Emma för Italien 2014!

2014-01-22 (onsdag)
Italien TV-bolaget RAI har avslöjat att de gjort ett internval och bestämt att sångerskan Emma (Marrone), en av landets mest populära artister, ska få representera Italien i Eurovision Song Contest 2014.

De senaste åren har RAI valt ut sin Eurovision-artist bland de tävlande i Sanremo-festivalen men så blev det alltså inte i år. Emma är dock inte helt främmande i de sammanhangen då hon kom tvåa 2011 och vann hela festivalen 2012.

Det ryktas om att hon kommer att tävla med låten “La Mia Città” (en låt från hennes senaste album “Schiena vs Schiena”) i Danmark, men detta har ännu inte bekräftats.

Uppdaterat 2014-01-25: Det har nu bekräftats att Emma och Italien kommer att tävla med “La Mia Città” i ESC 2014.

Länkar till smakprov på låtar med Emma:
Non È L’Inferno“, Emma (1:a i Sanremofestivalen 2012)
Arriverà“, Modà och Emma (2: i Sanremofestivalen 2011)
La Mia Città”, Emma (studioversion)
La Mia Città”, Emma (live-framträdande)
(Källor: eurovision.tv och oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Som vanligt så hänvisar jag till wikipedia om ni är nyfikna på att lära er mer om den utvalda artisten Emma Marrone. Än är det lite tidigt för mig att ha någon åsikt om valet men den första känslan är svagt positiv. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Emma för Italien 2014!”

  1. Micke

    Säger bara nu jävlar! Ursäkta att jag svär men det är svårt att låta bli för nu börjar det äntligen hända något i ESC 2014. Först den underbara låten från Sandra Nurmsalu bland Estlands bidrag och sedan då detta.

    Italien, Italien er kan man alltid lita på. Ni skickar aldrig någon artist som just kommit in i puberteten eller som uppträder på så sätt. Sicken klinga Emma har och vilka härliga låtar. Hoppas nu verkligen bidraget är lika imponerande och varför skulle det inte vara det? Som sagt Italien kan man alltid lita på. Skönt att åtminstone ett av mina tre favvisländer ställer upp när nu de två andra Serbien och Bosnien Herzegovina uteblir.

    FORZA ITALIA

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se