Österrike Redan i september 2013 meddelade TV-bolaget ORF att de gjort ett internval inför Eurovision Song Contest 2014 och att det kommer att bli 2012 års österrikiska tvåa Conchita Wurst (Tom Neuwirth) som får äran att representera Österrike i årets tävling.

Idag hade då tävlingsbidraget “Rise Like a Phoenix“, av Charly Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski och Julian Maas, premiär. Först spelades den upp på radio och sedan släpptes den tillhörande officiella videon, se länk nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Conchita Wurst – “Rise Like a Phoenix”: officiell video

Schlagerpinglan: Jag vet att man inte ska jämföra gamla och nya låtar… men jag föredrog likväl Conchitas 2012-försök “That’s What I Am” framför “Rise Like a Phoenix”. Men, men… än är det för tidigt att fälla några slutliga domar, chansen finns ju trots allt att även den (precis som så många andra ballader) växer till sig med tiden. 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Österrike i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen och andra presenterade videor finns här: “Alla bidragen i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Österrikes Eurovision-bidrag 2014”

 1. Josef

  Hmm. Bättre än väntat! 🙂 Och Micke som sa att “hen” skulle sjunga så dåligt?! De måste ha mixat bra i studion då isåfall, denna sång är klart på den övre halvan. Hur högt den kan placera sig återstår att se eftersom det är så många ballader i år.:-(

  Schlagerpinglan: Jag får vibbar från Vitrysslands enda riktiga bra bidrag (förutom kanske solayoh förra året) som hette “Work your magic” från år 2006 med de här trumpetljuden.. Lite James Bond-style..

  Får fundera mera.

 2. Micke

  Nu har jag 12 bra låtar, 13 skapliga och 11 dåliga. Jämt fördelat med andra ord. Den här var inte alls i min smak. Den saknar det mesta faktiskt

 3. Micke

  Det är ESC Josef. Vänta är mitt råd 🙂 Men vem vet kanske har Conchita skärpt till sig och ger mig en bredsida

 4. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag tyckte också att det fanns lite James Bond-vibbar som påminde om ett annat ESC-bidrag men irriterande nog så kunde jag inte riktigt sätta fingret på vilket. Men visst är det “Work your magic”. 😀 Tackar så mycket.

 5. Nathalie

  Om sanningen ska fram så tror jag att majoriteten av tittarna frågar sig själva varför i hela fridens namn han har skägg för? Jag förstår inte det själv heller. Det finns ju jättemånga snygga dragshowsartister. Christer Lindarw, etc….
  Men skägget, im lost….

 6. Josef

  Varsågod Schlagerpinglan! Även om jag nu efter några lyssningar kanske hör att det är väldigt lite av “Work your magic” så finns ett halmstrå faktiskt.

  Visst är det vidrigt så att det väcker uppmärksamhet! Man kan inte sluta tänka på att som kille få kyssa det där skägget, det ni tjejer! Hahaha 😀

 7. Schlagerpinglan

  @Josef, Nej, det är ju inget plagiatvarning precis och det var väl därför det var så svårt att komma på varifrån igenkänningen kom. 🙂 Skönt i alla fall att få frågan löst så den slutar gnaga och man kan koncentrera sig på låten.

 8. Davve

  Jag fattar inte varför hen valde att sjunga en ballad i eurovision. Trodde hen skulle ha ett coolt uptempo nummer.. Aja så är det

 9. Micke

  Jag kommer inte att vara med i den här diskussionen något mer så ni kan andas ut. Jag hatar ordet hen och det kryper i mig bara jag ser ordet. Vi syns på andra ställen 🙂

  Vet du vad Josef. Jag kan inte ens förstå att du överhuvudtaget kan tänka på möjligheten att kyssa det skägget 🙂

 10. Micke

  Bäst att förtydliga så inga missförstånd uppstår. Det är ordet jag hatar och ingenting annat. Långt, långt, långt därifrån. Nu lämnar jag det och svarar inte på någonting om detta och återgår till musik, vilket är syftet med bloggen 🙂

 11. Christopher

  Mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Kanske inte i toppen men iallafall topp 20. Finalchansen för Österrike kommer nog vara låg. Tyvärr så finns det folk som inte kommer rösta för att dem inte tycker låten är bra utan för att det är en hen. Själv så ser jag gärna Österrike i final.

