Danmark Precis som utlovat så släppte TV-bolaget DR i dag fullversionerna av de 10 bidrag som kommer att tävla i “Dansk Melodi Grand Prix 2015“, Danmarks nationella uttagning av bidrag i Eurovision Song Contest 2015, se länkar nedan.

Egentligen var det en stor sak att de för en gångs skull bestämt sig för att släppa hela låtarna innan själva finalen, vilket de aldrig gjort förr, så därför var det lite synd att de efter en miss “läckt” ut i förväg. Nåja, ingen större skada skedd då ingen fick någon fördel utan alla bidragen är med och tävlar i finalen den 7:e februari där vinnaren utses av en kombination av jury- och tittarröster.

De tävlande artisterna / bidragen / låtskrivarna i Danmarks “DMGP 2015”:

Final – 7:e februari:
1.Love Me Love Me“, Sara Sukurani
(Robert Uhlmann, Arash Labaf, Alexander Papaconstantinou, Sara Sukurani)
2.Mi Amore“, Tina & René
(Thomas G:son, Henrik Sethsson)
3.Når veje krydses“, Marcel & Soulman Group
(Marcel Gbekle, Bjarne List Nissen, Jeanette Christiansen)
4.Hotel A“, Cecilie Alexandra
(Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda, Kristian Lagerström)
5.Love is Love“, Andy Roda
(Andy Roda, Maria H. Jensen)
6.Tæt på mine drømme“, Julie Bjerre
(Maia Daniella Andersen, Jakob Schack Glæsner, Lise Cabble)
7.The Way You Are“, Anti Social Media
(Lars ”Chief 1” Pedersen, Remee S. Jackman)
8.Suitcase“, Anne Gadegaard
(Magnus Funemyr, Micky Skeel)
9.Manjana“, Babou
(Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Nicolas Rebscher, Matthias Zürkler, Johannes Loefller)
10.Summer Without You“, World of Girls
(Martin Fliegenschmidt, Rune Braager, Daniel Calvin Østergaard)
(Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på låtarna ett tag nu så kan jag glatt medge att jag kan hitta ljusglimtar hos varenda bidrag, vilket är lite ovanligt i en tävling som brukar satsa på bredd. 😀

Däremot så har jag inte hittat något bidrag med det där lilla extra som jag tycker riktigt bra om, men det dyker kanske upp efter ytterligare några genomlyssningar. Jag har i alla fall ett första, positivt intryck av startfältet och tror på en riktigt sevärd dansk ESC-årgång. 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Danmark i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Danmark 2015: Lyssna på de 10 finalisterna i “DMGP 2015″”

 1. Adri

  det finns en hel del bra bidrag men det finns bara ett bidrag som jag direkt känner “denna vill jag se på en eurovision-scen” och den känslan får jag av “Suitcase”. Min magkänsla säger dock att det kommer stå mellan Suitcase, Mi Amore och Manjana men sen kan jag inte förutspå längre 🙂

 2. Daniel

  jag vet inte riktigt vad jag ska säga……en jämn massa med låtar som alla låter bra…..men mycket som går in i ena örat och ut i den andra…..om det är bra eller dåligt, det vet jag inte. Men i en tävling som denna kanske det hade varit en fördel om någon låt hade stannat kvar och gjort mer avtryck.

  Men jag får vänta och se om någon låt växer. Just nu har jag ingen favorit.

 3. Lukas

  Ytterligare ett svagt startfält, och det andra i Norden där det är så illa! “The Way You Are” är i vilket fall lite mer ok jämfört med de andra, men annars är det bara McDonaldskvalité all over again på de flesta låtarna.

 4. Axel

  Jag anser inte att det här startfältet är svagt. finns ingen låt som är dålig. Sen finns det visserligen kanske ingen som sticker ut jättemycket. Men tycker ändå Att Mi Amore och Tæt På Mine Drømme är bra, även Summer Without You. Lukas, vilket är det andra som du anser vara dåligt i norden?

 5. Lukas

  @Axel: Det andra land som haft ett svagt startfält enligt mig i år är Norge. Även där är det inget bidrag som alls rycker tag i mig, och jag ser till min frustration att det är väldigt mycket av samma genre, och just denna genre (house-pop) funkar nästan aldrig på en Eurovisionscen, speciellt när resten av Europa (om man ska tro på resultatet 2014) redan tröttnat på det.

 6. Axel

  Fast Lukas, det är väl lite för tidigt och uttala sig där ännu. För vi har enbart fått höra ca 15 sekunders smakprov, som dessutom är underordnad av en presentation där artisten/gruppen presenterar sig. Så innan den 17:e då låtarna släpps i sin helhet, tycker jag det är för tidigt att tala om Norges final.

 7. Micke

  I Danska uttagningen i år får vi än en gång tillfälle att se om Andreas Johnson överförd till unga artister kan ta sig vidare till ESC. MF funkar ju inte längre om man är över 30 år och en som drabbats av det är Andreas Johnson som vid flertalet tillfällen ställt upp med riktiga vinnarlåtar men då Andreas inte tilltalar småtjejerna så har han inte nått ända fram.

  Det lustiga är att Andreas Johnson look-a-like låtar har vid flertalet tillfällen vunnit i Norden men då med yngre artister. Ett exempel är det plagiat Danmark mixade ihop 2011av Andreas låt Sing a long. De var själva så medvetna om det att de inför finalen ändrade lite i låten. Låten fick förresten en pallplats. Gissa om Andreas Johnson hade vunnit med Sing A long i ESC där de inte är så åldersfixerade 🙂

  I år dammar Danmark åter igen av en Andreas Johnson look-a-like låt när de ställer upp med ett pojkband från skolåldern eller nåt 🙂 “The Way You Are“, Anti Social Media. Missförstå mig inte nu jag tycker om låten och det ska bli jätteintressant att se om Andreas i pojkkläder ännu en gång kan ta sig till ESC 🙂

  Jag brukar inte tycka om danska uttagningen men i år är jag inne på lite annan känsla. Här finns ingen kanonlåt men inte heller någon riktig kalkon. Faktum är att hälften av låtarna tycker jag håller helt ok klass. Fem låtar som jag faktiskt går och nynnar på 🙂

  Min ranking för närvarande:

  1. “Suitcase“, Anne Gadegaard
  2. “The Way You Are“, Anti Social Media
  3. “Mi Amore“, Tina & René
  4. “Summer Without You“, World of Girls
  5. “Love Me Love Me“, Sara Sukurani

  6. “Hotel A“, Cecilie Alexandra
  7. “Tæt på mine drømme“, Julie Bjerre
  8. “Når veje krydses“, Marcel & Soulman Group
  9. “Manjana“, Babou
  10. “Love is Love“, Andy Roda

 8. Micke

  Tycker ni förresten att ni känner igen “The Way You Are“, Anti Social Media?

  Varför inte ta en titt och lägga ett öra på hur den lät och framfördes på 70-talet 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=uHNdQJPmTRU

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se