Ibrahim Sahin, chefen för TV-bolaget TRT, avslöjade igår att Turkiet inte har några planer på att komma tillbaka till Eurovision Song Contest så länge det, enligt dem, orättvisa 50/50-röstningssystemet fortsätter att användas samt att Big Five-länderna får direktpass till finalen.

Sahin poängterade dock att sista ordet ännu inte var sagt. Det finns fortfarande tid att ändra reglerna och därmed göra det möjligt för Turkiet att delta 2014. (Källa: escxtra.com)

Turkiets fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2012: Love Me Back“, Can Bonomo 7:a i finalen
2011: Live It Up“, Yüksek Sadakat 13:e i semi 1
2010: We Could Be The Same“, maNga 2:a i finalen
2009: Düm Tek Tek“, Hadise 4:a i finalen
2008: Deli“, Mor ve Ötesi 7:a i finalen

Schlagerpinglan: Trots att jag egentligen önskar att Turkiet kommer tillbaka till tävlingen så blir jag inte direkt ledsen om de skulle avstå. Jag är inte alls imponerad av denna “får-jag-inte-som-jag-vill-så-vill-jag-inte-vara-med-och-leka”- mentalitet utan jag hoppas att TRT tar sig en rejäl funderare, kommer tillbaka till tävlingen och försöker förändra på “rätt” sätt. Att ställa sig utanför och tjura har sällan löst några problem.

(Inte för att jag hoppas att de får igenom sina krav, utan jag tycker att 50/50-röstningen är bra och att “the Big Five”-länderna själva förlorar på att inte behöva gå igenom semifinalerna. Turkiet har dock rätt att tycka och kämpa för vad de tycker är rätt.)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “ESC 2014: Troligtvis ingen comeback för Turkiet”

  1. Gornitzka

    Jag håller med om att deras resonemang för att hålla sig borta från tävlingen är ganska korkad… TRT borde ta time-out och fundera på vad de egentligen vill åstadkomma med detta.

  2. Schlagerpinglan

    @Gornitzka, Visst kan man förstå att Turkiet vill ha bort juryn eftersom de tydligen får sämre resultat med 50/50-systemet… men att de håller sig borta från tävlingen p.g.a. det verkar lite väl drastiskt.

    Om tävlingen bara går ut på att vinna så finns det ju andra länder som har betydligt större anledning att hålla sig hemma, så man får ju vara glad att alla inte resonerar som TRT.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se