Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Belgien landets ESC-historik
Bidrag: “Love Kills” videoNF-framträdandelåttext
Artist: Roberto Bellarosa facebookwikipedia
Startnummer: nr 15 i semifinal 1
Låtskrivare: Iain James, Jukka Immonen
Uttagning: TV-bolaget RTBF valde ut artisten internt och lät honom sedan tävla med tre låtar i en radiosänd final. Vinnarlåten utsågs 50/50 av jury och tittarröster.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Belgiens ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se en intervju på engelska med Roberto av eurovision.tv samt en engelsk-textad intervju på franska av oikotimes. Se även videon till hans första icke-cover-singel “Je crois” (2012).

Odds: Ej vidare till final & botten-tio av de 39

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Trots att den nya versionen av “Love kills” är enormt mycket bättre än originalet så tvivlar jag på att Roberto kommer att klara av att övertyga juryn och/eller tittarna med sitt liveframträdande. Ser man endast till låten så är det en hyfsat bra poplåt men tyvärr så verkar de ha en förmåga att bli förbisedda när poängen väl delas ut. Så, om ingen oväntad wow-faktor tillsätts så tror jag inte på final för Belgien i år.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
I jämförelse med originalversionen, som var alltför hackig för min smak, så är jag ganska förtjust i den nya “Love Kills” med sin lite jämnare och modernare pop-feeling. Jag hade inte blivit direkt ledsen om Belgien gick vidare till final men… Eftersom semi 1 är fullpackad med starka låtar som tilltalar mig på så många fler plan så finns det helt enkelt (i nuläget) ingen plats för Roberto i finalen om det vore upp till mig.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Belgien: “Love Kills”, Roberto Bellarosa”

 1. Kerstin

  Nu kommer ett bidrag som jag har känslan av att jag kommer vara lite smått ensam om att faktiskt tycka riktigt bra om. Jag gillar faktiskt Belgiens bidrag bättre än det från Irland och för mig är de två bidragen lite av samma typ. Låten gör mig glad och han är lite små charmig med sin osäkerhet. Dom har helt klart gjort en ändring av låten till det bättre till skillnad från t.ex Litauen. En modern poplåt som inte är varken nyskapande eller orginell men får mig på gott humör och jag ser gärna Belgien ta sig till final. Jag hoppas han får ihop låt och liveframträdande på ett bra sätt. Final. Betyg 3+/5.

 2. Micke

  Jag känner att jag inte har så mycket att tillföra i snacket om den här låten så det blir en kortis. Jag ser samma problem med den här som med Irland. Jag har fått höra mycket skit om båda men jag tycker inte någon av dem är så dålig som snacket går. För mig är problemet istället i båda fallen sångaren. Kan de få ordning på det är låtarna som sagt inte alls så dåliga som många menar på. Frågan är bara om de kommer att lyckas få ordning på det. Är mycket tveksam men samtidigt, jag har haft fel förr 🙂

 3. Rickard

  Belgien är verkligen en katastrof i år! Sångaren (om man nu kan kalla honom för det) sänker låten totalt! Då hjälper det inte heller att låten som sådan är en av tävlingens mest anonyma och slätstrukna! Den lär hamna långt från final! Belgiens uppgift blir att försöka undvika den mindre smickrande sistaplattsen! En mer realistisk målsättning för Belgien i år!

 4. Micke

  Josef: Upprepar min fråga till dig för när du tittar in igen kanske du inte kollar där. Du frågade mig vad jag gillar med Spanien. Jag svarade och frågade dig sen det motsatta 🙂

  Kerstin: Jag ser på din olustkänslolista att du har med två av mina 19 favvisar i år. Dumma dig 🙂 Seriously: Det handlar om Grekland och Frankrike. Grekland är en av mina absoluta favvisar och jag vet redan orsaken till att du inte gillar den och jag respekterar givetvis din åsikt. Frankrike gillar jag men den är 10-19 någonstans. Undrar lite vad det är som ger dig olustkänslor med den? Jag är tvärtom. Låten är väl inget speciellt egentligen men det känns lite som islands sångare sjunger när jag hör Frankrike “Ég á Líf“ – Jag har liv alltså eller får liv 🙂

  Frågan gäller givetvis även Josef som också har med Frankrike på olustkänslolistan

 5. FunkyG

  Som jag ser det kommer inte Belgien att knipa någon finalplats i år heller. varför?

  1. Sångaren måste bevisa att han kan framföra bidraget live utan att det låter out of pitch

  2. Denna typ av bidrar glöms lätt bort då, trots att det är lättlyssnat, inte sticker ut nog mycket för att generera röster. (en person tenderar att välja 1 favoritbidrag att rösta på, jag tror inte nog många tycker bäst om Belgiens bidrag).

