Norge På söndagskvällen avgjordes den tredje semifinalen av “Melodi Grand Prix 2014“, Norges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 5 artister framförde sina bidrag och sedan valde tittarna ut de sista tre finalisterna till den slutliga MGP-showen den 15:e mars. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av den tredje semifinalen av Norges “MGP 2014”:
Till final:
1. Silent Storm“, Carl Espen
2. Ain’t no Love in This City no More“, El Cuero
3. Sole Survivor“, Elisabeth Carew
Ute ur tävlingen (ej i resultatordning):
Bensin“, Moi
Who Needs the Universe“, Ilebek
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Då har NRK klarat av tre MGP-semifinaler på tre kvällar och med hjälp av tittarna fått fram nio bidrag till finalen den 15:e mars, se länkar till finalisterna nedan. Kanske hinner jag ändra åsikt under veckan som kommer, men precis som väntat så är det Carl EspensSilent Storm” som jag för tillfället har som personlig favorit. Den kommer inte riktigt upp i klass med SannasUndo” i mina öron, men den är där i trakterna och nosar. Vi får väl se hur det blir i finalen. 🙂

Finalisterna i Norges MGP 2014, 15:e mars:
Heal“, Mo (1:a i semifinal 1)
High Hopes“, Linnea Dale (2:a i semifinal 1)
Needs“, Dina Misund (3:a i semifinal 1)
Taste of You“, Knut Kippersund Nesdal (1:a i semifinal 2)
Sing“, Oda & Wulff (2:a i semifinal 2)
Hit Me Up“, Charlie (3:a i semifinal 2)
Silent Storm“, Carl Espen (1:a i semifinal 3)
Ain’t no Love in This City no More“, El Cuero (2:a i semifinal 3)
Sole Survivor“, Elisabeth Carew (3:a i semifinal 3)

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2014 (inkl. alla MGP-låtskrivarna) hittar ni här: “Norge i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Norge 2014: Resultatet av tredje MGP-semifinalen”

 1. John

  Oj oj oj! Vi ställer upp med en bra ballad men det är ingenting mot vad Norge gör. Jätteroligt att det kommer in lite bra ballader också. Norge blir livsfarliga i år.

 2. Adri

  Jag förstår dock inte alls populäriteten hos “Silent Storm” utan kommer hålla mina tummar för “High hopes”… kanske lite önsketänkande men jag hoppas ändå att hon kan sno vinsten 😀

 3. Josef

  Det hände en katastrof när Tanja valdes istället för Sandra i Estländska uttagningen. Men visst ska vi hoppas på Linnea eller t.o.m den där Ewald-liknande M.O (vilken har inspiration från MJJ) då kör Sanna över alla nordiska grannar fullständigt. Dock slänger man inte en låt av Loreen-Rybak-klass i en papperskorg för då är de ju alldeles tokiga! 😀

  Han sjöng falskt på ett par ställen ikväll Norges nalkande guld-gosse, och han är påtagligt träffad och tagen av den sits han hamnat i som favorit. Men tyvärr,, han fick en gång att sjunga den så att den ska sitta som en smäck på Lördagsaftonen den 15:e. 🙁

 4. Daniel

  Jag hade tillfälle igår att vara i Oslo och höra Carl Espen sjunga live i semifinalen. Han var märkbart nervös. Och det lät inget vidare i början om jag ska vara ärlig. Men tog sig när det blev mer tryck i sången i mitten av låten. Framträdandet är urtrist för publiken. Det ser bättre ut i tv-rutan, men balladen fungerar inte alls live. Vi alla var överens om att på detta sätt vinner han inte Eurovision. Men han har ju tid på sig att bli mer varm i kläderna.
  Annars var Norges show påtagligt billig i produktionen. Halva showen fick publiken se på storskärn då den utspelades på ett annat ställe inom teatern och inte där publiken satt. Det var också långt ifrån fullsatt i teatern. Innan showen började så fick man flytta publik så att det skulle se bättre ut i Tv-rutan. Såldes mindre intresse för detta i Norge än i Sverige där biljetter säljer slut på några timmar.

