polen I går var det sista dagen för de intresserade TV-bolagen att anmäla sig till Eurovision Song Contest 2014 men än är det ett par länder som inte beslutat sig riktigt hur de ska göra. Grekland har fått förlängd deadline, Slovenien inväntar ett definitivt beslut och det är även väldigt tyst kring Polens eventuella deltagande. Enligt vissa uppgifter så är ett beslut att väntas den 25/11. (Källa: oikotimes.com)
Polens fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2011: Jestem“, Magdalena Tul 19:e i semi 1
2010: Legenda“, Marcin Mroziński 13:e i semi 1
2009: I Don’t Wanna Leave“, Lidia Kopania 12:a i semi 2
2008: For Life“, Isis Gee 24:a i finalen
2007: Time To Party“, The Jet Set 14:e i semifinalen

Schlagerpinglan: Inga nyheter är ju klart bättre än dåliga nyheter, även om definitiva bekräftelser är att föredra och ett besked om att de återupplivar det polska uttagningsformatet “Piosenka dla Europy” en önskedröm. 🙂 Nåja, jag hade blivit nöjd med ett internvalt bidrag, bara de beslutar sig för att komma tillbaka, något som tyvärr inte verkar var alltför troligt. Så länge de inte sagt nej så finns dock hoppet kvar.

Enligt oikotimes.com har EBU flyttat fram sin deadline till den 10:e januari, vilket skulle innebära att Serbien, Cypern, Bulgarien, Kroatien m.fl. fortfarande har en chans att finansiera sitt deltagande och skicka ett bidrag till ESC 2014. Huruvida detta stämmer eller ej får jag återkomma till senare, men det inger ju lite hopp i alla fall.

Listan över de länder som så här långt anses vara bekräftade för Eurovison Song Contest 2014 (samt deras planer inför den nya säsongen) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se