Danmarks Eurovision-bidrag 2014

2014-03-11 (tisdag)
Danmark Samtidigt som Sverige utsåg sin vinnare i Melodifestivalen 2014, lördagen den 8:e mars, avgjordes även finalen av “Dansk Melodi Grand 2014“, Danmarks nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014.

10 bidrag tävlade och vinnaren utsågs genom 50/50 tittar- och juryröster där först tre superfinalister utsågs innan tittarna och juryn röstade en andra gång för att utse slutsegraren. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Danmarks bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Basim – “Cliche Love Song”

Resultatet av Dansk Melodi Grand Prix 2014:
Resultatet av superfinalen: Jurypoäng: Tittarpoäng: Summa:
1. Cliche Love Song“, Basim 3+3+3+3+3 = 15 p. 15 p. 30 p.
2. Your Lies“, Rebekka Thornbech 2+2+2+1+1 = 8 p. 7 p. 15 p.
2. Wanna be Loved“, Michael Rune feat.
Natascha Bessez (Wildcard)
1+1+1+2+2 = 7 p. 8 p. 15 p.
Ute ur tävlingen efter första röstningsomgången (ej resultatordning):
I Choose U“, Bryan Rice
Feeling The You“, SONNY (Wildcard)
She’s The One“, Danni Elmo
Vi finder hjem“, Emilie Moldow
Right By Your Side“, GlamboyP
Before You Forget Me“, Nadia Malm (Wildcard)
It Hurts“, Anna David (Wildcard)
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Oj vad jag känner mig splittrad här. Med tanke på att juryn och tittarna var helt eniga om vem som skulle vinna, samt att de verkligen valt ut ett bidrag som låter så där sorglöst tralligt som man ofta förknippar med de danska Eurovision-bidragen, så kan jag inte gärna klaga på deras val.

Men… det fanns en låt i startfältet som jag föll pladask för direkt och som efter lördagens liveframträdande framstod som det klart bästa alternativet av dem alla: “I Choose U“ med Bryan Rice. Att danskarna valde “Cliché Love Song” framför den är kanske inte helt konstigt men att den inte ens kom till superfinalen… det är något jag fortfarande inte kan förstå.

Nåja, det hör ju inte till ovanligheterna direkt att jag och danskarna har olika åsikter om vilka bidrag de borde skicka till ESC, men det brukar gå bra för dem ändå. Förhoppningsvis visar det sig i maj att de även detta år gjort det rätta valet. 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2014 (inkl. låtskrivarna till DMGP-bidragen) hittar ni här: “Danmark i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Danmarks Eurovision-bidrag 2014”

  1. Nathalie

    Horribelt! Men de har väl 12 säkra poäng från Island oavsett hur de låter)

  2. Josef

    Jag säger bara: “tjibolapabolapibabobapa cliché baby” 😉 Har någon ett redpet hur jag får plågan ur huvudet och slipper drömma om denna monotona låt?! 🙁

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se