Belgien På söndagskvällen sändes den andra showen av “Eurosong 2016“, Belgiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, där de fem artisterna framförde sina tävlingsbidrag för första gången och gästexperterna Tom Helsen och Beverly Jo Scott delade med sig av sina åsikter.

Efter att artisterna framfört sina bidrag fick tittarna rösta fram sin favorit. Här nedan ser ni resultatet av omröstning samt länkar till artisternas framträdanden.

Resultatet av Belgiens “Eurosong 2016” – Show 2, söndagen den 10:e januari:
Vinnaren av tittar-omröstningen:
What’s The Pressure“, Laura Tesoro
(t&m: Sanne Putseys, Louis Favre)
Resten av deltagarna (i startordning):
Kick The Habit“, Amaryllis Uitterlinden
(t&m: Amaryllis Uitterlinden)
In Our Nature“, Adil Aarab
(t&m: Adil Araab, Bas Kennis, Will Knox, Joes Brands)
Everybody aches“, Astrid Destuyver
(t&m: Niko Westelinck)
I’m Not Lost“, Tom Frantzis
(t&m: Tom Frantzis, Yves Gaillard)
(Källa: een.be)

Schlagerpinglan: Efter att jag haft nöjet att se de fem belgiska Eurosong-låtarna framföras för första gången så hade jag inga svårigheter alls att utse den bästa låten (“I’m Not Lost” med Tom Frantzis) och den mest intressanta artisten (Laura Tesoro med “What’s The Pressure”). De första intrycken efter genomlyssningen av de små smakproven visades sig m.a.o. att stämma riktigt väl. 🙂

Nästa söndag är det då äntligen dags för finalen och då får vi se låtarna framföras “på riktigt” med full scenshow och allt vad det kan innebära och för Belgiens skull så får vi väl hoppas att ett av bidragen står ut från mängden och blir den självklara vinnaren.

De s.k. “mellanmjölks-bidragen”, de som är helt OK men inte får folk att höja på ögonbrynen, har historiskt sett ingen större chans att ta sig vidare till ESC-finalen så förhoppningsvis så väljer artisterna att gå all-in, för det lär de behöva då bidragen i sig inte skriker Eurovision-vinnare…. i alla fall inte till mig. 😉

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Belgien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Belgien 2016: Lyssna på finalbidragen i sin helhet”

 1. Micke

  Belgien har aldrig varit någon favvis för mig när det gäller ESC. Två gånger har de dock överraskat mig kraftigt och det med två annorlunda bidrag. Åren var 2003 och 2015. Något sådant hittar jag dock inte i deras tävling i år. Hittar dock ett bidrag med potential om de bara kunde fatta att den ska byggas upp till det man väntar på, en mer rockig låt. Låten jag pratar om sjungs av Tom Frantzis. Den är klar etta för mig hittills men det som oroar mig är att belgiska folket verkar rösta lika konstigt som det finska brukar göra 🙂 Åtminstone om man tar efter söndagens omröstning. Här är min ranking av de fem bidragen:

  1. Tom Frantzis
  2. Astrid Destuyver
  3. Adil Aarab
  4. Amaryllis Uitterlinden
  5. Laura Tesoro

 2. Johanna

  Är relativt säker på att laura Tesoro kommer vinna i Belgien men jag är helt på Mickes linje i övrigt. Tom är den enda som har en chans i ESC av dessa i mitt tycke. Och då menar jag givetvis inte chans till vinst (det kommer aldrig ske) men eventuellt chans på finalplats åtminstone.

 3. Micke

  Jaså det är final imorgon.Ok ett vägskäl direkt då. En ganska bra låt som skulle bli än bättre om de rockade upp den lite. Toms låt alltså. Tre som säger ingenting och en som är bland det värsta jag hört av allt hittills under 2016. Alltså lauras bidrag. Undrar vad Freddie Mercury och hans gäng i Queen skulle tycka om att de tittat på stora delar av deras Another one bites the dust och massakrerat den. Inte minst introt. Det är ju direkt stulet 🙂 Nej snälla Belgien rädda oss från Lauras bidrag

  https://www.youtube.com/watch?v=rY0WxgSXdEE

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp, visst är det dags för final. 🙂 Allt om den hittar du samlat här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/2016/01/16/belgien-2016-allt-infor-eurosong-finalen-den-17e-januari/

 5. Micke

  Usch då! Jag avstår nog att följa den finalen med rädslan att Lauras låt ska vinna. Förlåt alla som tycker om den men det är något av det värsta jag hört. Jag skulle kunna göra en avhandling om alla brister i den men avstår 🙂 Hoppas verkligen inte att ESC startar upp med ett sånt bottennapp bland det första som händer. Tappade hakan när du berättade att den vunnit nån omröstning. Inte ens i min värsta mardröm skulle ett scenario kunna hända. Nej Toms låt är i mina ögon den enda som har potential.

  Jag smyger in försiktigt efter tävlingen och kollar här och hoppas på det bästa och det bästa är att Laura inte vinner

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se