Ungern I lördags avgjordes den första kvartsfinalen av “A Dal 2014“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 10 artister framförde sina bidrag och efter att juryn valt ut sina tre semifinalister fick tittarna SMS-rösta vidare sina tre favoriter. Kvar blev fyra bidrag som åkte ur tävlingen. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till smakprov på artisternas framträdanden:
Resultatet av den första kvartsfinalen av Ungerns “A Dal 2014”:
Till Semifinal (juryns val): Juryröster
1. Running Out Of Time (Miért?)“, Király Viktor 10+10+10+10= 40 p.
2. Morning Light (Reggeli fény)“, Marge 9+9+10+8= 36 p.
3. Hogy segíthetnék?“, Szabó Leslie 9+10+8+8= 35 p.
Till Semifinal (tittarnas val): Juryröster
Retikül“, Group’n’Swing 8+8+9+9= 34 p.
Egy percig sztár“, Oláh Ibolya 9+9+8+8= 34 p.
Csak a zene“, Depresszió 8+8+8+9= 33 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster
The Way I Do (Ezt érzem igazán)“, Hien 8+9+8+7= 32 p.
Break Up“, Lil C 7+7+8+8= 30 p.
Help Me! (Ments meg)“, Extensive 7+7+8+8= 30 p.
Fly (Úgy szállj)“, Cserpes Laura 7+7+8+6= 28 p.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Låtmässigt så fanns här en del oslipade pärlor men efter att de framförts live så fick jag möblera om lite i min favoritlista och när vi kommit fram till den sista låten (som sopade banan med de övriga) så var alla frågetecknen uträtade. Jag håller helt med juryn: Király Viktor var i en klass för sig och förtjänade enligt min mening juryns maxpoäng. Vi får väl se hur långt det räcker, för i de övriga kvartsfinalerna finns det starkare låtar. Frågan är om de kan matcha Viktor vad gäller utstrålning och scennärvaro.

Helst hade jag ju velat att Hien och Cserpes Laura tog sig vidare men då både Király Viktor och Depresszió (som för övrigt inte riktigt levde upp till förväntningarna live) gick vidare så känner jag mig ganska nöjd ändå och ser fram emot fortsättningen.

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2014 (inkl. länkar till de resterande bidragen och “A Dal”-schemat) hittar ni här: “Ungern i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se