sverige Schlagerpinglan: I kväll avgjordes Andra Chansen i Helsingborg och därmed har tittarna utsett de fyra sista finalisterna av Melodifestivalen 2015. Resultatet av kvällens fyra dueller samt länkar till framträdandena hittar ni här nedan:

Duell nr 1:
Till Final: “Forever Starts Today“, Linus Svenning
Utslagen: “Bring Out the Fire“, Andreas Weise

Duell nr 2:
Till Final: “Guld och gröna skogar“, Hasse Andersson
Utslagen: “I See You“, Kristin Amparo

Duell nr 3:
Till Final: “Make Me (La La La)“, Dinah Nah
Utslagen: “Hello Hi“, Dolly Style

Duell nr 4:
Till Final: “Groupie“, Samir & Viktor
Utslagen: “Det rår vi inte för“, Behrang Miri feat. Victor Crone

Mellanakter m.m.:
Eurovisionmedley
Sanna & Robin: Vad tänker de på?
Sveriges Eurovision-medaljer
Se Loreen med Paper Light
Filippa Bark: Don’t Compete In Musik
Sanna ringer in en vikarie när hon är på spa
Sanna Nielsen och Monica Zetterlund – En gång i Stockholm

Schlagerpinglan: Hur otroligt det än låter så tycker jag att alla duellerna gick helt OK. I den första hade jag ingen given vinnare men alla de andra gick helt efter mina personliga önskemål så trots att jag inte hade några speciellt starka favoriter så ser jag tillbaka på Andra Chansen 2015 med glädje, i stället för de annars obligatoriska känslorna av besvikelse och oförståelighet. 😀

Jag måste dock ta tillfället i akt och försvara SVT efter alla de negativa saker jag sett skrivits om deras ESC-medleys, för det är just sådant här som jag personligen gillar och som jag uppskattar i andra länders ESC-uttagningar. Jag skulle gärna vilja se mer av det… men det lär ju inte hända efter alla sågningarna som de ackrediterade s.k. ESC-fansen och journalisterna gjort.

Nåja, nu är det gammalt och glömt… dags att tänka på finalen och startordningen är redan satt, men mer om det i nästa inlägg. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2015: Andra Chansen”

  1. Mr A

    Jag älskar också escmedleys men vore roligare med orginalartister men man får väl ge sig till tåls till 60 års jubileet.

  2. Johan

    Den bästa mellanakten på flera år var Sannas duett med Monica till den mest underskattade melodifestivalvinnaren någonsin! En fantastiskt liten melankolisk jazzballad som bara saknade Mr. Evans ackompanjerande på pianot. Ett par tårar letade sig ner för kinden!

  3. Johan

    *fantastisk

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se