 5. Schlagerpinglan

  Mmm… visst märktes det även i TV-rutan att framträdandet inte var helt 100%-igt, men i slutändan så är det hur Carl Espen framför låten i Danmark som kommer att räknas. Kanske är det riskfyllt att satsa på ett sådant osäkert kort, men låtens potential är så pass hög att det vore konstigt om de fegade ur p.g.a. ett skakigt debutframträdande. Dessutom så är det en såpass skör låt att lite synliga nerver t.o.m. kan ge lite extra sympatipoäng från vissa läger. Hur som helst så ska det bli intressant att se hur framträdandet blir i den norska finalen på lördag. 🙂

 6. Daniel

  Jag håller helt med dig Schlagerpinglan. Det ska bli mycket intressant att se hur framträdandet blir i norska finalen på lördag. Han kommer att få mer och mer rutin för varje rep och växa som artist. Det var också kul att se hela MGP-produktionen i Norge och jämföra den lite med den svenska. Vi kan möjligen ha sämre produktion i år än tidigare år, men det är långt mycket mer pengar satsade på detta i Sverige än i Norge och det märks på kvaliteten. Men jag kan verkligen rekommendera att ta chansen om tillfälle ges att följa någon delfinal eller final i ett annat land. Det ger en liten annan dimension på det hela.

 7. Adde

  Förstår mig inte på denna låt alls, fattar inte alls vad hypen är runt denna låt. ESC vinnare snackas det om, i vilket universum? Norge gjorde ju om sim uttagning efter kört svenska modellen flera år, så de har bara skalat ner fast de kommer ha stor final i år med i spektrum så nog satsar de ändå.

 8. Micke

  Hittar två låtar som känns väldigt lovande. “Silent Storm“, Carl Espen och “High Hopes“, Linnea Dale

 9. Josef

  Hejsan Micke 🙂 Hoppas du mår bra. Jag hejar på Linnea Dale för då blir Sanna Nielsen faktiskt ända ballad bland de nordiska länderna.

  Men jag är tyvärr rätt övertygad om att den fantastiske Carl Espen stormar igenom sin landsfinal och blir därmed den i ESC i Köpenhamn att “fälla” för de övriga deltagarna. Så gissar jag.

 10. Micke

  Hej själv Josef: Tack du, jag mår väl precis som du för förhoppningsvis mår du väl jättebra 🙂 Ser att även du kände att det var närmast en katastrof att inte Sandra Nurmsalu vann i Estland. Tappade hakan totalt och håller fortfarande på med att försöka ta upp den från golvet.

  Jag har inte lyssnat på Sandra Nielsens låt än men med tanke på vem det är så förmodar jag att det är en ballad. Kul att en ballad kan vinna i Sverige igen där småpojkar med robotar runt omkring sig brukar ha sin lekplats. Hoppas nu bara det är en bra ballad också. En ballad är det ju eftersom du säger det.

  Vad gäller Norge så känner jag som sagt att två låtar står i särklass. Ska bli kul att höra vilken av dem som är en växare och vilken är kanske är det omvända. Har försökt lyssna igenom de hittills klara bidragen och tyvärr får jag hittills mer negativa än positiva vibbar. Italien är fortfarande min absoluta favvis och några till som var bra visste jag redan om. Av de nya gillar jag Slovenien och Montenegro. Faktiskt även Israel även om det låter långt ifrån Israel. Rumänien, Frankrike, Ungern, Ukraina och Estland är de jag absolut inte gillar. Den sistnämnda kanske möjligen får oförtjänt dålig kritik av mig, jag vet inte. Kanske jag mest är besviken på att Sandra Nurmsalu inte tog den solklara seger hon förtjänade i Estland och att därför Tanja får lite skit för det. Time will tell.

  Vad har du hittat för bra klara bidrag Josef och även det omvända?

 11. Josef

  Jag tycker årets tävling både blandar och ger. Ta vår egen Sandra Nielsen som vann. Låten Undo var solklar för mig när jag hörde den de första 3-5 gångerna. Men efter jag hört på både Carl Espen och Linnea Dale (faktiskt alldeles nyss) så känns lite Sannas låt som en välgjord “produkt”. Den känns inte genomäkta så som exempelvis vår älskade islänning från förra året som sjöng “eg a lif”. Islands bidrag då, lät faktiskt i mitt tycke som en vinnarlåt, till skillnad mot årets isländska bidrag som måste bara vara ett skämt. 🙂

  Italiens låt är välsjungen, men jag hoppas hon kan leverera mot sina föregångare då jag förra året var stormförtjust i denna “essentiale” som då enligt mig inte alls blev lyckat framförd i finalen. Jag börjar tro att det är ett handikapp att inte vara med i semin som de flesta andra. Eftersom man får sjunga in låten lite och bekanta sig i känslan mot och med publik.

