Worldvision Song Contest

2016-05-16 (måndag)

ESC 2016I SVT:s “Gomorron Sverige” talade Martin Österdahl, exekutiv producent för ESC 2016, om ambitionerna och tankarna inom EBU inför utvidgningen av Eurovision Song Contest. Lördagens final följdes av 200 miljoner tittare, bl.a. i USA och Kina, men Martin tror att tävlingen kommer att växa ännu mer.

Tidigare i vår avslöjade Australiens TV-bolag SBS sina planer på att arrangera en Eurovision-liknande tävling i Asien och Stillahavsområdet redan 2017 och det finns även förfrågningar om att göra något i samma stil i Amerika. Olika alternativ diskuteras, varav ett Worldvision är ett av dem. Detta skulle kunna innebära deltävlingar på olika kontinenter i form av Eurovision, Asiavision och Americavision och sedan en gemensam final.

Än är saken inte klubbad, men att intresset finns där och att saken diskuteras inom EBU är ett steg i rätt riktning. (Källor: svt.se och hd.se)

Schlagerpinglan: Det har länge funnits tankar i denna riktning men då det är ett rejält omfattande projekt så har jag inte riktigt vågat tro att det skulle vara genomförbart. Nu verkar det dock som att bitarna faller på plats i en realtivt snabb takt. Visst behövs det filas på formatet (kanske låta världsdelarna skicka både sina ettor och tvåor så blir det lite mer att välja på o.s.v.) men i det stora hela så är jag väldigt positivt inställd till saken och väntar med stor nyfikenhet på hur detta ska utveckla sig. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Worldvision Song Contest”

 1. Johanna

  jag är positivt inställd till saken så länge det blir just världsdelsvis så inte alla ska tävla i ESC utan just som du skriver att vinnaren eller topp 2 eller 3 möts senare i en gemensam tävling. så Esc bara är ett delsteg dit så att säga. Men jag är inte positiv till det som det påbörjats nu- med Australien i ESC…..men verkar ju lovande om det blir som du skriver:-)

 2. hej

  Men då är det bara Afrika kvar. Jag är intresserad av Worldvision. Tvåan och trean i varje tävling kan också delta. However, jag har något intressant att meddela.

  Ni kanske minns Ellen Benediktson, hon blev ju hittad genom Stand-in rehearsals i Malmö 2013. Jag hittade ett antal stand in rehearsals från i år. Kan man hitta en framtida mellodeltagare här ;)?
  “If I were sorry”: https://www.youtube.com/watch?v=-AMkoy8s7ZA
  “J’ai Cherche”: https://www.youtube.com/watch?v=COcxSZpTljY
  “Icebreaker”: https://www.youtube.com/watch?v=WxlvixqOoXc
  “What’s the pressure”: https://www.youtube.com/watch?v=7eJPIomeJU4
  “Ljubav je”: https://www.youtube.com/watch?v=bsXvDEQFZ3c
  “Falling stars”: https://www.youtube.com/watch?v=pn2obcvSdbk
  “Sound of Silence”: https://www.youtube.com/watch?v=jKODkXPa1j8
  “Midnight gold”: https://www.youtube.com/watch?v=6JjFx9XfA58

 3. Micke

  Man ska aldrig säga aldrig men som det känns just nu är det inte min grej. Varför ska allt göras så stort?

 4. Isabell

  Ja, man kan undra hur stort det “måste” bli?
  I Sverige åtminstone, är det ju redan nu väldigt stort med alla deltävlingar & andra chansen innan finalen!
  Jag hör många sucka över hur utdragen tävlingen är nu!
  Jag hör dock till de som tycker det är ok som det är, men jag stänger inte dörren till det förslaget som nu är på gång. Man kan ju pröva iaf… Inget måste väl vara skrivet i sten!?
  Hur som helst, det ska bli spännande att få ta del av hur de beslutar att det skall vara! 🙂

 5. Micke

  Hej alla schlagervänner!

  Vill bara låta er veta att jag inte släpper det här. Jag har fått blodat tand igen. Först och främst ska ni veta att det jag säger nu enbart gäller om olyckan är framme och vår fantastiska värd Schlagerpinglan gör allvar av sitt “hot” att lägga ned det här. För ett bra tag sedan lät jag henne veta att jag själv har en musikblogg som jag utökat till att även innehålla ESC. När jag lät henne veta detta sa jag att aldrig i helvete att jag skulle berätta detta för någon här och försöka dra folk härifrån. Därför kommer jag aldrig att berätta det på hennes blogg. Dels för att det handlar om respekt, man går inte in och blir bjuden på en fin middag för att i nästa sekund försöka dra gästerna till ens egen bjudning. Dels också för att jag och min blogg aldrig någonsin kan nå upp till den fantastiska blogg Schlagerpinglan driver. She´s the Queen!

