Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, en intervju och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2013. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för övriga länders presentationssidor.

Land: Storbritannien landets ESC-historik
Bidrag: “Believe In Me” videoframträdandelåttext
Artist: Bonnie Tyler bonnietyler.comtwitterfacebookwikipedia
Startnummer: startar i sista halvan av finalen
Låtskrivare: Desmond Child, Lauren Christy, Christopher Braide
Uttagning: TV-bolaget BBC valde ut sitt ESC-bidrag internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Storbritanniens ESC-bidrag 2013”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com (eurovisionary.com) eurovision.tv

Extra: Se en intervju med Bonnie av esckaz.com. Lyssna på en remix av “Believe In Me“, hennes debut-hit “Lost in France” (1976/77) samt listettan “Total Eclipse Of The Heart” (1982/83).

Odds: Finalklar & topp-20 av de 39

Schlagerpinglan tror: Mitten-placerad
Storbritannien är i form av ett Big Five-land redan klar för final så här gäller det endast själva final-placeringen. Även i år sänder BBC en väletablerad artist med en klassisk ballad och risken finns såklart att resultatet blir detsamma (näst sist). Jag tror dock att Bonnie har lite större dragningskraft än Engelbert Humperdinck och låten är snäppet bättre men någon högre placering tror jag likväl inte att det blir för denna storstjärna.

Schlagerpinglan tycker: Mitten-placering
Jag tycker att “Believe In Me” är en riktigt behaglig låt och eftersom jag alltid gillat Bonnies hesa stämma så är det en mix helt i min smak. Återigen är det dock det klassiska dilemmat att jag gärna lyssnar på låten… men inte i detta sammanhang. När den jämförs med andra bidrag så är det endast ett medel-bidrag i mina öron. Lite synd, då jag verkligen applåderar Bonnie för hennes mod att ställa upp direkt efter Humperdincks försök.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Storbritannien: “Believe In Me“, Bonnie Tyler”

 1. Rickard

  Bra artist men får jobba med dn svag låt! Hon får säkert (precis som gruppen Blue) många röster på grund av att hon är just Bonnie! Och lär därmed få en bättre placering än om någon mer okänd artist hade uppträtt med samma låt! Placering 15-20 gissningsvis! 🙂

 2. Micke

  Jag håller inte alls med om att Bonnie har en svag låt. Visst inte ens i närheten av hennes stora hits från förr men dålig? No way. Tycker det är en mysig låt som Bonnie gör rättvisa. Vet att en del är oroliga för att hon ska göra en repris på vad samma land gjorde förra året. En gammal hjälte musikaliskt från för som är bortglömd och därför röstar inte de som har telefonerna. Jag tror inte det. Till skillnad från förra året är Bonnie en artist som de flesta fortfarande kommer ihåg.Jag tyckte det var hemskt förra året. En mysig låt som föll rakt igenom men tror som sagt inte det upprepas. Föräldrar runt om i Europa som älskade Bonnie och hennes hits får väl helt enkelt sno mobilerna från kidsen 🙂 Bra låt och bra artist. Tippar runt plats 10 men om något bättre. Personligen håller jag den på sjätte plats.

 3. Kerstin

  Jag älskade Storbritanniens bidrag förra året men det brast lite i framträdandet och bidraget rasade i resultatlistan. Årets bidrag har jag inte tagit till mig på samma sätt. Jag tror precis som du Schlagerpinglan att hon kommer få det svårt i det här sammanhanget. Det går inte att leva på gamla meriter i ESC och jag är rädd för att hon precis som Humperdinck kommer få en orättvis dålig placering. Jag tycker personligen låten är helt ok och tippar precis som Rickard på en placering kring 15-20 plats. Betyg 3/5.

 4. Kerstin

  Ingen vinst i år heller för Storbritannien enligt panelen trots att dom åter igen slår på stort och låter en världskänd artist representera dom. Inte bättre än kring tionde plats enligt schlagerpanelen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se