Litauen 2014: Resultatet av show 9

2014-02-10 (måndag)
Litauen På lördagskvällen sändes den åttonde utslagningsshowen (eller show nr 9 ) av “Eurovizija 2014“, Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014 men det dröjde tills måndagseftermiddagen innan resultatet kunde avslöjas.

Orsaken till förseningen var att man misstänkte att teleröstningen inte gått hel rätt till och tyvärr visade det sig att Martynas Kavaliauskas fått 677 felaktiga röster och efter att man justerat resultatet så var han den artist som fick lämna tävlingen.

Här nedan ser ni poängen som juryn (både nationell och internationell) och tittarna gav showens fem tävlande artister samt länkar till alla de tio framförda bidragen:

Resultatet av show nr 9 av Litauens Eurovizija 2014: (tittar- + juryröster)
1. Vilija Matačiūnaitė – “Blowing Out Cobwebs” – “Dying 1 302 26 p.
2. Mia – “It’s Not Too Late” – “It’s All About A Boy 1 355 21 p.
3. Monika Linkytė – “You Found Me” – “Let’s Share That Love Tonight 1 079 33 p.
4. Vaidas Baumila – “Attention” – “Is This The Way (You Want Me) 1 113 25 p.
5. Martynas Kavaliauskas – “Worlds Apart” – “Take A Look At Me Now 655 15 p.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Nää… det var ju dubbelt tragiskt. Framför allt så är det alltid tråkigt när det misstänks eller bekräftas att det fuskats men det faktum att min favoritartist, Martynas Kavaliauskas, var den som fick lämna tävlingen känns inte speciellt muntert det heller.

Vågar man hoppas på ytterligare en regeländring så här i slutskedet så att han kan komma tillbaka? 😉 Egentligen borde det inte vara möjligt men är det något man lärt sig av att ha följt Eurovision-uttagningarna under många år så är det att man aldrig kan vara helt säker på slutresultatet förrän det är inskickat till EBU. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Litauen 2014: Resultatet av show 9”

 1. Adri

  Jag har en känsla att Vilija kommer representera Litauen med “Attention” men det skulle inte direkt vara nåt jag skulle bli glad över. Min favoritartist är Monika Linkyte och bästa låten är Blowing out cobwebs så jag håller på att det blir den kombon som representerar Litauen 😀

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan inte påstå att jag var så förtjust i just den kombinationen när jag såg den men… det är trots allt den som satte djupast spår, så det är inte helt otänkbart att det kan vara vinnarkombinationen. Själv hoppas jag nog på Monika eller Vaidas men vilken låt… ja det är något jag får återkomma till. 🙂

 3. Charlotte

  Tack för att du benar ut denna tävling för mig haha, fattar noll! Har skrivit texten till låten “you found me” tillsammans med en annan och vi blev jätteförvånade att den var kvar! Hur vet man vilken av de två låtarna som Monika sjungit som fått bäst poäng?

 4. Schlagerpinglan

  @Charlotte, Lite mer detaljerade juryröster hittar du på wikipedia bl.a. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Lithuania_in_the_Eurovision_Song_Contest_2014 ) Tittarrösterna är däremot endast för artisten i stort, inte för varje låt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se