Frankrikes Eurovision-bidrag 2014

2014-03-04 (tisdag)
Frankrike I helgen avslöjade France 3, TV-bolaget i Frankrike, resultatet av den speciella nationella uttagning de hade för att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2014.

Tre bidrag hade presenterats i Natasha St-Piers show “Les chansons d’abord” den 26:e januari och därefter hade tittarna fram till den 23:e februari på sig att rösta. Tittarnas röster räknades sedan samman med juryns röster (50/50) och resultatet av omröstningen presenterades i ett annat avsnitt av “Les chansons d’abord”, den 2:a mars. Resultatet samt länkar till artisternas framträdanden i den första showen ser ni här nedan.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
“Moustache“, TWIN TWIN: NF-framträdande, text-video

De tre tävlande bidragen i Frankrikes nationella ESC-uttagning 2014:
♥ “Sans toi“, Destan
♥ “Moustache“, TWIN TWIN
♥ “Ma Liberté“, Joanna

Schlagerpinglan: I en del av årets uttagningar har jag redan på förväg varit beredd på att min icke-favorit skulle kunna vinna men här var jag faktiskt totalt oförberedd på att “Moustache” skulle ta hem segern. Jag har förstått så mycket att det inte är något skämtbidrag utan en låt om konsumtion och överflödssamhället… men den låter inte bättre i mina öron för det. 🙂

Nåja, varken min favorit i uttagningen, pojkbandslåten “Sans toi“, eller den jag trodde skulle vinna, balladen “Ma Liberté“, kändes som några topp-tio-bidrag så det är inget resultat som gör mig direkt upprörd.

Lite synd tycker jag dock att det är att “Moustache” vann för jag kan inte se mig själv heja på bidraget men hoppas ändå att det ska gå bra för Frankrike i år så att de satsar på en ännu större nationell uttagning nästa år. Vi får väl se hur det blir med den saken. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här: “Alla bidragen i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Frankrikes Eurovision-bidrag 2014”

  1. Davve

    Frankrike skickar en hyfsat dåliglåt tyvärr. Men är en chansning som antingen går hem eller får noll poäng i finalen.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se