Azerbajdzjans ESC-bidrag 2013

2013-03-16 (lördag)

128 artister visade sitt intresse av att medverka i “Milim Secim Turu“, Azerbajdzjans uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013, och efter att 80 artister valts ut och ett flertal shower genomförts i ett antal veckor sållades till slut tio finalister ut. Vinnaren blev Farid Mammadov och han kommer att representera landet med bidraget “Hold me“, skrivet av Dimitris Kontopoulos, John Ballard och Ralph Charlie.

Lyssna på Azerbajdzjans ESC-bidrag 2013 här:
Hold Me“, Farid Mammadov

Schlagerpinglan: Här är jag väldigt kluven. Det är ingen hemlighet att jag föredrar inhemska bidrag, att jag ser ESC som en landskamp, att länderna inte borde köpa in bidrag från Sverige o.s.v. men… det är likväl en tävling och då gör man ju vad man kan för att vinna och Azerbajdzjan är ett av länderna som verkligen förstår sig på spelets regler.

“Hold me” är en klassisk Idol-vinnar-låt enligt standardmallen och innehåller inga som helst överraskningar. Likväl så är det bara att erkänna, detta fungerar på mig och förmodligen på väldigt många andra. Jag tycker om låten och de smått nasala tendenserna som Farid stundtals visar och jag tror att detta är ett av bidragen som har stora chanser att vara med i tätstriden i finalen… men jag ser gärna att jag har fel. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Azerbajdzjans ESC-bidrag 2013”

 1. Rickard

  Gillar låten! Den är som sagt klassisk och går hem i de flesta läger! Lite som året då de vann! De flesta hade låten en bit ner men den fanns på de flestas topp tio! Och det är även topp tio som jag tror att denna låt kan komma i år! Och då menar jag i finalen för dit kommer man utan problem!

  Håller med dig schlagerpinglan om inhemska bidrag och landskamp! jag är den främste förespråkaren för det! Hade ändrat på en hel del regler om jag fått bestämma! Men som reglerna är idag så spelar Azerbajdzjan bäst helt enkelt!

 2. Adri

  njaa… jag tror detta kan bli azerbajdzjans sämsta placering (visserligen är det inte så svårt, då det är en åttonde plats hittills)

  känns lite gammaldags enligt mig. typ något som kunde deltagit 1998 – 2006

 3. Kristina

  Lite på Rickards linje. Tycker det är jättekul med blandningen gammalt och nytt. För mig är det just det som gör ESC att det kan vara både lite gammalt ibland och lite modernt ibland. Kanske inte någon av mina allra största favoriter men jag gillar låten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se