  3. Belgien är ett land som saknar tydliga röstkompisar och kan inte räkna med att plocka 12:or från grannländerna.

  Nej, Belgien kommer få det tufft i år, som vanligt. 2010 var ett undantag (mycket tack vare domarna), men med en så smörig och styrig låt kommer man automatiskt långt.

 6. Daniela

  Som sagt, ett stort plus till Belgien för lyftet från orginalversionen! De kunde ju bara ha passat på att byta ut sångaren samtidigt också så kunde det här kanske t.o.m. ha blivit riktigt hyfsat. Inte för att det är direkt dåligt nu heller, men sångaren känns tyvärr alltför uttryckslös och dessutom finns det någonting i kombinationen text + musik som inte går ihop för mig. Musiken och melodin är ju i denna nya version ganska positiv och hoppingivande, medan texten däremot känns rätt deprimerande. Nej, tyvärr varken tror eller tycker jag att det bör bli någon finalplats för Belgien i år. Som Rickard skrev; de kämpar nog snarare om platserna i botten. För mig är de dock absolut inte årets bottennapp, men ändå långt från finalplatserna.

  Betyg: 2/5

 7. Kerstin

  Micke, när jag hörde Frankrikes bidrag första gången så var det utan att se videon. Jag fick direkt en känsla av det här är alldeles för “tungt” för mig. Jag förstår inge franska förutom något enstaka ord men musiken och sättet hon förmedlar sin sång på känns väldigt dramatiskt. Jag blir verkligen inte fylld av välbehag och glädje utav det här och jag tror inte det är meningen med bidraget heller utan att det ska väcka andra sorts känslor. Det är jätte svårt att förklara i ord hur man känslomässigt upplever musik men det här vill jag inte lyssna på utan vill det ska ta slut. Jag vill bli berörd av musik men det här bidraget “drar” upp helt fel känslor hos mig. När jag sedan såg videon som verkligen överensstämde med låten oerhört mörk och tung så bara förstärkte det känslan hos mig att det här plockar verkligen fram fel sorts känslor hos mig. Absolut inget jag mår bra av att lyssna på. Så när Josef gjorde den där listan över bidrag som ger oluskänslor så var Frankrike det första bidraget jag tänkte på. Det är en snygg låt med en duktig sångerska den passar bara inte mig.

 8. André

  Håller med Kerstin om att Belgien och Irland är i samma genre. Som om det inte vore nog är dessa två dessutom i samma semifinal. Ska bli spännande att se hur det blir för Ryan (Irland) har en bra röst medans Roberto (Belgien) har bättre karisma och kan vinna röster på det. Jag har även pratat med flera personer som har med Belgien i sin topp detta år så jag tvivlar på att Belgien är chanslösa i år. Personligen tycker jag låten är ok och det hade kunnat vara bättre med en bättre sångare men det är ändå något som jag finner tilltalande trots klen sånginsats.

  Jag tror just nu att Irland ligger närmare en finalplats än vad Belgien gör men skulle samtidigt inte bli förvånad om Irland får se sig slagna av Belgien heller. Spännande!

 9. Micke

  Tack för svaret Kerstin. Alltid roligt att höra hur folk ser på olika bidrag och hur de påverkas av det. Personligen känner jag mer att jag får power av låten även om jag definitivt inte tycker det är något märkligt med den.

  Jag är mest positiv över de redan finalklara låtarna. Dessa länder tycker jag ofta tar det med en klackspark och inte bryr sig men i år tycker jag om alla utom Sveriges bidrag då. Tyskland är iofs gränsfall om jag gillar. Den stora växaren av dem tycker jag är Italien.

 10. Josef

  Micke jag tenderar att missa dina svar på olika ställen, och jag kan inte hitta ditt svar på Spanien?! 🙁

  Jag har inget emot Spanien men jag upplever strukturen lite lika San Marino då man beslutar sig för någon typ av superlång vers för att sedan ge järnet mer i slutet av låten. Hennes röst i höga toner får mitt känsliga öra att väcka misstankar. Har du någon länk då jag får se henne sjunga refrängen live eller någon akustisk version är jag vore jag tacksam!? 🙂

  FunkyG: Jag kan inte mer än instämma det du skriver om Belgiens bidrag men,,men Kerstin som bildar mig i den allmängiltiges smak visar på att Belgiens låt faktiskt i ny version gör en mer glad än Irlands!? Jag är själv överraskad! 🙂 “Men så sant som de e sagt” (copyright Hemsöborna)
  Men jag har inte glömt när Kate Ryan rök med Je T’Adore år 2006 och ingen fattade något. Grannar, grannar är ledordet, dessvärre. Hon hade fel på några toner och sen SWOP, och det befarar jag vår käre Bellarosa erfar.. 😉

  Ska vi delge vår topplista för semi 1 som är minst sagt stenhård!

