Inför Eurovision 2013: Vecka 10

2013-03-04 (måndag)

Torsdag 7/3
Israel: “Kdam Eurovision” – FINAL

Lördag 9/3
Sverige: “Melodifestivalen” – FINAL
Rumänien: “Selecţia Naţională” – FINAL

Schlagerpinglan: Förra veckan var en av de mest hektiska perioderna så här långt denna ESC-säsong då hela nio ESC-bidrag blev presenterade:

 • Makedonien, Kroatien och Georgien presenterade sina internval.
 • Spanien, Armenien och Bulgarien valde ut sina bidrag genom låtuttagningsshower med internvalda artister.
 • Estland, Ungern och Serbien valde ut sina bidrag genom en avslutande final.
 • Dessutom så inledde Israel sin uttagning med hela tre deltävlingar och en Andra Chansen medan Sverige genomförde sin Andra Chansen.
 • Denna vecka bjuder enbart på tre finaler, d.v.s. de i Israel, Sverige och Rumänien. För att jämna ut det hela och ha något annat att skriva om än bara inför-Melodifestival-finalen så sprider jag ut genomgången av förra veckans ESC-uttagningar lite över veckan. Alla utvalda ESC-bidragen hittar ni dock samlade redan nu i “Bidragen till ESC 2013” medan resten av säsongens aktuella datum finns i “Eurovision-kalendern“.

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “Inför Eurovision 2013: Vecka 10”

  1. Kristina

   Veckans värsta händelse, nja hela esc-historiens nästan hände i veckan. Serbien skämde ut sig med ett birag långt, långt ifrån de riktiga pärlor de brukar bjuda på. Kan inte minnas att jag någonsin haft Serbien lägre än 5-6 men i år har jag svårt att tro att de för mig kan bli bättre än plats 39.

  2. Schlagerpinglan

   @Kristina, Nej, det är inte riktigt samma klass på Serbiens bidrag i år som vi blivit bortskämda med de senare åren, det kan jag hålla med om. Jag tycker ju inte riktigt lika dåligt om bidraget som du verkar göra men kan ändå tro att de får svårt att nå finalen.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se