Eurovision 2014: Blandade nyheter

2014-01-23 (torsdag)

Här följer lite blandade smånyheter med anknytning till Eurovision Song Contest 2014:

Israel
Litauen
LRT utökar uttagningen och flyttar fram finalen
TV-bolaget LRT konstaterar nöjt att deras ESC-uttagning har oväntat höga tittarsiffror, över 150 000 förra veckan, och har därför beslutat sig för att förlänga sin uttagning. Finalen flyttas fram till den 1:a mars och två extra deltävlingar (15/1 och 22/1) samt en “lycka-till-konsert” (15/1) har planerats in.
(Källor: esctoday.com och oikotimes.com)

Slovenien
Slovenien
EMA kommer tillbaka
TV-bolaget RTVSLO har avslöjat att de kommer att använda sig utav den nationella uttagningen EMA för att utse Sloveniens bidrag i ESC 2014. Mer information kommer vid senare tillfälle. (Källa: esctoday.com)
Uppdaterat: Finalen kommer att avgöras den 8:e mars. (Källa: escwebs.net)

SanMarino
San Marino
SMRTV flyttar fram bidragspresentationen till mars
TV-bolaget SMRTV har beslutat sig för att flytta fram presentationen av San Marinos Eurovision-bidrag tills mars 2014. Första budet var att Valentina Monetta skulle avslöja sitt bidrag i januari, sedan februari men nu verkar de vänta in i det sista med att visa sina kort. (Källa: esctoday.com)

Frankrike
Frankrike
Ett av finalbidragen har läckt
Tre bidrag tävlar i Frankrikes ESC-2014-uttagning och det var meningen att de skulle spelas upp första gången för allmänheten nu på söndag. Hur som helst så har ett av bidragen, “Ma Liberté med Joanna, redan dykit upp på internet och det är ännu oklart om det blir några påföljder. Programmet är redan inspelat och teamet runt artisten förnekar att de har något med läckan att göra.
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Vad gäller Litauens uttagning så är det bara att gratulera TV-bolaget LRT till de fina tittarsiffrorna. Att de lägger till tre extrashower till sin redan långa uttagning är jag däremot inte lika positiv till, speciellt inte som det redan råder en stor förvirring kring hur låtarna ska väljas ut. Nåja, det lär väl klarna tids nog. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se