 12. Josef

  Micke, tänk att vissa tankar kan inte låtas bli att tänkas! 😉

  Ja, alla ni här ute..Hur många ballader har startfältet i år?! Nu undrar jag för övrigt om någon vet om Ryssland har släppt sitt bidrag. Bara inte en ballad till, för då börjar jag också ledsna!

  Tills dess vänner ska jag förtära en “bratwurst med brunkrämsås” 🙂

 13. Micke

  Hur många ballader är det då?

  Norge, Slovenien, Armenien, Montenegro, Sverige, Azerbajdzjan, Österrike, San Marino, Spanien och Belgien

  Det är alltså 10 stycken bara en dryg fjärdedel. Tror en del glömmer det 🙂 Det glädjande som jag ser det är att inget av dessa tio är något sömnmedel. Minst fem av dem ser jag som riktigt bra. Däremot finns där ett gäng pajaslåtar i år. Eller vad säger Frankrike, Island, Rumänien och Georgien för att bara ta några exempel

 14. Daniel

  Wow, fasen detta är COOLT som bara den! Älskar när det är något annorlunda utanför boxen. Detta går hem! Han, hon med skägg eller utan. Spelar det någon roll? Måste vi placera detta i något fack? Ovissheten kittlar och gör mig mer nyfiken. Jag nöjer mig med att säga att det är unikt o Bra som jag gillar!

 15. Kerstin

  Detta är bara trams, en man i skägg utklädd till kvinna. Låten är ju inget heller att bli upphetsad över.

 16. Daniel

  Hur kan en man i skägg utklädd till kvinna vara trams? Det är dessa bidrag som är eurovision för mig, lite udda och annorlunda som Eurovisionpubliken kan ta till sig och älska.

  Nej, fram med mer sådant här som du Kerstin kallar trams!

 17. Kerstin

  Daniel, bara den meningen som du skriver, en man i skägg utklädd till kvinna säger allt för mig. För mig är det här trams. Men du har självklart rätt att tycka som du vill och jag har lika rätt att tycka som jag vill. Och jag vill inte ha mer sådant här i ESC. Det är allt jag har att säga om det här ämnet.

 18. Schlagerpinglan

  Jag vill tacka alla er som kommenterat här för att ni håller en sådan god ton och väljer era ord med omsorg, trots olika åsikter. Jag har sett på andra ställen att diskussioner kring detta bidrag och speciellt artisten lätt kan spåra ur och jag hoppas att ni även i fortsättningen kan fortsätta i samma stil. 😀

 19. Nathalie

  Jag kan enbart hålla med Kerstin. Dragshow i sig tycker jag är ganska kul. Christer Lindarw, till och med Verka Serduchka. Men en kille utklädd till kvinna, med SKÄGG! Jag är 38, så jag börjar kanske bli gammal, men jag fattar bara inte poängen???

 20. Micke

  Oj då! Jag hoppas att det inte var jag som drog igång det här med mitt “jag hatar ordet Hen”. Jag hatar verkligen det ordet men jag kände direkt när jag skickade iväg det att det kanske skulle missförstås. Det var därför jag skickade ett direkt efteråt. Om det var mitt inlägg som fick igång det här så ber jag om ursäkt Schlagerpinglan.

  Jag kan förstå både Kerstin och Nathalie men även Daniel. De har givetvis all rätt i världen till sina åsikter. Mina tvivel mot Conchita har dock ingenting med detta att göra. Mina tvivel har att göra med att jag sett Conchita live under ESC och det lät allt annat än bra. Det är allt jag har att säga om Conchita. Ursäkta en gång till om det nu var jag som drog igång det hela.

