Litauen 2014: Resultatet av show 6

2014-01-19 (söndag)
Litauen På lördagskvällen avgjordes den femte utslagningsshowen (eller show nr 6) av “Eurovizija 2014“, Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 8 artister framförde vars en av de 16 speciella 2014-bidragen och en av dem (Justinas Lapatinskas) fick lämna tävlingen.

Som vanligt bestod juryns poäng av både nationella och internationella röster och svarade för hälften av resultatet, den andra hälften bestod av tittarnas röster. Resultaten av artist-utröstningen samt länkar till denna veckas uppträdanden ser ni här nedan.

Vad gäller utröstningen av låtarna så uppges det att två låtar röstats ut efter en internetomröstning, men det är endast låten “One” som tagits bort från den fortsatta omröstningen. (Jag uppdaterar när närmare information givitis.)

Resultatet av show nr 6 av Litauens Eurovizija 2014 (tittar- + juryröster):
1. Vilija Matačiūnaitė – “Attention” 1 114 8+8+4+5 = 25
2. Mia – “Take A Look At Me Now“” 854 4+4+1+4 = 13
3. Ieva Zasimauskaitė – “One” 658 6+5+8+6 = 25
4. Vaidas Baumila – “Dying” 788 5+6+6+7 = 24
5. Monika Linkytė – “Breakaway” 729 7+7+2+8 = 24
6. VIG Roses – “In The Rain” 837 1+3+5+2 = 11
7. Martynas Kavaliauskas – “It’s Not To Late” 708 2+2+7+3 = 14
8. Justinas Lapatinskas – “Last Date” 221 3+1+3+1 = 8
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Vill ni få en snabb överblick över vad som hände i showen så hittar ni en snabbrepris här. Vill ni lyssna på de 15 bidrag som fortfarande finns kvar i omröstningen så hittar ni dem på lrt.lt.

Eftersom förhandsinformationen var att 8 artister skulle framföra 16 låtar och 7+14 skulle gå vidare så blev det en aning förvirrat mot slutet när man insåg att de bara tänkte sjunga vars en låt. Att Justinas Lapatinskas åkte ut har jag inget att invända mot, han gjorde inte något bra framträdande i går kväll och fick “Last date“, låten som egentligen är min favorit, att bli en ganska blek och ointressant historia. Jag hoppas fortfarande att den inte åkte ut för jag tror att den kan bli riktigt bra i Martynas Kavaliauskas version.

Vad gällde de andra låtarna så har jag även ett litet plus på “In the rain” medan “Dying“, “One” och “Attention” gärna kan bli utröstade innan det är dags för final. Hur det går med utröstningen av låtarna är fortfarande oklart då även de mest rutinerade ESC-sidor uppger olika saker, men eftersom de på lrt.lt har plockat bort låten “One” så hoppas jag att det betyder att det var den låten som röstades ut denna vecka. Jag återkommer med mer information när det klarnat. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se