  Jag känner dock att jag fått blodad tand som sagt och dessutom några riktigt bra vänner här som jag gärna behåller och fortsätter att diskutera med om hur dålig smak de har och liknande 🙂 Jag ser absolut helst att Schlagerpinglan fortsätter för detta är bara så kädra bra rent ut sagt. Ett fantastiskt jobb gör hon och en fantastisk värdinna är hon, alltid med respekt åt allt och alla. Hör du vad jag säger nu pinglan? Nu tar du igen dig ett tag och laddar batterierna på nytt och lägger dina tvivel åt sidan. Du älskar ju detta det vet du ju 🙂

  Jag hoppas innerligt att hon kommer tillbaka och då mina vänner tjatar vi på som vanligt här och ni glömmer det jag sagt om min blogg. Skulle det dock vara så jädra illa att det värsta scenariot händer så släpper jag alltså inte detta och då är ni välkomna till min blogg. Skulle det finnas någon här som tänker att det låter intressant och då gör det ju inget om pinglan försvinner så har jag ett råd till er. Sök psykvård! Min blogg går inte att jämföra med det här men som en sista utväg för att hålla kontakt o ha kvar tjatet så 🙂

  Hur skulle vi då fixa det i så fall om jag inte ens vill lämna ut min blogg? No way att jag gör det för jag är pinglans gäst. Men som jag sagt när jag berätta om den här Maryska som sjunger 1944 så enormt så är det en på person den här bloggen som har fått den av mig. Hon känner min blogg och genom henne får ni min blogg i så fall. Hoppas innerligt att det inte ska vara nödvändigt för jag hoppas och tror att pinglan kör vidare. Oj så många vi är som hoppas på det.

  Lovade vi förra insticket här att jag skulle lämna detta nu pinglan men jag glömde att jag bara måste få ut detta så folk vet. Det pinglan byggt upp det river man inte bara ner 🙂 Inget mer sånt här nu pinglan. kanske jag slänger in mer här men då blir det om det som bloggen handlar om

 6. Johan

  Nog får hon glöden tillbaka, ska du se Micke! Sådan passion försvinner inte så lätt, även om det alltid känns som mörkast just när någon släkt lampan. Jag tror nog att vi har ett community här som är unikt, nästan ur ett internationellt sätt. Det är ett sådant respektfullt bemötande, intressanta inlägg och en enorm mängd kärlek och passion som just är drivkraften bakom de som lägger ner tid och energi på att kolla igenom repetitionsklipp efter repetitionsklipp, spekulera över startnummer och vilka länder som kommer tycka vad. Hade det här varit vilket forum som helst (mer eller mindre) hade det mesta drunknat i påhopp, troll och tråkigheter. Det här är en fantastisk mötesplats för oss ESC-älskare, och nog ser jag oss alla sitta i båten nästa år också, analyserandes inför deltävlingar och final.

  Kul att du fått tillbaka taggen, Micke. Trodde nästan att det var sista gången vi såg dig här när du skrev för ett par veckor sedan. Känns dock som att det inte ska vara så lätt att bli av med dig 😉

 7. Micke

  @Johan: Det tror jag också. Rättare sagt så är jag övertygad om det. När man är därnere som pinglan är just nu med intresset och känsla om att allt inte går rätt till då blir man låst och ser inte klart. Var själv där efter Conchitas vinst som jag berättade. Är övertygad om att det är där hon är just nu. Men jag ville bara tala om att min blogg finns som ett reservalternativ om det trots allt skulle gå illa.

  Förra året hade jag en dipp vad gällde detta Johan och trodde själv det var över. Den dipp du pratar om för ett antal veckor sedan var något helt annat. Var bara less men innerst inne visste jag nog. Lärdom från det som hände förra året 🙂 Jag hoppas allt att jag blir kvar men om inte så kommer jag att meddela det så alla kan få möjligheten att gå ut och fira 🙂 Tycker man känner folk här nu och varför ska man uppföra sig och vara annorlunda här än irl.

