Mei Finegold för Israel 2014!

2014-01-12 (söndag)
Israel TV-bolaget IBA har meddelat att deras expertjury, efter att ha utsett tre alternativ: Maya Buskila, Ela Doron och Mei Feingold, gjort sitt slutliga internval och bestämt att Mei Feingold blir Israels representant i Eurovision Song Contest 2014.

Precis som Shiri Maymon (2005), Boaz (2008) och Harel Skaat (2010) så har Mei Feingold deltagit i “Kokhav Nolad“, den israeliska versionen av Idol. Bidraget som hon kommer att tävla med utses genom en privat nationell uttagning med 3-4 låtar.

Länkar till smakprov på låtar med Mei Finegold:
Mexsico“, Mei Feingold
Nag’aa bashamaim” (“She touched the sky”), Mei Feingold (Kochav Nolad)
Hi lo yoda’at ma over alay” (“She doesn’t know what’s going on with me”), Mei Feingold
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Först tolkade jag “privat national selection” som att de skulle välja ut bidraget internt, men det kan ju lika gärna betyda att det blir en nationell final med endast en artist. Hur det än är med den saken så saknar jag “Kdam Eurovision” men är glad över att Israel beslutat sig att skicka ett bidrag till Danmark överhuvudtaget. 😀

(Det råder även delade meningar om artistens namn är Mei Feingold eller Mei Finegold. Verkar vara det sistnämnda men den officiella ESC-sidans skriver det förstnämnda.)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se