  Det viktiga för mig är att lyssna och bedöma Österrikes bidrag. Jag har nu gjort det och bidraget tilltalar mig inte det minsta. Kanske är jag lite färgad av att jag vet hur personen låter live men då är det väl bara för Conchita att motbevisa mig då. Vad vet jag kanske har en grym röstutveckling skett på dessa två år sedan jag såg och hörde det hela.

 21. Schlagerpinglan

  @Micke, Inget att be om ursäkt för… jag menade det jag skrev. Trots det lite brandfarliga ämnet så har kommentarerna stannat på en acceptabel nivå. 😀

 22. Daniel

  ha ha Nathalie, jag tror inte du håller på att bli gammal. Det hela handlar bara om vad man gillar och inte gillar. Det har inte med åldern att göra. Jag är ju i din ålder själv och vill ju inte se mig som gammal och d kan ju inte du vara gammal heller 🙂

  Men jag verkar vara i minoritet som gillar det här men det är okej för mig. Och jag respekterar att flera av er andra tycker annorlunda. Det berikar också. Tänk om vi alla tyckte lika, vad trist det skulle vara.

  Du undrar dock vad som är poängen? Efter lite funderande kom jag fram till att en motfråga beskriver bäst hur jag tänker: Måste det finnas en poäng? Jag bara uppskattar det jag ser och blir glad när någon vågar utmana det normativa. Vem frågar till exempel frågan vad är poängen med hur Sanna ser ut? Troligtvis inte många, för hon passar in i vår norm. Jag menar inget illa när jag skriver detta, utan ville bara förklara lite hur jag tänker.

  Kerstin och Nathalie, jag hoppas ni hittar andra favoriter än denna. Ska bli spännade att se era toplistor senare. 🙂

 23. Kerstin

  Daniel, jag ser också fram emot din topplista så småningom. Herregud man kan ju inte vara överens om allt här i livet och tur är väl det. Och det som är absolut bäst med ESC är att det finns så mycket olika låtar med olika stil, något för alla helt enkelt.
  Skönt förresten du inte tycker Nathalie är gammal för jag är exakt lika gammal och jag har lite ålderskris, herregud snart 40, usch!!

 24. Nathalie

  Det var ju skönt att höra att man inte var någon gammal kärring här inte. Började få lite panik där!

  Och när kommer det ryska bidraget då? Trodde att alla skulle vara presenterade senast idag?

 25. Micke

  Vi kan nog ha ett ålderskalas eller liknande. Om nu Nathalie och Daniel är lika gamla och Kerstin nu säger detsamma. Ja då är vi verkligen årsbarn. Eller vad säger du Schlagerpinglan 🙂

 26. Davve

  Faktum att så många kommenterar denna person och låt säger väl allt. Conchitas utseende väcker uppenbarligen många känslor på gott och ont. Uppenbart är det fortfarande oerhört kontroversiellt med personer som inte följer normer. Ser till och med lite hatstämning här i kommentarerna som visar att personer som Conchita behövs. Många här verkar tycka.. Varför har Conchita skägg och varför inte raka bort det? Då kan man fråga varför ska Conchita inte ha skägg om nu detta är det personen vill? Och varför är det överhivudtaget en fråga pr 2014? Gissar dock att medelåldern är hyfsat hög på de som kommenterar här och är man äldre har man också så kallade “stenålders åsikter”.

  Conchita gör uppenbarligen ett bra jobb med att väcka debatt om vad som är “normalt” eller ej…

 27. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Den senaste uppgiften jag sett om det ryska bidraget var när jag läste på den officiella ESC-sidan att det skulle presenteras idag. Sedan har det varit knäpp tyst. Någon annan som kanske vet något?

 28. Schlagerpinglan

  @Micke, Utrycket lika barn leka bäst är nog inte helt fel ute. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se