Island På lördagskvällen avgjordes även den första semifinalen av “Söngvakeppnin 2014“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 5 artister fick framföra sina bidrag och sedan fick TV-tittarna välja ut sina två favoriter till finalen den 15:e februari.

Nästa lördag får tittarna rösta vidare ytterligare två bidrag (från semifinal 2) och sedan är det upp till en jury att utse de sista två finalisterna. Här nedan ser ni resultatet av gårdagens omröstning samt länkar till alla liveframträdanden.

Resultatet av första semifinalen av Islands Söngvakeppnin 2014 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Eftir eitt lag“, Gréta Mjöll Samúelsdóttir
♥ “Von“, Gissur Páll Gissurarson
Bidragen som fortfarande hoppas på juryns röster:
♥ “Dönsum burtu blús“, Sverrir Bergmann
♥ “Amor“, Ásdís María Viðarsdóttir
♥ “Elsku þú“, Vignir Snær Vigfússon
(Källor: ruv.is och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Inför den första isländska semifinalen så var mina förhoppningar ganska höga men efter att ha sett liveframträdanden så fick jag skruva ner dem en aning. Jag tycker fortfarande att de flesta låtarna är OK men de ligger nog på en mer sansad nivå än jag först uppfattade dem. 🙂

Låtmässigt är jag övertygad om att Island har en riktig guldklimp i “Eftir eitt lag” men framträdandet gav tyvärr en del övrigt att önska. Ukulelen kan Gréta gärna behålla men det skulle behövas lite mer energi och glimten i ögat och lite mindre gulligt helylle för att göra det hela mer intressant. Förhoppningsvis vågar de ta ut svängarna lite mer till finalen.

Vad gäller den andra klara finalisten, “Von“, så är det inte mycket mer att säga än att framträdandet passade låten perfekt och att det hela var ett väldigt vackert, men oerhört daterat, bidrag. Jag gillar det, men tror inte att det har så mycket att hämta i Eurovision. Det tror jag för övrigt inte att de andra heller har men jag hoppas i alla fall att juryn låter “Elsku þú“, eller eventuellt “Dönsum burtu blús“, få en av de sista finalplatserna.

Mer om Islands förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Island 2014: Resultatet av Semifinal 1”

  1. Micke

    Ledsen Schlagerpinglan men mina vibbar om Eftir eitt lag byggdes på ytterligare live. Jag gillade ju versen men kände att låten tappar lite i refrängen plus lite dåliga barnröstvibbar. Hade hoppats att detta skulle försvinna live men som sagt jag kände istället det byggdes på ytterligare tyvärr. Island är en besvikelse hittills men det var ändå de två bästa bidragen som gick vidare tycker jag. Hoppas på nästa semifinal 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Mmm… även jag skulle vilja få bort det lite för helylle/barnsliga i framtoningen/rösten men som tur är så är de gladare för att ändra om sina nummer under pågående uttagning på Island än i Sverige så jag har fortfarande hoppet uppe om att hon ska få till ett vinnarnummer. 🙂

  3. Putte_63

    Från den första isländska semifinalen, så var det som väntat att låtarna “Eftir eitt lag” och “Von” skulle gå vidare till den isländska finalen. De bägge låtarna var de bättre låtarna i semifinal 1 ,där de andra låtarna tyvärr var slätstrukna och ojämn. Men hoppas på att den isländska semifinalen nummer 2 har ett bättre startfält.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se