Schweiz är i full gång med att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 och i takt med att vi närmar oss den 1:a februari, datumet då de planerar att göra sitt slutliga val, så dyker det upp allt fler datum- och planförändringar.

 • För en tid sedan meddelade RSI att de slopar sin planerade regionala final och i stället väljer ut sina tre kandidater internt (av de ca 20 bidrag de fått in) den 12:e november. Det senaste budet är att musikexperterna kommer att göra valet den 13:e november i stället.
 • Att RTS planerat att välja ut sina sex kandidater internt visste vi redan. Nu vet vi även att de fått in ca 30 bidrag och planerar att göra sina val den 18:e november.
 • SRF har fått in 159 bidrag till sin pågående internetuttagning. Av dessa kommer nio kandidater att väljas ut av internetbesökare och juryröster mellan den 4:e och 18:e november.
 • Den 30:e november kommer alla dessa 18 kandidater att få uppträda inför en jury. Endast sex bidrag (d.v.s. 3 från SR, 2 från RTS och 1 från RSI) kommer att väljas ut till finalen den 1:a februari. (Källa: esctoday.com)
 • Schlagerpinglan: Personligen håller jag på med att lyssna igenom de 159 bidrag som för närvarande finns på SRF/RTRs ESC-Plattform. Tanken är att jag innan den 4:e november, då omröstningen startar, ska ha gallrat fram de (enligt mig) bästa bidragen. I väntan på min slutliga topp-lista kan ni ju kolla igenom min senaste topp-tio-lista, gjord då endast 60 låtar var upplagda. På återseende. 😀

  Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2014 (samt deras senaste fem bidrag och resultat i tävlingen) hittar ni här.

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se