grekland Enligt esctoday.com så är det “ytterst troligt” att Grekland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2014, trots allt. Det statliga TV-bolaget ERT stängdes ju ner av regeringen i juni och gjorde att det inte såg så ljust ut för ett grekiskt deltagande. Sedan dess har en tillfällig kanal, DT, fått sköta sändningarna i väntan på att ett nytt TV-bolaget, NERIT, kan ta över samt söka det nödvändiga medlemskapet i EBU.

Eftersom Grekland inte kommer hinna att bli EBU-medlemmar innan den 22:a november, som är deadline för länderna att anmäla sitt ESC 2014-intresse, så har landet fått en förlängd deadline. EBU har uppgivit att de är måna om att få med så många länder som möjligt i tävlingen och de gör vad de kan för att underlätta detta.
(Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Greklands fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2013: Alcohol Is Free“, Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis 6:a i finalen
2012: Aphrodisiac“, Eleftheria Eleftheriou 17:e i finalen
2011: Watch My Dance“, Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike 7:a i finalen
2010: OPA“, Giorgos Alkaios & Friends 8:a i finalen
2009: This Is Our Night“, Sakis Rouvas 7:a i finalen

Schlagerpinglan: Eftersom det verkar som att både Grekland och EBU vill att landet ska fortsätta vara med i ESC så finns det ju en chans att de ska lyckas… och det är ju positivt. 😀 Nu kan man bara hålla tummarna och hoppas på att allt hinner lösa sig i tid… samt att de har en plan för hur det hela ska betalas.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se