frankrike_liten I går sändes ett Eurovision-inriktat avsnitt av Natasha St-Piers show “Les chansons d’abord” där de tre finalisterna av Frankrikes uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014 framförde sina bidrag för första gången, se länkar nedan.

Tittarna kan nu rösta på sina favoriter fram till den 23:e februari. Sedan kommer rösterna att läggas ihop med juryns poäng 50/50. Vinnaren presenteras i samma show den 2:a mars.

Lyssna på de finalisterna i Frankrikes nationella ESC-2014-uttagning:
Sans toi“, Destan
(Cheyenne, L’aura Marciano)
Moustache“, TWIN TWIN
(Lorent Idir, François Ardouvin, Pierre Beyres, Kim N’Guyen)
Ma Liberté“, Joanna
(Yves Guillon, Gerard James Borg, Philip Vella, Sean Vella)

Schlagerpinglan: Jag hade egentligen inte tid att följa presentationsshowen, men nyfiken som jag var så kunde jag inte låta bli att småkika på den emellanåt och visst var det en upplevelse… men tyvärr inte av den bästa sorten.

Jag är väldigt glad över att Frankrike valt att välja ut sitt bidrag genom en form av nationell uttagning och jag vill så gärna att det ska ge utdelning så de satsar på en riktigt stor final nästa år men… i nuläget har jag lite svårt att se hur det skulle kunna hända.

De har lyckats att få ihop en bra blandning av musikstilar men den fartfyllda låten är inte alls i min smak, balladen är lite för seg för mig och då återstår det endast en boybandlåt som jag inte riktigt tror fungerar i Eurovision. Nej, min förhoppning står till att “Ma Liberté” växer mirakulöst under de närmaste veckorna och vinner, annars kan jag inte se hur Frankrike ska lyckas ta sig över mittstrecket i finalen i år.

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Frankrike 2014: Lyssna på finalbidragen”

 1. Micke

  Tar den här istället då 🙂

  Betyg 0-10

  “Ma Liberté”, Joanna 6 poäng
  “Sans toi”, Destan 1 p
  “Moustache”, TWIN TWIN 0 p

  Tyvärr blir inte Frankrike något jag kommer att hålla på i år. I synnerhet som Bolibompa Twin Twin troligen kommer att vinna. Frankrike är annars ett av de länderna jag hoppas mest på inför varje år. Årets största besvikelse? Nej för det är fortfarande att Serbien och Bosnien-Herzegovina uteblir.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… väldigt tråkigt att de båda länderna inte dyker upp. Förhoppningsvis är det tillbaka nästa år.

  Vad gäller Frankrike så är det lite trist att det enda bidrag som känns lite hoppfullt inte ens är franskt utan kommer från Maltas Eurovision-veteraner Gerard James Borg och Philip Vella. Men, men… det är ju skoj för dem om de får lite framgångar de med, det måste ju inte bara vara svenskar som exporterar ESC-låtar.

 3. davve

  Tycker personligen destan är det enda bidraget som kan placera sig högt i eurovision eventuellt. ma liberte låter som ungefär 40 andra låtar frankrike har sänt till eurovision och som de 15 senaste åren oftast hamnat längst ner i resultatlistan..

  twin twin vet man aldrig hur det kan gå för…dock.

  men jag tror destan är bästa för köpenhamn

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se