Spanien Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 22:a februari, kommer Spanien att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom en nationell final med fem tävlande bidrag. Showen leds av Anne Igartiburu och i juryn sitter Mónica Naranjo, David Bustamante och Merche. Här nedan ser ni startordningen, länkar till webbsändningen och bidragen samt mina personliga betyg och åsikter:

“Mira Quién Va A Eurovisión”, 22:a februari:
När? klockan 22:00 CET
Var? eurovision.tv
Vem vinner? Vinnaren utses av 50/50 jury- och tittarröster

Startordningen vid finalen av Spaniens ESC-2014-uttagning, 22:a februari:
1. Más (Run)“, Brequette SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
(t&m: Thomas G:son, Tony Sánchez-Ohlsson) (låttext m.m.)
Schlagerpinglan: Jag är inte överkänslig mot att man lånar friskt från andra låtar men, som i det här fallet, fungerar det mindre bra när det blir orättvisa jämförelser. Som Eurovision-låt tycker jag att “Más” är helt OK, på gränsen till riktigt bra faktiskt, men eftersom jag hela tiden påminns om “Umbrella” och därför övergår till att lyssna på Rihannas hit varje gång så hamnar den spanska låten i skymundan. Förhoppningsvis kan Brequette ge låten en lite mer personlig identitet vid framträdandet i kväll.
Betyg: 3/5

2. Estrella fugaz“, La Dama SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
(t&m: Melendi) (låttext m.m.)
Schlagerpinglan: Det här är en av flera låtar jag gärna ser att Spanien skickar till ESC. Det börjar lugnt och stämningsfullt och arbetar sig upp till en riktigt medryckande danslåt. Ett snyggt framträdande på detta och en garanti på att de behåller det spanska språket i Danmark så kan de räkna med en fin placering… i alla fall på min personliga topplista.
Betyg: 4+/5

3. Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
(t&m: Ruth Lorenzo, Jim Irvin, Julian Emery) (låttext m.m.)
Schlagerpinglan: Precis som “Estrella fugaz” så börjar “Dancing in the rain” lugnt och behagligt men här utvecklas det till något betydligt tyngre och mer dramatiskt men precis lika fängslande. Med sina markerade trummor, som jag bara älskar, så blir detta ytterligare ett av de bidrag jag ser som lämpliga ESC-kandidater.
Betyg: 4/5

4. Aunque se acabe el mundo“, Jorge González SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
(t&m: Kiko Rodríguez, Bruno Nicolás, Leticia Fuentes, María José Fernández) (låttext m.m.)
Schlagerpinglan: Här är det inte tal om några vilseledande inledningar utan det är 100% charmiga, spanska tongångar som gäller hela vägen. Om det fungerar lika bra live som i studioversionen så är detta förmodligen min personliga favorit av de fem finalisterna. Spansk musik när den är som bäst.
Betyg: 4+/5

5. Seguir sin ti“, Raúl SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
(t&m: William Luque, Domingo Sánchez) (låttext m.m.)
Schlagerpinglan: “Seguir sin ti” är enligt mig inte bara en ballad för sakens skull utan den tillhör en av de bättre i sin genre. Låten fångar mig direkt och sedan växer den sig starkare så där dramatiskt som en bra ballad “ska” göra. I ett svagare startfält hade den säkert varit en av mina favoriter med sina övertygande trummor och stråkar men nu får den se sig slagen av i alla fall tre bidrag med lite mer fart i.
Betyg: 3+/5

Schlagerpinglan: Oj, oj, oj. Jag är väldigt imponerad över kvalitén på låtarna i denna nationella final. Som synes så har jag tre låtar som jag föredrar men hur det än går i kväll så vet jag att Spanien kommer att välja ett “bra” bidrag. Själv hoppas jag att spanjorerna väljer mellan en lättsmält danslåt, en dramatisk poplåt och en svängig spansk visa men, som sagt, det går helt enkelt inte att göra något dåligt val här. Grattis Spanien, vad ni än väljer. 😀

Mer om Spaniens uttagning till Eurovision Song Contest hittar ni på min samlingssida “Spanien i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se