Ryssland I dag bekräftade TV-bolaget Channel 1 att de senaste dagarnas rykten faktiskt stämmer: Polina Gagarina är årets ryska internval och hon kommer att få representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2015 med bidraget “A Million Voices“.

“A Million Voices” är skriven av Gabriel Alares, Joakim Björnberg, Katrina Noorbergen, Leonid Gutkin och Vladimir Matetskiy, d.v.s. två svenskar, två ryssar och en Berlin-bo från Australien. Låten, som ni kan smyglyssna på via länkar nedan, kommer förmodligen att presenteras den 15:e mars. (Källor: esckaz.com, esctoday.com och eurovision.tv)

Länkar till smakprov på låtar med Polina Gagarina:
Shagay“, Polina Gagarina
Spektakl’ okonchen“, Polina Gagarina
Spryachem Slozy Ot Postoronnikh“, Sergey Lazarev & Polina Gagarina (Valeriy Meladze-cover)

Lyssna på smakprov på Rysslands ESC-2015-bidrag:
Smakprov på ESC-2015-bidraget “A Million Voices“: video-inspelnings-klipp och nyhetsinslag

Schlagerpinglan: Polina Gagarina är säkert ett jättebra val och när väl tävlingsbidraget presenteras så kommer jag förhoppningsvis att kunna ta emot både henne och bidraget med öppna armar.

Just nu har jag däremot lite svårt att känna någon entusiasm över valet då jag verkligen hoppades att de äntligen skulle välja Sergey Lazarev. Nåja, inget annat att göra än att smälta besvikelsen och återkomma med nya friska tag när hela “A Million Voices” presenterats. 🙂

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Polina Gagarina för Ryssland 2015!”

 1. Hannes

  Undrar om de blir buade i år med 😮

 2. Schlagerpinglan

  @Hannes, Jag hoppas att ESC-publiken tagit till sig Conchitas budskap och verkligen visar att de står bakom ordet “respekt”. Tyvärr är det vissa som tror att det bara gäller respekt till de som tänker och tycker som sin egen grupp och hittar på ursäkter för att kunna beté sig illa mot de som har andra åsikter. Tråkigt, till viss del förståeligt, men enligt mitt sätt att se på det aldrig försvarsbart. Men, men… det finns det ju som sagt delade åsikter om, annars hade ju detta problem aldrig uppkommit.

 3. Micke

  En av de största stunderna av skam som någonsin drabbat ESC. Stackars, stackars de ryska tjejerna som drabbades av detta förra året. Samma skit som drabbade killarna från Litauen som sjung “We are the Winners” i ESC 2006. Att skämmas över mänskligheten får en ny betydelse.

  Nej jag hoppas verkligen att vi slipper sånt 2015 och att ESC tas för vad det är istället

 4. Johan

  Jag skulle bli aningen förvånad om det inte flög stenar in över scenen under Rysslands bidrag i år. De placerade sig rätt bra ifjol, undrar om senaste årets eskalering i Ukraina kommer ta sin rätt på telefonrösterna i år? Synd att det är för få mätpunkter för att göra något statistiskt test över hur konflikter påverkar röstandelarna.

  Låter som ännu en ballad alltså! Skickar vi iväg Måns nu kan vi nog plocka ännu ett guld faktiskt, om än mindre förtjänt än 2012. Har svårt att hitta någon riktigt värdig vinnare i årets startfält då det mesta är mellanmjölk av det mest tydliga slaget, vilket jag tycker är trist då jag gillar kontraster och när länder tar ut svängarna mer! Ryssland är nog inte det landet som brukar bjuda på något speciellt ur kontrastsynpunkt (med undantag för 2012 om man tänker i modern tid).

  Hur som helst kommer nog Ryssland bli intressant ur just den vinkel att de nu står i krig med ett land som inte deltar i år på grund av just kriget och de ekonomiska påföljderna. Hur kommer Moldavien rösta? Balt-länderna?

 5. Jompa

  Ryssland förtjänar alla borop de får. Här handlar det inte om olika åsikter som vissa hävdar. Ryssland har redan invaderat två esc-länder och fler står på tur. Finns ju en orsak till att Ukraina drog sig ur och de svenskar som sålt sig till ryska statsteven borde verkligen skämmas.

 6. Schlagerpinglan

  @Jompa, ESC är en musiktävling där man tävlar i musik och som är tänkt som ett sätt för länder att kunna träffas och umgås trots alla hemska krigsupplevelser i dåtid och nutid. Kan man inte för en vecka bortse från detta utan hela tiden vill påverka så kanske man bör engagera sig politiskt i stället för att förstöra för alla andra.

  Men visst, det finns personer som tycker att t.ex. 50-årskalas (eller i det här fallet en jubileumsfest) är perfekta tillfällen att dra upp gamla oförätter och diskutera problem för då är “alla samlade”. Att visa respekt och undvika vissa samtalsämnen för att gästerna ska kunna ha en trevlig fest, trots att saker ligger och pyr, är det inte alla som kan. Väldigt tråkigt och ytterst egoistiskt. Det finns en tid och plats för allt.

 7. Micke

  Tur att inte USA är med i ESC för i all rättvisa så borde ju vi i så fall bua ut alla deras stackars artister som bara vill sjunga och vara normala. Men det är klart när det gäller USA och deras alla olika invasioner överallt bedöms väl inte lika för USA är ju världssamvetet för många. För mig är alla som överhuvudtaget kan tänka sig att skada någon annan, kvinna som man samma skit.

  Men nu är det inte det som det handlar om. Det handlar precis som Schlagerpinglan säger om en musiktävling där folk från olika länder kommer tillsammans och ska umgås och dela med sig av varandras musik i all fredlighet.

