Polen Efter att ha hoppat över Eurovision Song Contest två år i rad är nu Polen tillbaka i tävlingen med ett internval. Det blir, som sagt, Donatan & Cleo som kommer att representera landet med “My Słowianie – We Are Slavic“. Tidigare har en polsk och en engelsk video av låten släppts men i Köpenhamn ska de tävla med en polsk/engelsk-version, se länk nedan.

Polens ESC 2014-bidrag: “My Słowianie – We Are Slavic”, Donatan & Cleo:
Eurovision-versionengelsk videopolsk videoframträdandetext

Schlagerpinglan: När jag först hörde det polska bidraget så blev jag väldigt besviken, för jag ser gärna att Polen går till final i sin comeback men “My Słowianie” imponerade inte ett dugg på mig… i alla fall inte inledningsvis.

Kanske kan den medföljande videon gjort att jag känt mig negativt inställd till låten eller så har låten kanske växt till sig med tiden. Hur som helst så tycker jag numera att det är en ganska trevlig låt med medryckande folkmusikstongångar. Att de valt en tvåspråkslösning tycker jag också är riktigt positivt, då man får känslan av det nationella samtidigt som man förstår vad låten handlar om. Nu hoppas jag bara att de lyckas att framföra bidraget på ett snyggt sätt i Köpenhamn så att det räcker till final. 🙂

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Polen 2014: Ny version av “My Słowianie – We Are Slavic””

 1. André

  Själv så föll jag för den här låten på en gång och än så länge har jag i varje fall inte tröttnat på den. Jag gillar folkmusiktonerna plus att det är lite rapp inblandat och det är attityd i låten vilket gör att man övertygas 🙂

  Jag tror på Polen i år och tycker det är kul att de är tillbaka. Hoppas också att de går till final nu med denna comeback, för bortsett från “Legenda” 2010 så är det här den bästa låten jag hört av Polen, jag hoppas att de får en ärlig chans i tävlingen trots att de inte har så många grannar och hoppas att fler än jag gillar låten )

 2. Isabell

  Jaha…smaken är verkligen som baken! Jag tycker denna låt är fruktansvärd. Inte alls medryckande utan snarare jobbig & skränig! Men ja ja, var och än har sin smak! Och tur är väl det…

 3. Lukas Gornitzka

  Årets Guilty Pleasure-låt för mig. Det här är en sån låt jag egentligen inte borde gilla, men den fastnar med sitt gung och sina folkliga influenser som den ändå har. Dessutom vet jag även att Donatan & Cleo är väldigt stora i Polen just nu, med flera andra hits i bagaget utöver denna.

 4. Adri

  Jag älskar detta men jag är osäker på om den kommer avancera till final. Känns som det kan bli 50/50.

 5. Hanna

  Klart sämsta låten i årets startfält enligt mig…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se