Israel IBA, det israeliska TV-bolaget, har avslöjat att man inför Eurovision Song Contest 2014 kommer att utse en expertjury som får i uppdrag att utse Israels artist. Själva tävlingsbidraget kommer däremot att utses genom en låtuttagningsshow, förmodligen i februari, där enbart tittarnas SMS-röster avgör resultatet.

De tre finallåtarna kommer att väljas ut enligt följande: en låt från de bidrag som skickats in till IBA samt två låtar som teamet runt artisten utser.
(Källor: esctoday.com och oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Det är med blandade känslor jag tar emot denna nyhet. Jag hade hoppats på ännu ett år med Kdam Eurovision men eftersom det verkar vara lite tveksamheter vad gäller deras Eurovision-deltagande så är jag glad att de är med över huvud taget. Det blev ju trots allt en form av uttagning i alla fall. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Israel i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se