GreklandCypern Än har varken ERT eller CyBC gått ut med uppgifter om hur de tänker utse Greklands respektive Cyperns tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2016 men det hindrar inte ESC-sidorna från att spekulera.

Wiwibloggs påpekar t.ex. att CyBC ännu inte börjat att ta emot bidrag till någon eventuell uttagning vilket borde tyda på att de inte planerar någon. Oikotimes påstår att de har uppgifter från en säker källa att ERT tänker utse sin artist internt inför ESC 2016 i Stockholm. Tiden lär utvisa om de har rätt eller ej. (Källor: oikotimes.com och wiwibloggs.com)

Greklands och Cyperns ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

År: Grekland Grekland Cypern Cypern
2015: One Last Breath 19:e i finalen One Thing I Should Have Done 22:a i finalen
2014: Rise Up 20:e i finalen – – – – – –
2013: Alcohol Is Free 6:a i finalen An Me Thimasai 15:e i semi 1
2012: Aphrodisiac 17:e i finalen La La Love 16:e i finalen
2011: Watch My Dance 7:a i finalen San Aggelos S’Agapisa 18:e i semi 2
2010: OPA 8:a i finalen Life Looks Better In Spring 21:a i finalen
2009: This Is Our Night 7:a i finalen Firefly 14:e i semi 2
2008: Secret Combination 3:a i finalen Femme Fatale 15:e i semi 2

Schlagerpinglan: Trots att Grekland placerade sig högre upp i ESC-2015-finalen än Cypern så kan jag tänka mig att TV-bolaget i Grekland inte är riktigt nöjda med Maria-Eleni Kyriakous 19:e-plats medan TV-bolaget på Cypern har all anledning att känna sig nöjda över John Karayiannis fina finalplats. Allt beror väl på vad man har för förväntningar.

Visst förstår jag att Grekland och Cypern troligtvis behöver hålla en stram budget och därför kanske satsar på internval i stället för uttagningar à la 2015, hur bra/dåligt de än fungerade, men jag kan likväl inte låta bli att hålla tummarna för en annan utveckling. De första rapporterna är, som synes, inte de mest hoppfulla men så länge inget är officiellt så kan allt hända. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Grekland i ESC 2016“.
Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Cypern i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se