Andorra RTVA, TV-bolaget i Andorra, har meddelat att landet inte kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015 i Österrike. Precis som föregående år så lär det vara ekonomin som sätter käppar i hjulet för landets ESC-comeback.
(Källor: oikotimes och wikipedia)

Uppdaterat: Även esctoday.com, som brukar vara den sida som har högst trovärdighet när det gäller ESC-nyheter, har meddelat att Andorra inte tänker återvända till ESC 2015, så det lilla landets comeback lär nog dröja ett tag ännu.

Andorras alla bidrag och resultat i Eurovision Song Contest genom tiderna:
2009: La Teva Decisió (Get A Life)“, Susanne Georgi 15:e i semi 1
2008: Casanova“, Gisela 16:e i semi 1
2007: Salvem El Món“, Anonymous 12:a i semifinalen
2006: Sense Tu“, Jennifer 23:a i semifinalen
2005: La Mirada Interior“, Marian van de Wal 23:a i semifinalen
2004: Jugarem A Estimar-nos“, Marta Roure 18:e i semifinalen

Schlagerpinglan: Som sagt, ingenting är definitivt förrän EBU presenterar den slutliga deltagarlistan, men i nuläget ser det ut som att RTVA är inställda på att inte delta. Förhoppningsvis så inträffar det något mirakel så att de trots allt kan vara med när 60-års-jubileumet går av stapeln. Med lite övertalning och oväntade sponsorer kan allt hända, speciellt nu när San Marino visat att även små länder kan ta sig till final. Jag skulle dock inte satsa några pengar på att vi får se Andorra i Österrike 2015… men jag vill ännu inte utesluta möjligheten. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2015: Ingen comeback för Andorra”

 1. Kerstin

  Tråkigt om det visar sig stämma. Desto fler länder desto roligare.

 2. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag kan inget annat än att instämma. Visst finns det en övre gräns för hur många bidrag man orkar lyssna på vid ett och samma tillfälle, men eftersom vi har semifinals-systemet så är det inte något större problem… i alla fall inte för mig. 😀

 3. Micke

  Hade varit kul om Andorra kommit tillbaka. Vet att jag gillade en rockig låt med dem men minns inte året.

  Fick för mig att kora en prispall under 2010-talet. Utgångspunkten är att länderna som minst måste ha haft tre bra låtar av de fem som varit. Då blir prispallen på följande sätt:

  Guld

  2014 – Calm after the storm, Common linnets
  2013 – Birds, Anouk
  2012 – You and me, Joan Franka

  Kommentar: Ja, hur ska någon kunna slå Nederländerna i en sån här tävling när de levererar två såna klassbidrag som de gjort de två sista åren. Bäst av alla två år i rad nu. Just nu är ni ohotade högst upp på pallen. Twaalf punten aan Nederland. Keep up the good work Nederländerna. Er tredje bästa under 2010 talet har jag dock haft en stor kamp med mig själv om. Till slut bestämde jag mig dock för att jag tycker riktigt bra om den även om falsettpartiet i låten nästan fick mig att avstå mitt medlemskap bland människor och istället ansöka om inträde bland myrsläktet eller liknande. Då hade jag åtminstone sluppit höra det där. Men jag tonade ned det där och lyssnar på övriga delen av låten istället och finner ett litet glädjepiller.

  Silver

  2014 – “La Mia Città”, Emma Marrone
  2012 – “L’Amore È Femmina”, Nina Zilli
  2013 – “L’Essenziale”, Marco Mengoni

  Kommentar: Ett av mina fyra favvisländer i ESC sviker givetvis inte. De övriga tre Serbien, Bosnien-Herzegovina och Turkiet har ju tyvärr dragit sig ur. Fan ta er Italien om ni går samma väg. Årets låt har uppenbarligen varit en låt som för många har tagit tid att ta till sig och såna har ju tyvärr ofta svårt i ESC. 2012 föll en hel del genom att de beslöt sig för att sjunga största delen på engelska. Att välja engelska framför italienska är lika dumt som att välja mjölk framför något klassvin och hävda att det förstnämnda är finare. 2013 föll nog istället lite på ett tämligen stelt framträdande. Men framförallt är det nog tyvärr så att Italien faller på att de helt enkelt är för bra för ESC och det oroar mig som jag sagt tidigare. Skulle inte förvåna mig om de snart hoppar av igen.

  Brons

  2010 – “Satelillite”, Lena
  2012 – “Standing still”, Roman Lob
  2014 – “Is it right”, Elaiza

  Kommentar: Tack Tyskland för att till skillnad från övriga Big Five gänget (undantaget Italien) börjat ta tävlingen på allvar. Jag gillar faktiskt fyra av era fem låtar under 2010-talet. Endast Cascadas plagiat 2013 faller mig inte på läppen så att säga. Om Nederländerna har två niopoängare högst upp så har ni åtminstone två åttapoängare. Riktigt mysiga låtar. Även årets är en åtta men en lite svagare sådan. Lena återvände 2011 och även den tyckte jag om. Hade varit klockrent Tyskland om ni bara hade undvikit magplasket 2013.

 4. Davve

  Att Andorra inte skulle ha råd att betala Eurovision tror jag är lögn. Ett deltagande i tävlingen kostar inte mkt mer än vad de flesta andra program kostar att köpa in och/eller producera och PRn för landet är ju stort. Så det köper jag inte. Tror någon pamp på andorras television är sur för att andorra aldrig har gått till final. Å andra sidan visade San marino i år att även små nationer kan gå till final med bra låtar. Jag räknar även Malta in där och de brunar ju gå till final.

  Vore kul med både monaco och andorra i ESC 2015 tycker jag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se