Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, en intervju och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Italien landets ESC-historik
Bidrag: “L’Essenziale” videolive-framträdandelåttext
Artist: Marco Mengoni marcomengoni.ityoutubetwitterfacebookwikipedia
Startnummer: ? i finalen
Låtskrivare: Francesco De Benedittis, Roberto Casalino, Marco Mengoni
Uttagning: TV-bolaget RAI bestämde sig för att återigen utse sin ESC-representant bland de tävlande i Sanremofestivalen. Valet föll på vinnaren Marco Mengoni och även Sanremo-bidraget “L’Essenziale“ fick följa med till ESC.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Italiens ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com (eurovisionary.com) eurovision.tv

Extra: Se en intervju med Marco Mengoni av eurovision.tv samt när han framför årets tävlingsbidrag vid Eurovision in Concert 2013.

Odds: Finalklar & topp-10 av de 39

Schlagerpinglan tror: Topp-10
Italien är som Big Five-land redan finalklar och här gäller det att försöka förutspå hur bra det går för dem där och det är inte det lättaste. Min gissning är ju att juryn uppskattar och belönar detta med riktigt höga poäng medan tittarna kanske inte faller för bidraget i lika stor utsträckning. En topp-tio-placering borde det nog ändå räcka till.

Schlagerpinglan tycker: Mitten-placering
Marco Mengoni verkar vara en bra artist och låten har växt till sig enormt sedan jag hörde den första gången, men jag har inte fått någon riktig känsla för bidraget än och därför är den endast medel-placerad hos mig för tillfället. Förmodligen kommer “L’Essenziale” att klättra många placeringar på min lista efter finalen, men för tillfälle är det endast en av många bra bidrag.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Italien: “L’Essenziale“, Marco Mengoni”

 1. Rickard

  Detta är min etta för tillfället! Kommer att hålla alla tummar för att framförandet blir bra och för att den vinner! Att den är juryfavorit vågar jag nog lova! Tillsammans med Frankrike och Nederländerna! Men jag tror även att den utan juryns hjälp hade placerat sig bra! Det har vi sett från de två tidigare åren! Italien och framför allt italienska som språk är uppskattat! Det enda som jag önskar mig är ett piano på scen!
  Heja Italien! 🙂

 2. Micke

  This is what it´s all about! Jädrar sicken sångare och vilken låt. Delvis håller jag med dig Rickard att den är etta men jag har ju Spanien, Grekland, Nederländerna och Island lika högt men jag ändrar mig från dag till dag vilken av dem som är min etta. Det italienska språket insvept i en smäktande ballad som accelererar ju längre den går. Oj oj oj. Det skulle de haft när Titanic sjönk för det skulle kunna smälta vilket isberg som helst. Om spanjorerna har årets bästa intro så har italienarna årets bästa tryck i slutet. WOW

  Faktum är att jag tror inte den här är så väldigt jurybaserad. Jag tror många kommer att ringa på den här. Jag säger precis som du Rickard. Heja Italien :-9

 3. Kristina

  Detta är mitt favoritbidrag och har varit så från första gången jag hörde det. Jag kan bara stämma in i Rickard och Mickes hyllning. Kan inte en beskriva hur glad jag skulle bli om detta gick och vann. Detta är äkta vara från första till sista ton. Älskar det. Heja Italien .-)

 4. André

  Jag gillar också denna låt skarpt! Tror dessutom att både jury och tittare röstar på den. Vackert språk, vacker röst, en bra låt som jag tror går hem både i öst och väst. Jag tror att Italien kommer vara med och slåss om segern och jag blir inte alltför förvånad ifall nästa års Eurovision hålls i Rom!

 5. Kerstin

  Jag har kollat på repen och jag får ingen direkt känsla för artisten det är möjligt jag blir övertygad imorgon kväll. Låten är mysig att lyssna på och faktiskt rätt bra men det här lockar tyvärr inte mig att rösta men jag tror att det kommer gå bra för Italien imorgon. En topp tio placering känns väldigt realistiskt. Betyg 3+/5.

 6. Kerstin

  Enligt panelen så kommer det gå riktigt bra för Italien i finalen, flera har den dessutom som en vinnarkandidat. Kan det vara så att nästa års ESC kommer att hållas i Rom?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se