  1. Danmark : o lala here we come Copenhagen
  2. Ryssland : Ryssarna får tolvan av Vitryssland och vinner mot Ukraina
  3. Ukraina : Lejonkungen i melodifestivalen är nytt! Jag och grannar lyssnar på Zlatas starka röst!
  4. Serbien : Låten får burop men den är nästan säkert i final av 9 grannar från öst i samma semi!
  5. Holland : Jag tror den slipper vara på knivsudden, utan kvalar ganska tryggt in i final.
  6. Moldavien : Av någon anledning glider alltid Moldavien igenom semin!?
  7. Litauen : Många har förberett sin röst här för de gillade låten, ingen hörde att det var,,sådär.
  8. Kroatien : Schlagerpinglan får njuta dubbelt av både Ukraina och Kroatien är mitt tips!
  9. Monteneg. : Här kommer protestbidraget! Eller,,Jag lyssnar än en gång till vår mentor schlagerpinglan att låten har många visningar på youtube,,njaa bidraget är faktiskt bättre och bättre!!
  10. Vitryssland: Här tar Kerstin fram champagnen i tron om seger men låten gled in på bekostnad av Irland
  11. Irland : Fy fasiken vad otur va!?
  12. Cypern : Låten i sig är faktiskt vacker men var är grannen Grekland med tolvan, jo i semi 2 ;-(
  13. Slovenia: Ja,,för de som gillar dubstep i tröstversion
  14. Österike : NEJ, jag gillade Natalia men, nordEU gav sina röster lite hellre till Holland..
  15. Estland : Hon är så rar och söt så det blir för fagert. Nej detta kommer inte störa för det märks inget absolut inget.
  16. Belgien : En tuff semi för våran diskuterade hjälte! 🙂

  semi 2

  1. Grekland : “Ovo je Balkan”, för även om ni glömt han med den blonda luggen från Serbia så kommer Albanien, Bulgarien, Rumänien Ungern osv osv ge detta bidrag HÖGA poäng
  2. Norge : Bästa bidraget men utan grannar gör att vår älskade Margaret bara kommer tvåa! 🙁
  3. Azerbajd: En stabil låt som är snäppet bättre än tungviktarna från Georgien.
  4. Georgien: Just efter med många som glömt 100 liknande låtar i samma stil tidigare tävlingar.
  5. San Mar : Här kommer belöningen av många som tycker hon faktiskt förbättrar i år mot förra!
  6. Island : Jag ger efter, han är vacker så vacker! Den är verkligen värd final!
  7. Malta : Gulligast i år kan ju inte missas av alla!
  8. Finland : Jag tror detta är schlagerpinglans år. Jag ser hur aggressivt det läggs pengar på detta bidrag, tro mig jag har sett saker..
  9. Rumänien: Nej men hur kunde… Ja Rumänien har en del grannar och låten är inte ej, så det så!
  10 Armenien: NÄÄ, fy f** säger folk och slår av TV:n dett sk*tbidrag och mitt ___ kom inte vidare 🙁
  11 Schweiz : Så snöpligt, Om landet varit placerad som Ukraina hade det kommit topp 3..
  12 Bulgarien: Inte ens grannar hjälper mot en “Perrelieffekt” för en kräsen EU-publik.
  13 Ungern : Tyvärr så var låten och framträdandet inte riktigt så bra som fallet Ungern brukar vara, fallet Litauen med förberedda röster undslipper detta från sista plats.
  14 Albanien : Bara fans som röstar för nästan ingen tycker om detta bidrag första lyssningen, synd. ;-(
  15 F.Y.R Mac: Esma så rar, och han sjunger bra men något saknas mot förra årets kanonbidrag.
  16 Israel : Folk blir mest plågade av en kvalitetssång som denna, tyvärr
  17. Lettland : Klart sämst utan grannar, utan att låten på något sätt är dålig

  Vad tror ni?

 11. Micke

  Josef: Svaret om Spanien finns på sidan om Azerbajdzjan

 12. Kerstin

  Det verkar sannerligen som om stackars Roberto inte kommer få det lätt i ESC i maj. Precis som sångaren från Irland så har Roberto mycket att bevisa sångmässigt i semifinalen och man ställer sig skeptisk till live framträdandet. Ska man tro vår schlagerpanel här så kommer Belgien få det svårt att ta sig till final och det är majoritet för att Belgien kommer få stå över finalen i år.

 13. Rickard

  Kerstin: Tycker att du sammanfattade allt väldigt bra! Sen får vi se hur rätt vår schlagerpanel får! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se