Spaniens Eurovision-bidrag 2014

2014-02-26 (onsdag)
Spanien I lördags valde Spanien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom en nationell final, “Mira Quién Va A Eurovisión“, som leddes av Anne Igartiburu och där 5 bidrag tävlade.

Juryn bestod utav tre kända spanska stjärnor: Mónica Naranjo, David Bustamante och Merche och deras röster stod för 50% av resultatet. Tittarna stod för de resterande 50% plus att deras röster var avgörande om det blev oavgjort, vilket det blev. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Ruth Lorenzo – “Dancing in the rain”

Resultatet av Spaniens ESC-2014-uttagning: Teleröster Juryröster Summa
1. “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo 36 p. 10+10+10= 30 p. 66 p.
2. “Más (Run)“, Brequette 30 p. 12+12+12= 36 p. 66 p.
3. “Aunque se acabe el mundo“, Jorge González 24 p. 8+8+8= 24 p. 48 p.
4. “Seguir sin ti“, Raúl 21 p. 7+7+7= 21 p. 42 p.
5. “Estrella fugaz“, La Dama 18 p. 6+6+6= 18 p. 36 p.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Så här långt så tycker jag att Spanien presenterat det starkaste nationella startfältet inför ESC 2014. Av de fem tävlande bidragen så ger jag en 4:a eller högre (av 5 möjliga) till hela fyra av bidragen. (Alla låtar förutom “Más (Run)“, som fortfarande låter alltför mycket Rihanna för min smak.)

Eftersom det till slut stod mellan just juryfavoriten Brequette och tittarfavoriten Ruth Lorenzo så måste jag medge att jag vid detta tillfälle var väldigt tacksam över att det var tittarnas röster som vägde tyngst. 🙂

Rent låtmässigt så tycker jag fortfarande bäst om “Estrella fugaz“, men jag får hålla med både juryn och tittarna om att den i slutändan framstod som det svagaste alternativet och med sådana starka konkurrenter så räckte det tyvärr inte längre än till en hedrande femteplats. Här hemma kommer den gå varm i högtalarna i alla fall. 😀

Hade jag fått fria händer att välja Spaniens ESC-bidrag så hade jag förmodligen valt den lite mer dansanta “Aunque se acabe el mundo” (minus de dansande fiolerna) i stället för den kanske lite svårare “Dancing in the rain“, men med tanke på hur omröstningen utvecklade sig så är jag väldigt nöjd med resultatet ändå. Förhoppningsvis så räcker det till en fin placering i ESC-finalen i alla fall. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Spanien i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga länders valda ESC-bidrag och ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Spaniens Eurovision-bidrag 2014”

  1. Rickard

    Det är ju Ruth från Englands x-factor 2008! Jag hejade på henne! Åh nu blev jag helt ifrån mig av glädje! Briljant! Älskar hur när hon tar i och ger allt! Min favorit just nu före Ukraina!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se