ESC2015 Schlagerpinglan: I dag, lördagen den 14:e mars, kommer säsongens två sista nationella uttagningar att avgöras då både Sverige och Norge kommit fram till sina respektive finaler.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tider och länkar till webbsändningar. Vill ni veta ytterligare lite mer om uttagningarna eller lyssna på de tävlande bidragen och se vad jag själv givit dem för betyg är det bara att klicka på snabblänkarna nedan eller använda er av flaggorna för att komma till samlingssidorna.


Lördagen den 14:e mars

Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2015″, Finalen:
Tid: kl. 20:00Plats: SVT1, svt.se och SVTPlay
Förutsättningar: 50/50 tittar- och internationella juryröster utser vinnaren av 12 tävlande bidrag
Tävlande bidrag: Inför kvällens MF-final
Extra info: Odds och publikundersökning inför Finalen

Norge Norge: “Melodi Grand Prix 2015”, Final:
Tid: kl. 20:25 CETPlats: NRK1, tv.nrk.no och eurovision.tv
Förutsättningar: 100% tittarröster utser fyra gullfinalister av elva tävlande bidrag innan segraren utses
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför finalen av “Melodi Grand Prix 2015″

Schlagerpinglan: Det känns som att det endast var några få veckor sedan ESC-säsongen kom igång på allvar och nu redan är vi framme vid de sista nationella finalerna. Tiden går verkligen snabbt. Nåja, som vanligt så sparas det bästa till sist och nu får vi veta vilket bidrag som Sverige (och våra närmaste grannar) tänker skicka till ESC 2015.

Själv har jag många alternativ i de båda uttagningarna, vilket framgår av länkarna ovan, men skulle jag få precis som jag vill för tillfället så blir det Eric Saade och Raylee som får jubla högst i kväll, med reservation för att jag kan komma att ändra mig efter att ha sett kvällens framträdanden. 🙂

(Skulle jag däremot tippa så tror jag att det blir Måns Zelmerlöw och Mørland & Debrah Scarlett som drar de längsta stråna i kväll.)

Vare sig ni tänker följa båda eller endast en av ovanstående nationella finaler så önskar jag er en riktig trevlig Eurovision-kväll och må bästa artister/bidrag vinna. 😀

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför kvällens MF- & MGP-händelser”

 1. Micke

  My oh my! Hörde att Måns vann och eftersom den då ingår i ESC så gick jag in och lyssnade och kollade på den. Trots att jag vet vilken kvalité det är på MF numera så hade jag ändå väntat mig ett starkt bidrag eftersom man hört så mycket gott om den. Blev sittandes med ett tomt ansiktsutryck då jag började fundera: “Vad tusan är det för speciellt med den här.” Oh-oh-oh-oh-oh. Var det inte det vi hörde förra året? Nu var jag orättvis mot Måns för den här var åtminstone inte dålig men efter första lyssningen gav den mig absolut nada. Måns är en duktig och populär artist. Var det kanske det han vann på? Vet inte eftersom jag inte hört de andra men man undrar ju. Kanske en växare? Vi får se 🙂

 2. Adri

  Jag kan inte säga att jag är besviken över att Måns vann då han är väldigt duktig, låten minns man och det var i stort sett redan klart när programmet började klockan 20. Det jag däremot är besviken på är att Mariette “bara” kom trea. I början av omröstningen såg det ut att kunna bli lite hur som helst, men sen ger tittarna henne bara 28 poäng (tror det var 28 om jag minns rätt) och placerar Hasse Andersson framför henne… Det var en tråkig överraskning men att komma trea är inte fy skam och jag tror (och tycker) att Mariette är glad ändå 😀

  Hoppas att Mariette kommer tillbaks nästa år (eller ett annat år) och sparkar alla i baken och vinner! 😀 (om låten förtjänar det alltså, om hon kommer tillbaka med nåt sämre så får vi se då, men jag hoppas att hon kan komma tillbaks med nåt starkare)

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag väntar fortfarande 😉

  @Adri, Mariette har all anledning att känna sig nöjd, i alla fall när hon får perspektiv på sin insats för hon gjorde ett mycket bra framträdande. Även jag ser gärna att hon kommer tillbaka, trevligt med artister som inte låter som “alla andra”.

 4. André

  Personligen är jag mycket nöjd 🙂 lite förfärad över att Hasse kom så högt men en sådan glad låt har väl alltid något.
  Måns var en värdig vinnare, jag tycker “Heroes” är en jättebra låt. Micke, för mig var låten en växare! Var inte lika förtjust första gången men nu är jag helt klart med på noterna!
  I tanke på att Måns var så överlägsen hos juryn känner jag att det vi nu skickar är en låt som kommer göra succé. Han fick tom mer tolvor än Loreen när hon var med, det säger inte lite!

  Jon Henrik blev trea hos juryn, så uppenbarligen förstod många konceptet, vilket var roligt 🙂 och Mariette fick med lite hjälp av juryn en bronsmedalj, vilket jag tycker hon förtjänade! Något jag verkligen kommer minnas med chock är att Samir och Viktor fick mycket högre poäng än vad man trodde…juryn är alltid oförutsägbar!

  Är nöjd med Måns seger och ska nu framöver börja lyssna in mig på Eurovision-låtarna, så ni lär få se mig emellanåt här även i fortsättningen. Väl mött! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se