Eurovision 2014: Blandade nyheter

2014-01-07 (tisdag)

Här följer lite blandade smånyheter med anknytning till Eurovision Song Contest 2014:

Slovenien Förlängd deadline för bl.a. Slovenien
RTVSLO, TV-bolaget i Slovenien, har fått ytterligare förlängd deadline av EBU. De, och de andra länderna som har svårt att få ekonomin att gå ihop, har nu fram till den 17:e januari på sig att hitta en sponsor så att de kan vara med i ESC 2014.
(Källa: escwebs.net)

Spanien Spanien avslöjar internvalda artisten den 15:e januari?
Enligt den spanska OGAE-webbsidan så lär TVE, TV-bolaget i Spanien, avslöja sin internvalda artist den 15:e januari. Tre artister finns med i förhandsspekulationerna: främst Ruth Lorenzo men även Diana Navarro och Marta Sanchez.
(Källa: oikotimes.com)

Bulgarien Bulgarien bekräftar återigen att de hoppar över ESC 2014
TV-bolaget BNT har idag klargjort att de, trots att de fått förlängd deadline av EBU, beslutat sig för att inte delta i ESC 2014. Orsaken är som vanligt brist på pengar. De betonade dock att beslutet endast gäller 2014, vilket i alla fall ger lite hopp om framtiden.
(Källa: escwebs.net)

Schlagerpinglan: Så, vi har alltså ytterligare en ny deadline: den 15:e januari. Med tanke på att semifinalsdragningen är planerad till den 20:e januari så lär väl detta vara sista chansen för länderna, främst då Slovenien, att få ihop allt. Roligt är det i alla fall att se hur flexibel EBU kan vara med reglerna för att underlätta för deltagarländerna. Synd bara att Bulgarien inte kunde dra nytta av det. Sedan har vi ju även Grekland som befinner sig i en väldigt speciell situation. Hur det går där lär vi väl få höra när/om det löser sig.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2014: Blandade nyheter”

 1. Davve

  Ja tänk om Spanien kunde få till det bra i år. Madrid 2015 hade ju inte varit helt fel.

 2. Schlagerpinglan

  @Davve, Ett ESC i Spanien hade man inte sagt nej tack till. 😀

 3. Adri

  Jag får i alla fall hopp om att esc 2015; eller kanske 2016 kommer bjuda på en hel del deltagare då jag tror att de fyra som drog sig ur iår kommer komma tillbaka (i alla fall Bulgarien och Serbien) med Bosnien och kanske från slovakien och hoppas på en debut från Liechtenstein) Om ingen drar sig ur så kommer det innebära 44 länder. Sen så kanske man inte ska vara så optimistisk eftersom alla kanske inte kommer komma tillbaka (speciellt tveksam om Slovakien då) och en debut från Liechtenstein kan ju ta lång tid. Men drömma kan man.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Precis, även om vi är inne i en ekonomisk svacka och många länder dragit sig ur / har finansieringsproblem så ser det ju faktiskt ganska ljust ut för framtiden. Så länge intresset finns kvar bland deltagarländerna (och andra länder) så borde de kunna komma runt de flesta problem och hitta tillbaka till tävlingen. Om det sedan tar ett, tre eller fem år är dock en helt annan fråga. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se