Finland Lördagen den 21:a februari fortsatte Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, “UMK 2015“, med den sista av de tre semifinalerna.

Efter att de sex tävlingsbidragen framförts så fick 100% tittarröster utse de tre bidrag som gick vidare till finalen den 28:e februari. Här nedan ser ni resultatet av semifinalens omröstning samt länkar till alla liveframträdanden.

Resultatet av Finlands UMK 2015 – Semifinal 3 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “All For Victory“, Angelo De Nile
♥ “Särkyneiden sydänten kulmilla“, Järjestyshäiriö
♥ “Hold Your Colours“, Solju
Utslagna:
♥ “Kyynelten lahti“, Aikuinen
♥ “Bon Voyage“, Heidi Pakarinen
♥ “Kumbaya“, Ida Bois
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Om ni missade semifinalen eller av någon anledning vill återuppleva den så kan ni gå in på areena.yle.fi och se hela showen i efterhand.

Precis som förra veckan så var det en av mina förhands-favoriter som åkte ut direkt, men till skillnad från fallet med “Mustelmat” så har jag större förståelse för att “Kyynelten lahti” inte tog sig vidare. Vissa låtar fungerar helt enkelt bättre i studioversion. 😉

För en gångs skull så höll jag helt med publiken om vilka tre bidrag som skulle gå vidare till finalen: “Hold Your Colours” och “Särkyneiden sydänten kulmilla” för att de är helt OK låtar samt “All For Victory” för att det var ett stort frågetecken med extra allt. Jag vet inte vad jag tycker om det ännu utan ser fram emot att få ett par dagar på mig att klura ut det.

Hela finalfältet inför UMK-finalen den 28:e februari är ju i och med denna semifinal utvalt och ni hittar länkar till alla de nio bidragen här nedan. I nuläget tror jag att mina personliga favoriter kommer att visa sig vara “Crossroads“ och “Lions and Lambs” men jag vill likväl lyssna in mig lite till på bidragen och återkommer med final-genomgången senare i veckan. 🙂

Lyssna på finalbidragen i Finlands ESC-uttagning UMK 2015:
♥ “Crossroads“, Satin Circus
♥ “Aina mun pitää“, Pertti Kurikan Nimipäivät
♥ “No Voy A Llorar Por Ti“, Norlan “El Misionario”
♥ “Ostarilla“, Shava
♥ “Heart of Light“, Opera Skaala
♥ “Lions and Lambs“, Jouni Aslak
♥ “All For Victory“, Angelo De Nile
♥ “Särkyneiden sydänten kulmilla“, Järjestyshäiriö
♥ “Hold Your Colours“, Solju

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Finland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Finland 2015: Resultatet av “UMK” Semifinal 3”

  1. Lukas

    All for Victory hade jag helt glömt bort under min snabbgenomgång av bidragen…! Plötsligt min andra favorit, jämsides med Aina Mun Pitää.

  2. Schlagerpinglan

    @Lukas, Själv pendlar jag mellan att ena stunden tycka “All for Victory” är ett storslaget bidrag med imponerande show och med en artist med stor röst och showartalanger till att sedan undra om det inte är över gränsen och blir “för mycket” och därmed lite svårt att köpa. Hur som helst så är det inget mellanmjölks-bidrag så jag är helt säker på att det hör hemma i finalen i alla fall. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se