Belgiens Eurovision-bidrag 2015

2015-03-10 (tisdag)
Belgien I dag presenterade TV-bolaget RTBF det bidrag som internvalda “The Voice“-tvåan Loïc Nottet kommer att representera Belgien med i Eurovision Song Contest 2015. Även den tillhörande officiella videon presenterades.

Låten heter “Rhythm inside” och är skriven av Loïc Nottet och Beverly Jo Scott medan Luuk Cox/Shameboy producerat låten. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Lyssna på Belgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Rhythm Inside“, Loïc Nottet officiell videotext
(text & musik: Loïc Nottet, Beverly Jo Scott)

Schlagerpinglan: Philippe Coppens på Nottets skivbolag Sony Music Entertainment lär ha sagt att de letat efter en låt som inte låter som ett typiskt Eurovision-bidrag och på den punkten så kan jag väl påstå att de lyckats.

Vad gäller min personliga uppfattning av låten så vill jag gärna ge den lite extra tid innan jag tar fram sågen (eller hyllningstexten, om det skulle behövas) för det är, som sagt, ingen vanlig ESC-låt och den lär behöva lite tid att vänja sig vid. 🙂 Positivt är det i alla fall att det blir lite variation i startfältet. Om det sedan kommer att hjälpa eller stjälpa dem i den första semifinalen får tiden utvisa.

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Belgien i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Belgiens Eurovision-bidrag 2015”

  1. Johan

    Med reservation för den knakiga engelskan och lite skakiga verserna är detta något positivt i mina ögon! Refrängen är effektiv och kommer nog göra sig sjukt bra live med rätt ljussättning. Tror den här kan ha i toppstriden att göra.

    Sjukt mycket Lorde-vibbar.

  2. Adri

    Blir lite störd över att Lorde-vibbarna är så tydliga. Lorde är jättebra, men det känns verkligen som att de bara tagit melodin från “Royals” och lagt på en ny text med Loics röst.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se