Irland Vilka mentorer, artister, låtar och låtskrivare som kommer att tävla i “Eurosong 2014“, Irlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, har TV-bolaget RTÉ redan avslöjat, se alla detaljer här nedan.

I dag är det då dags för nästa steg och det är att spela upp bidragen för allmänheten för första gången. Detta kommer att ske från kl. 15:00 CET på RTÉ 2FM då Rick O’Shea premiärspelar låtarna. Denna sändning lär kunna lyssnas på här: rte.ie. Låtarna kommer senare även att spelas upp av Derek Mooney på RTÉ Radio 1, se länk här: rte.ie, från kl. 16:00 CET.

Uppdaterat: Ni kan lyssna på bidragen på soundcloud.com/escireland.

De tävlande bidragen/artisterna i Irlands “Eurosong 2014” – Final, 28:e februari:
1. Don’t hold on“, Patricia Roe mentor: Valerie Roe
(t&m: Patricia Roe)
2. The movie song“, Eoghan Quigg mentor: Mark Murphy
(t&m: Karl Broderick)
3. Heartbeat“, Can-linn feat. Kasey Smith mentor: Hazel Kaneswaran
(t&m: Hazel Kaneswaran, Jonas Gladnikoff, Rasmus Palmgren, Patrizia Helande)
4. Be mine“, Andrew Mann mentor: Cormac Battle
(t&m: Cormac Battle)
5. You don’t remember me“, Laura O’Neill mentor: Billy McGuinness
(t&m: Don Mescall, Lucie Silvas)
(Källor: rte.ie, eurovision.tv, esctoday.com och wikipedia)

Schlagerpinglan: Hur intresserad jag än är så kommer jag inte att ha möjlighet att följa dessa program, men jag uppdaterar inlägget med länkar till de respektive bidragen så snart jag kan. I väntan på det kan ni läsa på lite om de aktuella bidragen på rte.ie.

Mer om Irlands förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Uppdaterat:
Schlagerpinglan: Jag lyssnade på Rick O’Shea i alla fall. 🙂 Jag kan dock inte påstå att jag hittade något wow-bidrag så här efter en första genomlyssning. Eventuellt stod “Heartbeat” ut från mängden men jag vill nog lyssna lite mer på bidragen innan säger för mycket.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Irland 2014: Lyssna på de fem finalisterna”

 1. Micke

  Årets chock har just anlänt till ESC. En mycket positiv sådan faktiskt.

  De som genom åren har orkat igenom all dynga jag skriver vet nog att det land jag år efter år efter år efter år är mest besviken på är Irland. Världens bästa musikland vägrar ständigt att ta ESC på allvar och talanglösa småttingar har tagit över deras uttagningar. Men så plötsligt i år verkar något ha hänt. Vad tusan är det vi ser och hör? Inga stutsande tandborstar och liknande som inte ens vet vad takt är. Inga killar och tjejer som precis kommit in i puberteten.

  Plötsligt hör vi istället mogna röster och bidrag. Jag har iof bara lyckats höra tre av dem hittills. Låt nummer 1. 2 och 4 men alla tre är långt, långt bättre än allt vi brukar få från Irland i ESC. Visserligen inte i närheten av vad Irland egentligen kan men grym förbättring och då kan man inte vara missnöjd.

  Nu hoppas jag bara att inte låt 3 och 5 förstör detta och att de i så fall inte blir framröstade.

  BRA IRLAND

 2. Micke

  Nu lyckades jag hitta låt 3 så nu är det bara låt 5 kvar 🙂 Låt 3 håller jag nog på plats 4 just nu men långt bättre än Irland brukar ha.

 3. Kerstin

  Här föll jag direkt för The Movie Song. Även Don´t hold on gillade jag. Dessa två är mina favoriter här. Tredje platsen går till Heartbeat. De andra var helt ok men inte mer.

 4. Micke

  Alla fem låtarna är helt ok men tre av dem känns just nu lite bättre än de övriga

  1. “The movie song”, Eoghan Quigg
  2. “Don’t hold on”, Patricia Roe
  3. “Be mine”, Andrew Mann mentor:
  4. “You don’t remember me”, Laura O’Neill
  5. “Heartbeat”, Can-linn feat. Kasey Smith

  Än en gång Irland. Tack för att ni lämnat Junior ESC och Bolibompa bakom er i år. Förhoppningsvis är tandborsta utslitna för alltid nu 🙂

 5. Micke

  Nu drar jag iväg en dryg månad efter helgen så snart slipper ni mig ett tag 🙂 Hinner kolla Maltas final.

