Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Slovenien landets ESC-historik
Bidrag: “Straight Into Love” videolåtpresentationlåttext
Artist: Hannah youtubetwitterfacebookwikipedia
Startnummer: nr 3 i semifinal 1
Låtskrivare: Hannah Mancini, Gregor Zemljic, Erik Margan, Matija Rodic, Marko Primuzak
Uttagning: TV-bolaget RTVSLO valde ut sitt ESC-bidrag internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Sloveniens ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Ser intervjuer med Hannah av esckaz.com, oikotimes.com och eurovision.tv. Se även när Hannah tävlade i Sloveniens ESC-uttagning EMA 2011 med “Ti si tisti” samt när hon framförde årets tävlingsbidrag vid Eurovision in Concert 2013.

Odds: Ej vidare till final & botten-15 av de 39

Schlagerpinglan tror: Inte till final
På dansgolvet lär Sloveniens bidrag göra succé men i själva tävlingen, där låtens unika drag ska bedömas och poängsättas, tror jag däremot inte att denna en-i-mängden-danslåt har så mycket att hämta. Eventuellt kan det gå vägen om den kombineras med en riktigt häftig scenshow som lyfter upp låten men i nuläget så tror jag inte att juryn eller tittarna låter sig övertygas av Hannah.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Som musik sett så får “Straight Into Love” ganska högt betyg av mig. Det är en svängig disco/club-låt med trevliga tempoväxlingar som jag har svårt att sitta still till. Som individuell låt fungerar den dock inte lika bra, jag hittar nämligen inget speciellt här mer än just dess dans-värde. Nej, låten är alltför anonym och det kommer att krävas en häpnansväckande scenshow för att jag ska tycka att den ska gå vidare till final.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Slovenien: “Straight Into Love“, Hannah”

 1. Rickard

  Mainstream och en blekare kopia av Norge! Får ingen som helst känsla när jag hör låten! Blir inte ens sugen på nattklubb! Inget bra betyg för en house-låt! Ingen final!

 2. Kerstin

  Nej, jag tycker inte att Sloveniens bidrag är särskilt inspirerande och kul men det är inte heller uruselt. Jag har haft enormt svårt att tippa in den sista och tionde finalisten men jag valde till slut Slovenien som sista finalisten för mig i SF 1. Men skulle dom inte ta sig till final så är det inget som jag sörjer desto mer. Final. Betyg 3-/5.

 3. Daniela

  Det finns faktiskt ovanligt få bidrag i år som jag klassificerar som “mellanmjölk”, men här har vi ett tydligt exempel. Liksom Kerstin tycker jag att det här varken är särskilt bra eller direkt dåligt, snarare bara en låt som passerar som en i mängden i väntan på bättre. Verserna är väl ganska hyfsade, men i refrängen så kommer aldrig det lyft som hade krävts utan i stället sjunker låten nästan mest där, vilket aldrig är ett gott tecken. Jag hoppas att de får till en lite mer intressant scenshow i semifinalen med dansare o.s.v., för det som vi får se i låtpresentationen lämnar verkligen en del övrigt att önska. Ingen final.

  Betyg: 2/5

 4. Rickard

  Kerstin: jag har också haft svårt med den sista platsen, som varit en strid mellan Slovenien och Cypern tror jag! 🙂

 5. Kerstin

  Rickard, jo den där sista platsen har varit lite knivig. För min del har det stått mellan Slovenien, Estland, Cypern och Österrike.

 6. Micke

  Jag skulle så gärna kunna säga att detta är årets sämsta bidrag men tyvärr sätter Montenegro stopp för det. Jag tycker det här är hemskt, opersonligt, stelt. Känns som om man ska äta middag och man sitter och väntar på att de ska komma in med något gott vin och så serverar de bara ett ljummet glas vatten. Ett av de sju bidrag jag tycker är dåliga i år. I MF hade jag tyvärr varit bombsäker på final men detta är ESC och då väntar jag mig mer av de röstande 🙂

 7. Kerstin

  Ingen final för Slovenien och deras bidrag Straight into love enligt panelen. Kanske är övriga Europa av en annan åsikt om det blir vi snart varse.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se