  Ungerns låt är också en sådan som växer nu när jag bättre förstår att han sjunger om ett samhällsproblem som råder i länderna där han bor. Vi här i norden har jämställdhet och förbud mot våld gentemot barn som en självklarhet (vilket så skall vara) men så är inte riktigt läget i folkhemmen i sydligare delar av EU. Låten är variationsrik och annorlunda gjord med tyngd i basen och i pianot vilket jag gillar. Rumänien tyckte jag direkt var jättebra men har börjat sjunka för mig.

  Avslutningsvis kan jag berätta att jag spelade på Estland när jag hörde Sandra Nurmsalos låt, för det var en riktig vinnarkandidat. Musikalisk och framförd med utstrålning och hennes pigga stämma. Och så…vinnar Tanja med en låt som har tydliga inslag från Loreens låt både i koreografi och sättet hon sjunger den. Den kanske t.o.m missar finalen för att folk blev så besvikna över att Sandra inte vann på det självklara sätt man förväntade sig. Hur tänkte man i Estland? 🙁

  Jag är nyfiken på Tyskland. Både Madeline Juno och Santiano låter jättetrevliga 🙂 Har du hunnit höra dem?

  Värsta bidragen är väl Island på topp. Vitrysslands cheesecake och tyvärr då också en till kaklåt i “cake to bake” från Lettland. Fast denna är klart bättre tycker jag än just Cheesecaken. Frankrike är kanske inte heller någon höjdare för mig även om jag vet att många gillar “Moustasche”.

  Avslutningsvis en undran: Jag tycker faktiskt (till skillnad från många) Irlands Kasey Smith har ett bättre bidrag med heartbeat än Storbrittaniens “Children of the universe”. Jag tycker t.o.m att Irlands låt kan gå in på min topp tio otroligt nog 🙂 ! Vad anser du om bidraget år?

  Med vänlig hälsning /J

 12. Micke

  Josef oroa dig inte för vad Emma Marrone kan eller inte kan. Har vänner i grannländer därnere som berättat om henne och enligt dem är hon “överlägsen alla som försöker sig på sång i esc.” Vad gäller låtarna i tyska uttagningen har vi samma favvisar du och jag “Like Lovers Do”, Madeline Juno och “The Fiddler On The Deck”, Santiano. Jag dyrkar irländsk folkmusik även om den spelas av tyskar. Jag spelar själv och mycket av det är upprockad irländsk folkmusik. Har två länder som jag älskar och har skaffat mig stor vänkrets i – Österrike och Irland. Ett pubbesök på Irland är svårslaget 🙂 Lyssna på de 15 sekunder mellan 1.59-2.14 så kanske du förstår varför jag längtar dit . Ser mig själv med en whiskey i näven och nån som spelar ösig folkmusik 🙂

  Jag är jädrigt glad att slippa de osynkroniserade tandborstarna som förpestat Irlands uttagning två år i rad. Vinnarlåten är helt ok även om de i mitt tycke hade två bättre bidrag i sin uttagning. Jodå jag håller med dig om Islands bidrag. Ett skämt i jämförelse med förra årets riktiga pärla.

  Precis nu lyssnar jag för första gången på Sanna Nielsens vinnarlåt. Svårt att uttala sig så direkt men klart lovande kan jag åtminstone säga. Har hittat en annan lugn låt jag gillar skarpt men tyvärr vann den inte ens sitt lands uttagning. “Breathe“, Ştefan Stan feat. Teddy K – Rumänien. Hittills har jag hittat tio låtar jag tycker bra om

  1. “La Mia Città”, Emma – ITALIEN
  2. “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu – ESTLAND
  3. “Spet (Round and round)“, Tikara Kovac – SLOVENIEN
  4. “Breathe“, Ştefan Stan feat. Teddy K – RUMÄNIEN
  5. “Coming Home“, Fire Light – MALTA
  6. “Moj Svijet”, Sergej Ćetković – MONTENEGRO
  7. “Same heart“, Mei Finegold – ISRAEL
  8. “Like Lovers Do”, Madeline Juno – TYSKLAND
  9. “Flying”, Covali Boris – MOLDAVIEN
  10. “The Fiddler On The Deck”, Santiano – TYSKLAND

  Italien, Slovenien, Malta, Montenegro och Israel får jag se i esc. Kul. Estland och Rumänien missade sina pärlor. Tyskland och Moldavien har fortfarande chansen att göra det rätta 🙂

  Vänlig hälsning tilbaka 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se