  Jag kan inte ens föreställa mig hur jävligt det måste ha varit för de stackars ryska systrarna som bara ville uppträda och sjunga i ESC och mötas av en massiv vägg av buande. Vad hade de gjort för att förtjäna det? Vill man protestera mot Ryssland så finns det andra och bättre vägar. Är det nån här som på fullt allvar tror att Putin så mycket som ens skruvande på sig under buandet? Däremot fick två unga ryska systrar ett bemötande de sannerligen inte förtjänade. Jag skämdes då för hela mänsklighetens vägnar och jag skäms lika mycket än idag.

  Jag kommer aldrig någonsin att förstå mig på människans ondska. I förra veckan var jag och regeringen på väg ut från ett ställe där vi hade handlat när vi tvingades bevittna något som skär i mitt hjärta än idag. Innan det var vi tvärtom på väldigt gott humör när vi såg en annan sak som handlade om samma människa. Det handlade om en tiggerska. En man kom ut från affären och tittade på henne när han plötsligt ställde ned sina kassar och rotade upp en stor limpa som han gav henne. Kvinnan sken upp som en sol och tackade honom så hjärtligt. Så långt allt väl. På väg ut raserades denna fina bild på näthinnan när en annan man stannade och skällde och gapade på kvinnan. Plötsligt sparkade han med full kraft mot hennes mugg som flög iväg flera meter.

  Vad är det med människor. Hur kan man vara arg på en stackars tiggerska och hur kan m behandla henne så? Antingen är hon äkta fattig och sköter sig själv i sitt elände eller så är hon utnyttjad av ligor. Oavsett vilket kan man väl för helvete inte vara arg på henne.

  Ursäkta mig Schlagerpinglan att jag gick utanför ESC. Det ska inte hända igen. Jag blir bara så trött på mänsklighetens ondska ibland. Fatta att vi alla har samma värde och ska ha samma rättigheter. Dessutom när vi blir arga på någon är det dem vi ska ställa till svars och inte några stackars “underhuggare” som inte har något med saken att göra. Jag lämnar detta och pratar bara ESC i fortsättningen även om jag skulle bli påhoppad för vad jag nu sa. Du har mitt löfte.

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Ingen fara, ESC är menat att vara opolitiskt men med tanke på att man även i showerna blir påmind om att ingenting egentligen ÄR opolitiskt så är det ju en sak man bara inte kan blunda för. Svårt att inte bli påverkad.

 9. Johanna

  @Jompa nej Ryssland förtjänar inga burop alls såvida det inte är Putin själv som står på scenen. De ryska artisterna har inte gjort något utan vill bara få sjunga i en av Europas största tävlingar. Jag tycker för övrigt att, förutom fredsbudskapet så låter det här klippet riktigt lovande!! (och jag gillar inme fredslåtar, oavsett land. Undantaget äör Tysklands vinnarlåt från 80-talet)

 10. davve

  Varför nämns alltid USA i samband med att man kritiserar länder som Ryssland, kina etc etc… Varför kan man aldrig bara få kritisera Ryssland för deras hemska övergrepp på sin befolkning. Och med rätta bua ut en nation som inte står för något av det som eurovision handlar om..

 11. davve

  Och vad det gäller förra årets systrar så… ja ger man sig in i leken får man leken tåla. representerar man en grym regim som attackerar ett demokratiskt land och även förföljer och trakasserar sin egen befolkning..ja då får man räkna med burop.

  sen undrar jag om folk lade värde vid att rysslands sångare var två unga tjejer…. hade det varit skillnad om det hade varit två medelålders män..ja antagligen. flickorna blev tyvärr skickade till esc för att vara alibi för rysslands hemska politik.

  sen att Micke köper Rysslands propaganda rakt av.. det får stå för honom.

 12. Micke

  I rest my case davve Bara så du vet jag köper vaken jänkarnas eller ryssarnas propaganda men det här är Schlagerpinglans blogg om ESC och MF. Låt oss hålla oss till det. Jag gick för långt är jag skrev allt för långt här. Känslorna tog över. De kommer inte att göra det igen förutom när det gäller musiken den här bloggen handlar om.

  Hoppas vi hörs igen davve men då angående musik 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @davve, I den frågan kommer vi nog aldrig att kunna övertala varandra, så vi får nog stå ut med att vi har helt olika uppfattningar och att ingen lär ge sig. 🙂

 14. davve

  Micke och schlagerpinglan…. STOR PUSS 😀

 15. Schlagerpinglan

  @davve, Jag kommer nog aldrig att förstå mig på ditt resonemang men det får väl räknas som ett av livets små mysterier. Alla har rätt till sin åsikt och så länge den framförs civiliserat så förtjänar den respekt… oavsett hur oförståelig den än må vara. 😉

 16. davve

  @schlagerpinglan, nej vi har helt olika åsikter i frågan. Det jag är mest “orolig” för är om samma trend kommer fortsätta i årets ESC.. då Ryssland har gjort allt för att förstöra sitt eget rykte i Europa ännu mer de senaste 12 månaderan fram till ESC, blir intressant att se.

 17. Schlagerpinglan

  @davve, Jag har all förståelse för att man kan ha åsikter om Rysslands agerande i många frågor och bara för att jag själv kan bortse från detta och låtsas som ingenting de veckor ESC pågår så kan jag inte kräva att alla andra ska göra detsamma. Inget kan dock få mig att sluta hoppas på det.

  Buande eller ej, det jag tycker är mest intressant är att se om Ryssland får lägre poäng i årets tävling än vanligt. Sedan om det beror på ESC-bidraget (som jag fortfarande inte har alltför höga förhoppningar för) eller andra orsaker kan man ju spekulera om i all oändlighet. Intressant blir det oavsett. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se