Litauens Eurovision-bidrag 2014

2014-03-05 (onsdag)
Litauen I helgen avgjordes finalen av “Eurovizija 2014”, Litauens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Av de från början 20 artister och 16 låtar var det endast en låt och tre artister som tagit sig vidare till den 12:e showen.

Som vanligt var det en kombination av jury- och tittarröster som avgjorde resultatet, som ni ser här nedan tillsammans med länkar till artisternas tolkningar av vinnarlåten.

Lyssna på Litauens bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Vilija Matačiūnaitė – “Attention”

Resultatet av finalen av Litauens Eurovizija 2014: (tittar- + juryröster)
1. “Attention“, Vilija Matačiūnaitė 9 596 6+2+2+3= 13 p.
2. “Attention“, Mia 7 506 4+3+3+2= 12 p.
3. “Attention“, Vaidas Baumila 962 2+1+1+1= 5 p.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Efter en lång uttagning där mina favoriter, både vad gäller låt och artist, röstades ut i ett relativt tidigt skede så var det då äntligen dags för final i Litauen. Personligen är jag mest förvånad över hur jämnt resultatet blev. I mina ögon är det nämligen ingen tvekan om saken, “Attention” ÄR Vilijas låt och hon är den enda som lyckas få till en trovärdig tolkning av den.

Jag tycker därmed att de gjorde ett bra sista val, med tanke på vad de hade att välja mellan. Tyvärr så är detta inte alls någon kombination som tilltalar mig men det ska bli intressant att se hur långt det räcker.

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Litauen i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här: “Alla bidragen i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se