Cypern På söndagskvällen sände TV-bolaget CyBC den tredje auditionen i den tio shower långa “Eurovision Song Project”, d.v.s. Cyperns nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

I showen fick man bl.a. höra tio utvalda artister framföra en minut av sitt påtänkta ESC-bidrag och sedan fick de fyra jurymedlemmarna ge sin dom. Tre “JA” innebar att artisten gick vidare till Eurochallenge-fasen av uttagningen, mindre än det så åkte de ut. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av Cyperns “Eurovision Song Project”, Audition 3, 21:a december:
Vidare till Eurochallenge: Olympiou Panayi Patroklou Tryfonos
♥ “Dawn“, Eleni Irakleus JA JA JA JA
♥ “Magic“, Doody JA JA JA JA
♥ “Deila den agapo“,
Nearchos Evangelou & Charis Savva
JA JA JA JA
♥ “Meine“, Christos Rialas JA JA JA JA
Ute ur tävlingen: Olympiou Panayi Patroklou Tryfonos
♥ “Heaven on Earth“, Eleonora JA NEJ JA NEJ
♥ “Unicorn“, Anastasia Liberos JA NEJ NEJ JA
♥ “Chorevo mambo“, Evagoras Evagorou NEJ JA NEJ JA
♥ “You Can’t Stop Love“, Christina Papaioannou NEJ NEJ NEJ NEJ
♥ “The Key Is Love“, Lady Ava NEJ NEJ NEJ NEJ
♥ “My Aura Is Bright“, DJ Perform feat. Stalo Patsia NEJ NEJ NEJ NEJ
(Källor: esctoday.com och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Med tanke på vad de släppt igenom i uttagningen så här långt så var jag lite förvånad över att “Chorevo Mambo” med Evagoras Evagorou inte gick vidare. Det är, enligt mig, ingen ESC-vinnare men låten var lite småmysig att lyssna till och Chorevo kunde ju hålla tonerna, vilket många andra artister kämpade med. Med en annan sångerska så skulle jag t.ex. även velat se att “Unicorn” (av bl.a. svenska Ylva & Linda Persson) fick en andra chans, men nu blev det ju som det blev.

Annars så tycker jag nog att nivån höjdes en aning i uttagningen och eventuellt så kan tre av de bidrag som fick fyra “JA” växa till sig och bli något som jag kan se mig själv heja på lite längre fram. En liten strimma av hopp har tänts i alla fall. 🙂

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Cypern i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Cypern 2015: Resultatet av Audition 3”

  1. Micke

    Tänk att jag blev så himla glad när jag fick reda på att Cypern återvänder. Det var jag verkligen för dessa icke “idol” länder är jätteviktiga. Döm om min förvåning när jag får se att de i sin tävling har mer “idol-stuk” än något annat land märkligt nog. Men det är inte det värsta utan det värsta är kvaliteén på bidrag och sångare och inte minst juryn.

    Om jag skulle ge betyg på alla Cyperns bidrag 2015 i betygsskalan 0-10 skulle enbart två låtar få över tre poäng och än värre, båda två är utslagna. Det var ett bidrag från Audition 1 men jag orkar inte ens leta upp det bland alla lågvattenmärken. Det andra var med i Audition 3 och det är samma bidrag som du nämner Schlagerpinglan. “Chorevo mambo“, Evagoras Evagorou är väl inget kanonbidrag direkt men vida överlägset allt som juryn tog vidare, i synnerhet mistlur-bidraget från Audition 2 “Scared“, Valence. Om någon här med handen på hjärtat kan hitta ett värre bidrag i år med en mer tondöv sångare lovar jag att bjuda på fika närhelst personen så önskar. Redan där insåg jag att värdet på den där juryn inte är jättehögt.

    Nej adjö för min del för i år Cypern och hjärtligt välkomna tillbaka 2016 med tävlingar som osar Cypern och framförallt mer äkthet och med en jury man kan ta på allvar.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se