Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, en intervju och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Armenien landets ESC-historik
Bidrag: “Lonely Planet” videoNF-framträdandelåttext
Artist: Dorians dorians.amyoutubefacebookwikipedia
Startnummer: nr 11 i semifinal 2
Låtskrivare: Tony Iommi, Vardan Zadoyan
Uttagning: TV-bolaget AMPTV valde ut sitt ESC-bidrag genom en nationell uttagning där internvalda Gor Sujyan tävlade med fyra låtar tillsammans med sitt band Dorians. Vinnarlåten utsågs av 50/50 tittar- och juryröster.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Armeniens ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se en intervju med Dorians av esckaz.com, lyssna på en ny, officiell remix av “Lonely Planet” samt när de framför låten vid Armenian Party.

Odds: Vidare till final & botten-16 av de 39

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Man skulle ju kunna tänka sig att alla rock-fansen går samman och röstar vidare denna Tony Iommi-låt till final… men jag tvivlar på det. Det fungerar inte att enbart satsa på kända namn och/eller storslagna shower, låten i sig måste ha något extra för att locka till sig röster och det tycker jag inte att denna slätstrukna rock-ballad har.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Njae… jag hade större förhoppningar än så här inför Armeniens stora comeback. Detta är en vanlig rockballad utan någon som helst egen identitet. Jag tycker inte att det är en dålig låt, efter ett flertal lyssningar kan jag t.o.m. uppskatta några av slingorna, men jag tappar snabbt intresset för den. En av de bidrag jag uppskattar minst i år.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Armenien: “Lonely Planet“, Dorians”

 1. Rickard

  Jag är inte helt främmande för en finalplats här, men då är det mycket som måste stämma! Armenien har inga marginaler att spela på i år! Semifinalen är dessutom svagare än den första och jag har innerligt svårt att få ihop 10 finalister! Just nu står striden mellan Armenien, Schweiz och Ungern om de sista platserna! Men tyvärr för Armenien så lutar det åt att Schweiz kniper den sista platsen! Ingen final!

  Detta ändras dock från dag till dag! Så inget är ristat i sten! 🙂

 2. Micke

  För en gång skull ska jag fatta mig kort 🙂 Jag behöver inte skriva något då jag helt och hållet instämmer i “Schlagerpinglan tycker”. De är som Albanien ute på ny terräng för landet vad gäller musikstil. Tycker dock att Albanien lyckas lite bättre i sina första stapplande steg.

 3. André

  En rockballad skriven av en Black Sabbath-medlem. Det lät hur farligt och intressant som helst på pappret men sen när jag hörde låten så var allt jag kände tomhet…
  Det här är riktigt trist och långt ifrån det man hade hoppats på. Tyvärr Armenien, ingen final för er i år heller.

 4. Kerstin

  Instämmer med André. Det här ger mig ingenting mer än tristess och hoppas det ska ta slut så jag får höra nästa bidrag. Ingen final. Betyg 1/5.

 5. Nathalie

  Jag hoppas verkligen inte att den här går vidare!

 6. Kerstin

  En enig panel tippar att Armeniens bidrag inte kommer locka tillräckligt med röster för att ta sig vidare till den stora finalen på lördag.

 7. Daniela

  Kan bara instämma med er övriga. Här finns egentligen ingenting som fångar mitt intresse varken vad gäller själva låten, artisterna eller framträdandet. Det som jag uppskattar mest är kanske texten, men känslan för den förstörs tyvärr av den dåliga engelskan så inte ens där kan jag ge något pluspoäng. Nej, ska det vara en låt med Rädda världen-temat så tror jag alla gånger mer på Rysslands än på detta. Ingen final.

  Betyg: 1/5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se