  Min dröm är ett ESC med ett jättejury och tittaröster där man inte får rösta mängder med gånger. Ett helt opolitisk ESC där folk röstar på bidrag som låter bra i deras öron och inte efter att de tycker någon är ett ögongodis eller liknande. Jag är inte dum Johan jag vet att det är omöjligt men varför åtminstone inte lite närmare 🙂

  Jag har en märklig egenhet som människa Johan. Det är viktigare att kämpa för andra än för mig själv. Ett exempel har vi just med detta. När jag själv vill hoppa av tänker jag bara “Jaja det är så det är. När någon jag lärt känna vill hoppa av då är jag genast där och försöker få dem att förstå hur mycket de ger upp. Jag är knäpp som ett ex sa en gång 🙂

  Du Johan en fråga. Strax innan allt detta satt jag och funderade på vilka som varit här lika länge som jag eller längre. Kerstin har ju tydligen varit här sedan 2009 eller något och jag 2011 något. Hur länge har du varit här?

 8. Johan

  @Micke, sedan våren 2013 har jag varit här! 🙂

 9. Max

  Testade att få fram ett resultat med det gamla systemet, och det blev väldigt intressant. Alla siffror stämmer inte till 100% men detta skulle varit det ungefärliga resultatet om vi hade haft kvar det gamla poängsystemet:

  1. Australien- 333 poäng (2)
  2. Ukraina- 251 poäng (1)
  3. Ryssland- 229 poäng (3)
  4. Bulgarien- 185 poäng (4)
  5. Frankrike- 176 poäng (6)
  6. Sverige- 148 poäng (5)
  7. Armenien- 139 poäng (7)
  8. Litauen- 99 poäng (9)
  9. Belgien- 97 poäng (10)
  10. Nederländerna- 80 poäng (11)
  11. Österrike- 75 poäng (13)
  12. Lettland- 70 poäng (15)
  13. Italien- 68 poäng (16)
  14. Cypern- 64 poäng (21)
  15. Serbien- 63 poäng (18)
  16. Ungern- 60 poäng (19)
  17. Azerbajdzjan- 54 poäng (17)
  18. Polen- 51 poäng (8)
  19. Georgien- 46 poäng (20)
  20. Spanien- 39 poäng (22)
  21. Storbritannien- 28 poäng (24)
  22. Kroatien- 23 poäng (23)
  23. Israel- 23 poäng (14)
  24. Malta- 19 poäng (12)
  25. Tyskland- 7 poäng (26)
  26. Tjeckien- 3 poäng (25)

 10. Micke

  @Johan: Jävla gröngöling 🙂 Jaså då är jag kanske den som har varit här längst efter Kerstin då 🙂

  @Max verkar som Cypern var den största förloraren på det nya systemet då

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, I nuläget känns det inte alls lockande att lägga ner någon tid på bloggen, men jag har svårt att tänka mig en vår utan ESC och ert “sällskap”. Hur det än blir så får vi ordna så att det i alla fall går att diskutera ESC, om det blir en stor hänvisning till din blogg eller annan lösning får vi se. Jag kommer i alla fall inte att lämna er i sticket. Jag har försökt att skriva lite om finalen och lite annat idag men jag låter som en bitter kvällstidningsjournalist, så jag avvaktar med de sista inläggen innan uppehållet ett tag till. 🙂

 12. Micke

  @Schlagerpinglan 🙂 Ta det lugnt och koppla av är mitt enda råd. Det är sluttjatat från mig nu om detta. Jag ville bara försöka få dig på bättre humör och få dig att inse det du inser innerst inne själv – att du älskar ESC 🙂 Jag kommer att fortsätta att titta in här så får vi se vad som händer längre fram.

  Nej jag vill inte ha gänget till min blogg. Inte för att jag inte vill så sätt men faktumet är att det här är din grej. Det du kan och har varit så suverän på under alla de år jag sett det. Självklart ställer jag upp med min blogg i nödfall, så att säga för att ha kvar gänget och allt runt men som sagt. Ta det lugnt nu ett tag tjejen. Du kommer att hitta tillbaka, tro mig och fortsätta vara den grymma värdinnan du har varit på den här bloggen för oss alla.

  Jag säger inte adjö för det kommer inte att bli så 🙂 Däremot ha en riktigt bra sommar med din familj. Skickar en varm kram om det är tillåtet 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Micke. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se