar att även jag hade kunnat vara mer positiv men det gick bara inte tyvärr. Räknar du bort Martin så var det mina tre som jag absolut inte ville skulle gå vidare som var kvar bland de fyra.

  Vill ändå avsluta mer positivt: Jag har hittat elva riktigt bra låtar bland de 23 som är klara för ESC 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Kristina, Känner detsamma, hade tänkt skriva en hel del om Andra Chansen, men det blev så deprimerande att jag raderade det mesta. 🙂 När det gäller de andra ländernas ESC-bidrag så är det däremot andra tongångar, flera av dem har satsat på riktiga 12-poängare. 😀

 9. elin

  snälla snälla vet du vad dom heter?

 10. Schlagerpinglan

  @elin, Jag tror att det är Daniel Koivunen och Robin Haghi.

 11. Kerstin

  Ja då kommer i alla fall en här som är oerhört nöjd med resultatet av AC. Trist dock att Martin och Robin tvingades duellera mot varann men min röst gick till Robin i den duellen. Tycker Robins låt ändå kändes lite fräschare och inte som något vi redan hört så många ggr förut. Tyvärr så växte Robins låt under kvällen och Martins blev svagare för mig. Vad gäller Antons låt så har jag gillat den ända sedan deltävlingen och tycker den helt klart förtjänar den andra platsen. Och jag är en bit över 30 och jag ringde och röstade på både Anton och Robin. För ibland så sammanfaller det faktiskt så att en ung söt kille sjunger en bra låt hur otroligt den än låter. I år hade tjejerna svagare låtar det är bara så enkelt. Men för min del så blev resultatet av AC precis vad jag hoppades på. Vissa blir nöjda andra inte så är livet och MF. Men jag tycker att både Anton och Robin är absolut värda sina finalplatser. Robin kommer i finalen att vara min favorit tillsammans med Ulrik.

 12. Daniel

  Antons låt är den bästa låten i finalen. Han får min röst i finalen utan tvekan!

 13. Kristina

  Kerstin: Köper det där rätt av att det ibland sammanfaller att en ung söt kille och en bra låt går ihop. Har inga problem med den möjligheten. Men när det händer gång på gång på gång då ligger det något annat bakom. Jag är definitivt ingen vän av Alexander Bard men även en blind kan hitta ett korn ibland och jag har fullförståelse för att han tydligen hade så svårt för Robin i Idol. Detta är vad jag hört för personligen har jag aldrig sett på Idol mer än möjligen i något reklamavbrott i en annan kanal. Är helt på Nathalies linje när hon pratar om Robins falsksång. Vi är ju vana vid sånt i MF, mer regel än undantag men ibland rycker man trots det ändå till lite extra.

  För att avsluta det där med unga pojkar. Det är väl bara Louise, Ravaillacz och Ralf som inte ingår i det paketet. Det är väl ännu ett bevis om hur lätt småtjejerna och barnen har att hitta sina mobiler. Nej jag har bestämt mig för att hålla på Ravaillacz även om jag vet att det inte räcker.

  Det är en kul låt och Yohio och Ulrik är helt ok. För mig finns det inget mer. David Lindgren vill jag dock inte helt dra in i det här med småflickor och smilande dansande småpojkar med robotdansare. Visst han ingår där han med men han är annorlunda. Killen har bevisligen stor talang.

 14. Kristina

  Kerstin: Ber om ursäkt för att jag gick lite väl hårt åt din favorit Robin. Jag står i och för sig för vad jag sa men det ska inte du behöva få över dig. En mycket, mycket dålig kväll i Andra Chansen igår fick mig att bli lite väl sur. Resultatet kryddat med att behöva genomlida Jedward ännu en gång gjorde sitt så att säga.

 15. Kerstin

  Kristina du behöver absolut inte be om ursäkt för vad du tycker om Robin. Jag tycker alltid det är intressant att läsa olika åsikter. Men jag har svårt att förstå att så många faktiskt tycker Robin sjunger falskt då jag inte kan höra det utan tycker han sjöng väldigt bra. Verkar ändå som om majoriteten tyckte som jag igår kväll och röstade vidare Robin. Alltid tråkigt när ens favoriter faller bort. Sen tyckte jag det var riktigt kul med Jedward igår som jag tycker är oerhört underhållande. Ifall det nu är småtjejer och barn som enväldigt styr resultaten i MF vilket jag tyvärr absolut inte tror så har dom i alla fall väldigt bra smak så inte mig emot. Nu ser jag med spänning fram emot finalen nästa vecka där jag faktiskt tror Robin har seglat upp som en stor favorit till segern. Ska bli riktigt spännande.

 16. Katarina

  *Kommentaren borttagen av bloggägaren p.g.a. onödiga påhopp*

 17. Kerstin

  Det är helt ok att inte tycka om artister och tycka dom sjunger uselt så länge kritiken är konstruktiv men att läsa påhopp om deras personlighet känns onödigt och väldigt lågt. Man måste kunna ta MF för vad det är och acceptera att ens favoriter inte alltid är det som tilltalar majoriteten det får inte bli så allvarligt att man tappar kontrollen på sina kommentarer.

 18. Kerstin

  Katarina du hoppar dessutom på mig och alla vi andra som faktistkt tycker Robin sjöng bra igår genom att kalla oss tondöva. Det är ok det bjuder jag på men det finns kanske andra här på bloggen som inte kan ta det lika bra. Det finns så många andra artister i årets MF som sjunger falskt och för mig personligen spelar det mindre roll jag kan definitivt ha överseende med några falska toner om framträdandet och artisten ändå är intressanta och bra överlag.

 19. peje

  Jag tycker Robin med You har den bästa låten! Hoppas han vinner!!

 20. Daniela

  Hmm, ja, jag satte ju ribban lågt inför Andra Chansen genom att säga att jag är nöjd så länge en av mina fyra storfavoriter tar sig vidare, så nu får jag väl bara hålla fast vid det och glädjas åt Robins finalplats… Om jag bara fått önska en finalist ur AC hade det nog också blivit just Robin, då jag faktiskt tycker att han är den som har den bästa helheten av alla årets bidrag, så tack vare honom fick jag ju till slut en personlig favorit att hoppas på i finalen. 🙂 På något sätt vågar jag dock inte riktigt tro att ett Andra Chansen-bidrag ska räcka hela vägen till segern, men rent teoretiskt är det förstås fullt möjligt, inte minst med tanke på de internationella jurygrupperna. Vad gäller Anton Ewald har jag egentligen ingenting emot varken honom eller hans låt, men som sagt, det fanns åtminstone tre andra bidrag som jag mycket hellre sett avancera till final. Enda positiva med Anton i finalen är väl att han eventuellt kan ta en del röster från Ulrik, som jag personligen helst inte vill se vinna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se