LettlandTV-bolaget LTV har avslöjat att när deadline att skicka in bidrag till “Supernova 2016“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, passerades i söndags så hade 120 bidrag kommit in. Detta är en ökning med 20% jämfört med förra året.

Dessutom har 88 artister, varav 57 solister, 10 duos, 17 grupper och 3 “annat”, anmält sig till uttagningen. Av dessa kommer nu en jury att välja ut 20 stycken som får tävla i uttagningen men fastän valet görs redan i början av december så lär de inte presenteras förrän i slutet av januari. (Källor: esctoday.com och supernova.lsm.lv)

Schemat för Lettlands “Supernova 2016”:

januari 2016 2 st inför-shower
7:e februari Deltävling 1
14:e februari Deltävling 2
21:a februari Semifinal
28:e februari Final

Schlagerpinglan: Då var det inte bara Estlands fina 7:e-plats med Elina Born & Stig Rästas “Goodbye To Yesterday“ i ESC 2015 som gav ett lyft för “Eesti Laul” utan även Lettlands 6:e-plats med Aminatas “Love Injected“ ökade intresset för “Supernova”. Roligt och välförtjänt. 😀

Det finns dock en väsentlig skillnad mellan länderna och det är när det gäller tiden det tar för dem att presentera deltagarna. Medan Estland endast behöver några dagar på sig för att lyssna igenom bidragen, välja ut och presentera sitt startfält så tar Lettland det lugnt och låter hela processen ta betydligt längre tid. Vi får väl se vilken strategi som ger bäst resultat. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Lettland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se