Danmark Precis som utlovat så släppte idag TV-bolaget DR små halvminutersklipp av de 10 bidrag som ska tävla i finalen av “Dansk Melodi Grand Prix 2014“, Danmarks uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, den 8:e mars. Här nedan ser ni länkar till smakproven av de danska finalbidragen:

Dansk Melodi Grand Prix 2014 – Final, 8:e mars:
♥ “Feeling The You“, Sonny (Wildcard)
♥ “Your Lies“, Rebekka Thornbech
♥ “Before You Forget Me“, Nadia Malm (Wildcard)
♥ “Wanna be Loved“, Michael Rune feat. Natascha Bessez (Wildcard)
♥ “Right By Your Side“, GlamboyP
♥ “Vi finder hjem“, Emilie Moldow
♥ “Cliche Love Song“, Basim
♥ “She’s The One“, Danni Elmo
♥ “I Choose U“, Bryan Rice
♥ “It Hurts“, Anna David (Wildcard)
(Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: Som vanligt så ger dessa små smakprov ingen rättvis bild av vad som komma skall men man kan ändå få ett litet hum om huruvida de har ett kanon- eller kalkonår framför sig. Själv tycker jag nog att det låter lovande, även om det inte finns något bidrag som riktigt skriker Eurovision-vinnare så här vid första genomlyssningen.

Det brukar alltid finnas ett bidrag som står ut lite mer än de övriga och i det här fallet så tycker jag att det är “I Choose U” med Bryan Rice, som kom 2:a i DMGP 2010 med “Breathing“. Jag vill dock se liveframträdandet innan jag vågar mig på att gissa om det kan bli en lika bra (eller bättre) placering i år.

Mer om Danmarks förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 (inkl. finalbidragens låtskrivare och landets fem senaste bidrag och resultat) hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se