Irland I kväll, fredagen den 28:e februari, kommer Irland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Eurosong 2014” med fem tävlande bidrag. Finalen sänds som vanligt under “The Late Late Show” och här nedan ser ni startordningen, länkar till webbsändningen och bidragen samt mina personliga betyg och åsikter

“The Late Late Show Eurosong 2014 Special”, 28:e februari:
När? klockan 22:35 CET
Var? RTE 1, RTE 1 Satellite, rte.ie och eurovision.tv
Vem vinner? Vinnaren utses av 50/50 regionala jurygrupper och tittarröster

Startordningen vid finalen av Irlands ESC-2014-uttagning, 22:a februari:
1. Don’t hold on“, Patricia Roe IrlandIrlandIrlandIrlandIrland
(mentor: Valerie Roe) (t&m: Patricia Roe)
Schlagerpinglan: “Don’t hold on” känns som en “vanlig” ballad, om det nu finns någon sådan, som jag inte hittar några direkta fel på. Den är gjord enligt konstens alla regler och har t.o.m. en trevlig saxofonslinga för att ge lite peronlighet. Trots det så blir den inte mer än “bra” i mina öron. Bra i teorin men utan den där förmågan att beröra. Kanske blir det annorlunda live?
Betyg: 3/5

2. The movie song“, Eoghan Quigg IrlandIrlandIrlandIrlandIrland
(mentor: Mark Murphy) (t&m: Karl Broderick)
Schlagerpinglan: Bortser man från att texten skaver en del så är det nog denna låt som jag får kalla min personliga favorit, så här långt i alla fall. Det är inte tal om något revolutionerande nytt men väl en gullig liten bagatell som får mig på bra humör och det är inte illa bara det. Jag håller tummarna för att Eoghan kan få fram samma känsla vid live-framträdandet.
Betyg: 4/5

3. Heartbeat“, Can-linn feat. Kasey Smith IrlandIrlandIrlandIrlandIrland
(mentor: Hazel Kaneswaran) (t&m: Hazel Kaneswaran, Jonas Gladnikoff, Rasmus Palmgren, Patrizia Helande)
Schlagerpinglan: Verserna låter väldigt lovande och de bygger upp förväntningarna om en riktigt bra låt men tyvärr så tvärstannar det vid refrängen, som jag upplever som alldeles för tam. När man vant sig vid att det är allt man får så känns refrängen ganska trevlig med sina stråkar men, som sagt, verserna lovar något bättre och då blir helhetsintrycket lidande.
Betyg: 3/5

4. Be mine“, Andrew Mann IrlandIrlandIrlandIrlandIrland
(mentor: Cormac Battle) (t&m: Cormac Battle)
Schlagerpinglan: När Andrew Mann var med i Eurosong 2012 så krävdes det åtskilliga lyssningar av “Here I am“ innan jag insåg att den trots allt inte var så dum… och nu är det alltså dags igen. I nuläget ser jag inga större ljusglimtar i “Be mine“ men utesluter inte att jag eventuellt kommer att se på den med helt andra ögon om några månader. Det hjälper dock inte just nu.
Betyg: 2/5

5. You don’t remember me“, Laura O’Neill IrlandIrlandIrlandIrlandIrland
(mentor: Billy McGuinness) (t&m: Don Mescall, Lucie Silvas)
Schlagerpinglan: Precis som Can-linn och Kasey Smith så sätter Laura O’Neill sitt hopp till Eurovision-stråkarna, men här är det frågan om dystra stråkar i en allmänt seg låt som aldrig riktigt vaknar. “You don’t remember me” är, enkelt uttryckt, inte riktigt min typ av musik.
Betyg: 2+/5

Schlagerpinglan: Så här innan jag har sett låtarna framföras live så är det främst “The movie song” men kanske även “Heartbeat” och “Don’t hold on” som jag har störst förväntningar på. Om de lyckas imponera eller om det blir någon helt annan som tar juryn och tittarna med storm lär vi få veta lite senare i kväll.

Mer om Irlands förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Irland 2014: Inför kvällens irländska final”

 1. Dennis

  Det mest positiva att säga om detta är att den låt som särklassigt tilltalar mig minst ändå är en ganska bra låt.

  1. “Don’t hold on“, Patricia Roe
  2. “The movie song“, Eoghan Quigg
  3. “Be mine“, Andrew Mann
  4. “Heartbeat“, Can-linn feat. Kasey Smith
  5. “You don’t remember me“, Laura O’Neil

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se