Island Island valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Söngvakeppnin 2014” där tittarna först valde ut fyra bidrag från de båda semifinalerna och juryn sedan kompletterade med två bidrag till finalen. Vann gjorde till slut gruppen Pollapönk med låten “Enga fordóma“. Allt tyder dock på att låten kommer att framföras på engelska i Danmark då t.o.m. den officiella videon går under titeln “No Prejudice“, se länk nedan.

Islands bidrag i Eurovision Song Contest 2014:
Pollapönk – “No Prejudice”: officiell video (engelsk)live-framträdande (isländsk)

Schlagerpinglan: Nej, nej, nej! Jag hade nästan börjat att gilla det isländska bidraget i sitt ursprungliga skick men nu när man förstår vad de sjunger så lär den göra ett rejält djupdyk på min personliga topp-lista över Eurovision-bidrag. Jag förstår att låten har ett viktigt budskap och att de vill att så många som möjligt ska förstå det… men det är också en tävling och då bör man kanske även tänka på vad som kan fungera… och det här fungerar absolut inte, i alla fall inte på mig.

Island är ett land som jag gärna unnar rejäla framgångar i tävlingen men i år kan jag inte ens med lite god vilja se hur de ska lyckas att ens ta sig till final. Väldigt synd men förhoppningsvis gör de en storstilad comeback vid jubileumsåret 2015. 😀

Se även min samlingssida “Alla bidragen: ESC 2014” för ännu fler utvalda ESC-bidrag och tillhörande officiella videor.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Den officiella videon till “No Prejudice” (“Enga fordóma”)”

  1. Christopher

    Låten var redan dålig på isländska och nu är den på engelska… Personligen så tycker jag att det blev mycket sämre på engelska men det är värt ett försök. Är det bara jag som tycker att musikvideon påminner lite om Tjeckiens bidrag 2009?. Som för övrigt är en av ESC tidernas sämsta bidrag.

  2. Johan

    @Christopher Du har faktiskt helt rätt att den påminner om Tjeckiens bidrag från 2009 (som många dömt som tävlingens sämsta någonsin, precis som du säger), men den här har i alla fall en melodi som ändå går att lyssna på utan att bli förbannad. Även om refrängen och kadensen är bitvis stulen från “Magic carpet ride” så har den ju i alla fall ett trevligt budskap. Men den var som sagt rätt dålig redan på isländska och den har då inte alls blivit bättre på engelska förutom möjligtvis att det uppenbarade sig en mening med texten. 1+/5 skulle jag betygsätta den.

    Bara jag som vill jämföra dem med Anders och Putte?

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se