  Tänkte lägga in de låtar jag hoppas vinner i de länder där vi har hört bidragen. Undrar hur många av dessa som vinner. Troligtvis inte många tyvärr. Lägger dem i bokstavsordning och inte efter ranking. Estland och Malta är mina favvisar bland dessa. Kanske har jag glömt något land.

  Estland: “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu
  Frankrike: “Ma Liberté“, Joanna
  Irland: “The movie song“, Eoghan Quigg
  Island: “Lífið kviknar á ný“, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir
  Lettland: You are the reason, Katrine Lukins
  Malta: “Coming Home“, Fire Light
  Moldavien: “Flying“, Boris Covali
  Spanien: “Aunque se acabe el mundo“, Jorge González
  Ungern: “Csak a zene“, Depresszió

  Italien och Finland har bra finalklara bidrag. Schweiz ett skapligt, Albanien ett halvskapligt medan Vitryssland och Ukraina inte alls tilltalar mig.

 6. Putte_63

  Den enda låt i de irländska uttagningen som jag kände mest för är låten “Heartbeat” med artisterna Can-Linn Feat och Kasey Smith, en rätt halvsnabb upptempo-poplåt av modernt snitt, som tilltalar de som gillar moderna halvsnabba upptempolåtar. De andra låtarna i den irländska uttagningen tilltalade mej inte de var rena rama sömnpillret.

 7. Micke

  MARDRÖMMEN:

  Tänkte lägga ut värsta mardrömmen också

  Estland: “Maailm on hull“, VÖÖRAD
  Frankrike: “Moustache“, TWIN TWIN
  Irland: “Heartbeat“, Can-linn feat. Kasey Smith
  Island: “Þangað til ég dey“, F.U.N.K.
  Lettland: “Here I am again“, Niko
  Malta: “One Last Ride”, Daniel Testa
  Moldavien: “Never stop no“, FLUX LIGHT
  Spanien: “Seguir sin ti“, Raúl
  Ungern: “Running Out Of Time (Miért?)“, Király Viktor

  Vad kan man säga om detta då?

  1. Vöörad från Estland är nästan lika dålig som Österrike 2012 och Montenegro 2013
  2. Niko från Lettland är egentligen otroligt att den inte är diskad för plagiat
  3. Daniel Testa från Malta är nästan lika stort plagiat som Niko
  4. Kasey Smith från Irland är absolut inte dålig men minst bra av de fem bidragen

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Du har endast lyckats att pricka in två av mina favoriter på mardrömslistan, det tar sig. 😉 För tillfället är “Running Out Of Time (Miért?)“ min favorit i Ungern medan jag hade “Heartbeat“ som favorit i Irland ett tag men lutar nog åt “The movie song“ nu när jag lyssnat lite mer, men ändå. 🙂

  Jag får väl önska dig en trevlig resa redan nu och hoppas på att en del av dina favoriter vinner sina uttagningar, i alla fall de vi har gemensamt. 😉

 9. Micke

  Schlagerpinglan: Ok det visste jag inte. Sorry 🙂

  Heartbeat är ju iofs absolut ingen mardröm för men. Bara det att jag tycker övriga fyra är bättre. Alla fem är helt ok med andra ord. Running däremot tycker jag inte om. Men vad då du gillar ju inte Italiens bidrag som är mitt favvisbidrag överhuvudtaget så jag måste ju hämnas på nåt 🙂

  Tackar och bockar för din hälsning. Förra året när jag var i Österrike följde jag hela schlagerkarusellen där istället. Det var intressant. De hade årets bästa låt i sitt startfält men slarvade bort vinsten och lät en annan vinna som inte gick så bra sedan i ESC. Synd. I år följer jag inte tävlingen där heller.

  Jag hinner följa Maltas final innan jag drar. Perfekt då jag ser deras utbud som årets starkaste efter Estlands. Så nu ska jag gå in och kolla lite vad du sagt om bidragen i Malta 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Inget att be om ursäkt för. Olikheterna i smak är ju en del av kryddan i det hela. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se