spanien Det spanska TV-bolaget TVE har idag, precis som utlovat, släppt de fem bidrag som valts ut till finalen av Spaniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. De går nu att lyssnas på via länkarna nedan. Vinnarbidraget kommer att utses genom 50/50 tele- och juryröster vid en TV-sänd final senare denna månad.

Lyssna på de fem finalbidragen i Spaniens ESC-2014-uttagning:
Más (Run)“, Brequette
(Thomas G:son, Tony Sánchez-Ohlsson)
Aunque se acabe el mundo“, Jorge González
(Kiko Rodríguez, Bruno Nicolás, Leticia Fuentes, María José Fernández)
Estrella fugaz“, La Dama
(Melendi)
Seguir sin ti“, Raúl
(William Luque, Domingo Sánchez)
Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo
(Ruth Lorenzo, Jim Irvin, Julian Emery)
(Källor: rtve.es och wikipedia)

Schlagerpinglan: Spaniens 2014-satsning imponerar verkligen på mig så här långt och nu har jag riktigt höga förhoppningar inför deras nationella final… och kanske även deras slutliga Eurovision-resultat. 🙂

Efter en första genomlyssning så fastnade jag speciellt för “Dancing in the rain” och “Aunque se acabe el mundo” men även “Estrella fugaz” gjorde ett riktigt bra första intryck. Inte heller de två övriga bidragen vill jag sätta några minus på men de behöver förmodligen fler lyssningar innan de riktigt kommer till sin rätt.

Mer om Spaniens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Spanien 2014: Lyssna på de fem finalbidragen”

 1. Micke

  Har lyssnat lite men det krävs flera lyssningar. Ingen av låtarna känns dålig. Den som tilltalar mig minst än så länge är “Seguir sin ti“, Raúl. Definitivt minuspoäng för “Más (Run)“, Briquette och “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo. Ett spanskt bidrag framfört på engelska är helt enkelt att gå för långt. Kvar då blir “Aunque se acabe el mundo“, Jorge González och “Estrella fugaz“, La Dama. Mellan de två väljer jag än så länge.

 2. Putte_63

  Låten “Dancing in the rain” med sångaren Ruth Lorenzo tippar jag att det blir Spaniens bidrag, låten tilltalar många som lyssnar på musik, och är en mäktig popballad, som skulle kunna ge Spanien en bra placering.

 3. Micke

  1. “Aunque se acabe el mundo“, Jorge González
  2. “Estrella fugaz“, La Dama
  3. “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo
  4. “Más (Run)“, Briquette (minuspoäng för att det är svenska upphovsmän)
  5. “Seguir sin ti“, Raúl

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se